Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

“MAVİ KOD”

Şanlıurfa, Mehmet Akif İnan Araştırma hastanemiz , zaman içersinde ve şimdi de çok güzel hizmetler veriyor. Doktorlar canla başla çalışıyor. Haksız bir uygulama olan sözleşmeli doktor ve sözleşmesiz doktor uygulamasına rağmen üzerlerine düşen görevleri ivedilikle yerine getiriyorlar. Özellikle acil servis, corona 19 öncesi ve şimdi başarılı hizmetler verdiler, veriyorlar. Harran üniversite hastanemiz, Eyyübiye devlet hastanemiz konum olarak uzak olduğu için hastalarımız özellikle Mehmet Akif inan hastanemizi tercih ediyorlar. İlçelerin bütün yükünü de bu hastanemiz taşıyor. “MAVİ KOD” UYGULAMASI “MAVİ KOD” uygulamasını İlk olarak özel bir hastanede Şanlıurfa’da deprem olduğu gün duymuştum. “MAVİ KOD” olarak anons yapılıyordu. Tüm sağlık çalışanları , Doktorlar , acil olarak ölmek üzere olan bir hastayı tedavi etmek için hastanın bulunduğu odaya koşuyorlardı. Geçen gün bir yakınım rahatsızlandı ve Devlet Hastanesi Acil servisine getirdik. Doktor ilgilendi, önce tomografi çektirdi. Hastanın durumu sıkıntılı gördüğü için bize refakat edecek bir arkadaş verdi ve Emar film çekmeye gönderdi. Emar çekerken hastamız fenalaştı ve çenesi kilitlendi ve nefes almıyordu. Israrla bağırıp kapıyı vurmamıza rağmen orda görevli Emar çalışanı kapıyı açmadı, hiçbir şey yapmadı. Yanımızda bulunan görevli koşarak yardım istemeye gitti. Geri geldiğinde bize “hastayı getirmenizi istiyorlar” dedi. Halbuki orda “MAVİ KOD” uygulanacak ve sağlık ekipleri , solunum cihazı, oksijen tüpüyle hastanın yanına koşarak gelmeleri gerekiyordu. Ben o anda hastanın ağzını cep telefonu ile levye yaparak açıp nefes almasını sağladım. Koşarak kırmızı alana sedyeyi hızlı hareket ettirerek kendi imkanlarımızla hastayı ulaştırdık. Gerekli müdahaleleri yaptılar .Hastayı yoğun bakıma aldılar , yoğun bakımda yattı. Daha sonra servise alındı.İyileşti ve taburcu oldu. Peki “MAVİ KOD” acil serviste neden çalışmadı. Herkes bizim kadar şanslı olmayabilir. Bunu niçin yazıyorum. Başkaları bu tür sıkıntılar yaşamasın. Baştabibimiz gerekli tahkikatı yapsın. Hastane personeli acil durumlarda üzerine düşeni yerine getirsin ve kimse üzülmesin. Bir diğer konuda , özel hastanelerin son zamanlarda ücretlerini artırmalarıyla ilgili. Özellikle metrolife hastanesi başta olmak üzere hastanelere giden hastalardan ücret konusunda şikayetler alıyorum. Hastane muayene ücretleri çok artırılmış ,buna film, tahlil, emar ,röntgen gibi ücretlerde eklenince yüksek fiyatlar ödemek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar bu konuyu dile getirmemizi istiyorlar. Konu hakkında da ilgili kurumların vatandaşların mağduriyetini önlemek için gerekli tahkikatı yapacaklarından eminim.   Öncellikle kapalı olan Eddesa hastanesi, ursu hastanesi açılması sağlanarak rekabet ortamı artırılması faydalı olacaktır. Bunun dışında Eski Harran üniversite hastanesi, Eski devlet hastanesi Suriye hastanesi olarak açılıp , hastanelerimizin yükleri azaltılması mümkündür. Sağlıklı günler dileğimle,
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2020 - Salı

“MAVİ KOD”

Şanlıurfa, Mehmet Akif İnan Araştırma hastanemiz , zaman içersinde ve şimdi de çok güzel hizmetler veriyor. Doktorlar canla başla çalışıyor.

