Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

RABİA MEYDANI VE TOPÇU MEYDANI

Şanlıurfa'mızın en önemli eksikliklerinden biride "meydan" olmamasıydı.Şehitlik mevkiinde mevcut bir Topçu Meydanımız var. Bu topçu meydanımızın hemen yanında bir camii , bir han ve Müze var. Han işyeri ve balık pazarı olarak kullanılıyor. Bu hanın, Turizme kazandırılmasını hiç kimse dert edinmiyor.Mevcut,  Topçu meydanımız daha estetik bir çalışma ile cazibe merkezi haline getirilse çok güzel olur.RABİA MEYDANIBir süre önce ,Hükümet binası ve Tekel binası yıkıldı. Bu alana  Topçu meydanı dışında "Yeni" bir meydan yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi almış olduğu meclis kararı ile , Yıkılan Hükümet binası ve Tekel binasının bulunduğu alana "Rabia" meydanı ismi verildi.Sanki ; Eski mevcut Topçu meydanı ismi kaldırılmış ve bu bütün alana Rabia meydanı verilmiş gibi bir "algı" oluşturuluyor.Şanlıurfa'mız bir kent değildir. Kozmopolit bir  şehirdir. Bu şehrin içerisinde ,Araplar ,Kürtler, Türkler yaşamaktadır.Şanlıurfa'lıSuriye'de savaştan gelen din kardeşlerine kucak açmış, her türlü maddi manevi yardımı yapmıştır.Mısırda, Çeçenistan da, Afganistan da, Somali de velhasıl Dünyanın hertarafın da bulunan Müslüman kardeşlerimizin sevinçleri ,gözyaşları, üzüntüleri bizim sevinç ve üzüntülerimizdir.Mısır, Türkiye, Suriye gibi Ülkeler Ortadoğu'nun en önemli ülkeleridir. Bu tür isimler ile bu ülkelerin kardeşliği pekiştirilmekte ,onların dertleri ve sevinçleri paylaşılmaktadır.Rabia ismi verilmesinin Başbakana yalakalık olarak sunulması yanlıştır. Başbakan ,Ortadoğu ve birçok önemli konularla uğraşırken Urfa'da bir meydana verilen isim, Başbakan için kıytırık bir konudur.Belki bu isimden Başbakanın haberi bile olmayacaktır.Bir çok yabancı ülke şehirlerinden gelen heyetlerle görüşen, Şanlıurfa Beledimiz bu bir çok belediyeleri  "kardeş belediye " seçmiştir.Lütfen ,isimlere takılıp kalmayalım, fakat mevcut bu meydanlarda Şanlıurfa gibi çok sıcak olan bir şehrimizde neden bir kanopi ve gölgelik , ve ses düzeni hazır olarak bir sahnenin olmadığını, Estetikten yoksun otopark havalandırmalarına yapılan mısır piramitlerini konuşalım.Bu meydanı cazibe merkezi haline nasıl getiririz ,eksiklikleri nelerdir bunları  ortaya koyalım.Yeni bir çok meydanları olan bir Urfa dileğiyle,
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2014 - Pazartesi

RABİA MEYDANI VE TOPÇU MEYDANI

Şanlıurfa'mızın en önemli eksikliklerinden biride "meydan" olmamasıydı.
Şehitlik mevkiinde mevcut bir Topçu Meydanımız var.
Bu topçu meydanımızın hemen yanında bir camii , bir han ve Müze var.
Han işyeri ve balık pazarı olarak kullanılıyor.
Bu hanın, Turizme kazandırılmasını hiç kimse dert edinmiyor.
Mevcut,  Topçu meydanımız daha estetik bir çalışma ile cazibe merkezi haline getirilse çok güzel olur.
RABİA MEYDANI
Bir süre önce ,Hükümet binası ve Tekel binası yıkıldı.
Bu alana  Topçu meydanı dışında "Yeni" bir meydan yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi almış olduğu meclis kararı ile , Yıkılan Hükümet binası ve Tekel binasının bulunduğu alana "Rabia" meydanı ismi verildi.
Sanki ; Eski mevcut Topçu meydanı ismi kaldırılmış ve bu bütün alana Rabia meydanı verilmiş gibi bir "algı" oluşturuluyor.
Şanlıurfa'mız bir kent değildir. Kozmopolit bir  şehirdir.
Bu şehrin içerisinde ,Araplar ,Kürtler, Türkler yaşamaktadır.
Şanlıurfa'lıSuriye'de savaştan gelen din kardeşlerine kucak açmış, her türlü maddi manevi yardımı yapmıştır.
Mısırda, Çeçenistan da, Afganistan da, Somali de velhasıl Dünyanın hertarafın da bulunan Müslüman kardeşlerimizin sevinçleri ,gözyaşları, üzüntüleri bizim sevinç ve üzüntülerimizdir.
Mısır, Türkiye, Suriye gibi Ülkeler Ortadoğu'nun en önemli ülkeleridir.
Bu tür isimler ile bu ülkelerin kardeşliği pekiştirilmekte ,onların dertleri ve sevinçleri paylaşılmaktadır.
Rabia ismi verilmesinin Başbakana yalakalık olarak sunulması yanlıştır.
Başbakan ,Ortadoğu ve birçok önemli konularla uğraşırken Urfa'da bir meydana verilen isim, Başbakan için kıytırık bir konudur.
Belki bu isimden Başbakanın haberi bile olmayacaktır.
Bir çok yabancı ülke şehirlerinden gelen heyetlerle görüşen, Şanlıurfa Beledimiz bu bir çok belediyeleri  "kardeş belediye " seçmiştir.
Lütfen ,isimlere takılıp kalmayalım, fakat mevcut bu meydanlarda Şanlıurfa gibi çok sıcak olan bir şehrimizde neden bir kanopi ve gölgelik , ve ses düzeni hazır olarak bir sahnenin olmadığını, Estetikten yoksun otopark havalandırmalarına yapılan mısır piramitlerini konuşalım.
Bu meydanı cazibe merkezi haline nasıl getiririz ,eksiklikleri nelerdir bunları  ortaya koyalım.
Yeni bir çok meydanları olan bir Urfa dileğiyle,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.