Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

TRT TELEVİZYONU BİZİ SAHİPLENİYOR MU?..

İlk göz ağrımız ,ilk ve tek kanalımız TRT Televizyonumuzdu.Hafta içi Saat 20’de ,hafta sonu saat 14'de başlayıp 24 : 00’ de biterdi. Siyah beyaz yayınla başlayıp zamanla renkli yayına geçti. Sansür koyduğu sanatçıları sadece yılbaşı geceleri yayınlardı. Tek kanal olan Televizyonumuzu Sahiplenmiştik . Fakat zaman içeresinde özel televizyonlar yayınlara başlayınca TRT Televizyonumuz rekabet etmekte zorlandı. PEKİ BİZİM SAHİPLENDİĞİMİZ TRT TELEVİZYONU BİZİ SAHİPLENİYOR MU? Hayır, Malesef bizi sahiplenmiyor ERTUĞRUL, PAYİTAHT ABDULHAMİT, FİLİNTA ile başlayan yerli diziler ile en çok izlenen televizyon kanalları arasına girdi. Türkiye’nin birinci sorunu çocuklarımızı yetiştirmektir. Aileler ne yapıyor, çocuklarını 2 yaşından itibaren televizyonunun karşısına bırakıp çocuk eğitimini televizyonlara bırakıyor. Peki çocukların izledikleri televizyonlar çocuklara ne fayda sağlıyor? Hiçbir fayda sağlamıyor, sadece eğlendiriyor. Bazı çizgi filmleri tuvalet alışkanlığı, diş fırçalama, banyo yapma gibi ebeveynlerinde öğretmiş oldukları konuları işliyor. TRT Televizyonu, sevilen bazı çizgi film karakterlerini çocuklara sevdirdi. Bu karakterler namaz kılsa, merhaba yerine selamün Aleyküm dese islami inançlarımızı,örf ve adetlerimizi çocuklarımıza öğretse ne güzel olur ,fakat böyle bir çizgi filmimiz yok. Amerika’yı florida başta olmak üzere bir çok eyaletini kasırga vurdu. Amerika para harcayarak bu hasarları giderecektir. TRT Televizyonu dahil özel televizyonları dinimizce haram olan “dövme”yi tüm sanatçıların vücut ,kol ve bacaklarında (sanırım dövmeciler derneği bu film artistleri ve ses sanatçılarına para veriyor) dövme yapıp reklamını yapınca insanın o sade güzelim vücutlarını iğnelerle iğrenç bir şekilde boyadıkları için büyükşehirler başta olmak üzere yoğun bir şekilde yapılmaya başlandı. Amerika kasırgayı para vererek düzeltebilir ,fakat biz televizyonların başta faiz reklamları, dövme ,içki içme ,fuhuş reklamları tahribatını ne kadar para harcasak düzeltemeyiz. TRT Televizyonunda yayınlanan ; Diriliş, kalk gidelim, Yalaza,Aslan Ailem ve bir çok yayınladığı dizi filmlerinde karakterlerin bir gün namaz kıldıkları ,bayanların tesettürlü oldukları ,camii ve dini simgelerin kullanıldığı fim ve dizilerimiz yoktur. Yabancı filmleri izleyin ,çoğunluk filmlerde kilise çekimleri ayinleri vardır. En çok izlenen Hızlı ve Öfkeli filminde en önemli karakterler boyunlarında çok büyük haçlar taşımaktadır. Bu görüntüler insanların hafızasına kazınmakta, sübliminal mesaj iletmektedir. İçkinin, kumarını, fuhuşun, faizin, kötülüğünü dizilerde, filmlerde anlatığını görmedik. Sadece araçlarda kemer takma konusunda örnek çalışma yaptılar. Sığara ve içki sahnelerinin flulaştırmakla bu iş olmaz. TRT’nin bizi sadece elektrik paralarımızdan kesinti yaparak hatırlamasını istemiyoruz. TRT Televizyonumuzun değerlerimize sahip çıkmasını, bizim televizyonumuz olmasını istiyoruz. Selam ve Dua ile…
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2018 - Cuma

TRT TELEVİZYONU BİZİ SAHİPLENİYOR MU?..