Haksız bir uygulama olan sözleşmeli doktor ve sözleşmesiz doktor uygulamasına rağmen üzerlerine düşen görevleri ivedilikle yerine getiriyorlar.

Özellikle acil servis, corona 19 öncesi ve şimdi başarılı hizmetler verdiler, veriyorlar. Harran üniversite hastanemiz, Eyyübiye devlet hastanemiz konum olarak uzak olduğu için hastalarımız özellikle Mehmet Akif inan hastanemizi tercih ediyorlar. İlçelerin bütün yükünü de bu hastanemiz taşıyor.

“MAVİ KOD” UYGULAMASI

“MAVİ KOD” uygulamasını İlk olarak özel bir hastanede Şanlıurfa’da deprem olduğu gün duymuştum.

“MAVİ KOD” olarak anons yapılıyordu. Tüm sağlık çalışanları , Doktorlar , acil olarak ölmek üzere olan bir hastayı tedavi etmek için hastanın bulunduğu odaya koşuyorlardı.

Geçen gün bir yakınım rahatsızlandı ve Devlet Hastanesi Acil servisine getirdik. Doktor ilgilendi, önce tomografi çektirdi. Hastanın durumu sıkıntılı gördüğü için bize refakat edecek bir arkadaş verdi ve Emar film çekmeye gönderdi.

Emar çekerken hastamız fenalaştı ve çenesi kilitlendi ve nefes almıyordu. Israrla bağırıp kapıyı vurmamıza rağmen orda görevli Emar çalışanı kapıyı açmadı, hiçbir şey yapmadı.

Yanımızda bulunan görevli koşarak yardım istemeye gitti. Geri geldiğinde bize “hastayı getirmenizi istiyorlar” dedi.

Halbuki orda “MAVİ KOD” uygulanacak ve sağlık ekipleri , solunum cihazı, oksijen tüpüyle hastanın yanına koşarak gelmeleri gerekiyordu.

Ben o anda hastanın ağzını cep telefonu ile levye yaparak açıp nefes almasını sağladım. Koşarak kırmızı alana sedyeyi hızlı hareket ettirerek kendi imkanlarımızla hastayı ulaştırdık. Gerekli müdahaleleri yaptılar .Hastayı yoğun bakıma aldılar , yoğun bakımda yattı. Daha sonra servise alındı.İyileşti ve taburcu oldu.

Peki “MAVİ KOD” acil serviste neden çalışmadı. Herkes bizim kadar şanslı olmayabilir.

Bunu niçin yazıyorum. Başkaları bu tür sıkıntılar yaşamasın. Baştabibimiz gerekli tahkikatı yapsın. Hastane personeli acil durumlarda üzerine düşeni yerine getirsin ve kimse üzülmesin.

Bir diğer konuda , özel hastanelerin son zamanlarda ücretlerini artırmalarıyla ilgili.

Özellikle metrolife hastanesi başta olmak üzere hastanelere giden hastalardan ücret konusunda şikayetler alıyorum.

Hastane muayene ücretleri çok artırılmış ,buna film, tahlil, emar ,röntgen gibi ücretlerde eklenince yüksek fiyatlar ödemek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar bu konuyu dile getirmemizi istiyorlar.

Konu hakkında da ilgili kurumların vatandaşların mağduriyetini önlemek için gerekli tahkikatı yapacaklarından eminim.

 

Öncellikle kapalı olan Eddesa hastanesi, ursu hastanesi açılması sağlanarak rekabet ortamı artırılması faydalı olacaktır. Bunun dışında Eski Harran üniversite hastanesi, Eski devlet hastanesi Suriye hastanesi olarak açılıp , hastanelerimizin yükleri azaltılması mümkündür.

Sağlıklı günler dileğimle,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.