İlk göz ağrımız ,ilk ve tek kanalımız TRT Televizyonumuzdu.Hafta içi Saat 20’de ,hafta sonu saat 14'de başlayıp 24 : 00’ de biterdi. Siyah beyaz yayınla başlayıp zamanla renkli yayına geçti. Sansür koyduğu sanatçıları sadece yılbaşı geceleri yayınlardı.

Tek kanal olan Televizyonumuzu Sahiplenmiştik .

Fakat zaman içeresinde özel televizyonlar yayınlara başlayınca TRT Televizyonumuz rekabet etmekte zorlandı.

PEKİ BİZİM SAHİPLENDİĞİMİZ TRT TELEVİZYONU BİZİ SAHİPLENİYOR MU?

Hayır, Malesef bizi sahiplenmiyor

ERTUĞRUL, PAYİTAHT ABDULHAMİT, FİLİNTA ile başlayan yerli diziler ile en çok izlenen televizyon kanalları arasına girdi.

Türkiye’nin birinci sorunu çocuklarımızı yetiştirmektir.

Aileler ne yapıyor, çocuklarını 2 yaşından itibaren televizyonunun karşısına bırakıp çocuk eğitimini televizyonlara bırakıyor.

Peki çocukların izledikleri televizyonlar çocuklara ne fayda sağlıyor?

Hiçbir fayda sağlamıyor, sadece eğlendiriyor. Bazı çizgi filmleri tuvalet alışkanlığı, diş fırçalama, banyo yapma gibi ebeveynlerinde öğretmiş oldukları konuları işliyor.

TRT Televizyonu, sevilen bazı çizgi film karakterlerini çocuklara sevdirdi.

Bu karakterler namaz kılsa, merhaba yerine selamün Aleyküm dese islami inançlarımızı,örf ve adetlerimizi çocuklarımıza öğretse ne güzel olur ,fakat böyle bir çizgi filmimiz yok.

Amerika’yı florida başta olmak üzere bir çok eyaletini kasırga vurdu. Amerika para harcayarak bu hasarları giderecektir.

TRT Televizyonu dahil özel televizyonları dinimizce haram olan “dövme”yi tüm sanatçıların vücut ,kol ve bacaklarında (sanırım dövmeciler derneği bu film artistleri ve ses sanatçılarına para veriyor) dövme yapıp reklamını yapınca insanın o sade güzelim vücutlarını iğnelerle iğrenç bir şekilde boyadıkları için büyükşehirler başta olmak üzere yoğun bir şekilde yapılmaya başlandı. Amerika kasırgayı para vererek düzeltebilir ,fakat biz televizyonların başta faiz reklamları, dövme ,içki içme ,fuhuş reklamları tahribatını ne kadar para harcasak düzeltemeyiz.

TRT Televizyonunda yayınlanan ; Diriliş, kalk gidelim, Yalaza,Aslan Ailem ve bir çok yayınladığı dizi filmlerinde karakterlerin bir gün namaz kıldıkları ,bayanların tesettürlü oldukları ,camii ve dini simgelerin kullanıldığı fim ve dizilerimiz yoktur.

Yabancı filmleri izleyin ,çoğunluk filmlerde kilise çekimleri ayinleri vardır.

En çok izlenen Hızlı ve Öfkeli filminde en önemli karakterler boyunlarında çok büyük haçlar taşımaktadır. Bu görüntüler insanların hafızasına kazınmakta, sübliminal mesaj iletmektedir.

İçkinin, kumarını, fuhuşun, faizin, kötülüğünü dizilerde, filmlerde anlatığını görmedik.

Sadece araçlarda kemer takma konusunda örnek çalışma yaptılar.

Sığara ve içki sahnelerinin flulaştırmakla bu iş olmaz.

TRT’nin bizi sadece elektrik paralarımızdan kesinti yaparak hatırlamasını istemiyoruz.

TRT Televizyonumuzun değerlerimize sahip çıkmasını, bizim televizyonumuz olmasını istiyoruz.

Selam ve Dua ile…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.