Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

GELECEĞİMİZİ KARARTMIYALIM…

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım, Sayın Meclis Başkanım, Suriye’de katil Esad’ın kimyasal ve varil bombaları altında, katliamlara maruz kalan, Suriye halkına kapıları açarak, Ensar Muhacir kardeşliğini sağladınız. İnsanlar kaza belalardan kurtulmak için sadaka verirler. Devletimizde Suriye’de mağdur olan insanlara kapılarına açarak sadakasını vermiştir. Bu sadakalar sonrasında , Gezi olayları, Kobani olayları, 17- 26 Aralık senaryoları ve en son 15 Temmuz darbe girişimini Ülkemiz, kazasız belasız atlatmıştır. Türkiye’de bulunan Suriye’li öksüz yetim çocuk sayısı 600 bin civarındadır. Şanlıurfa’da ,kamplarda ,ilçelerde ve şehir merkezinde kalan yaklaşık 12500 öksüz ,yetim çocuk bulunmaktadır. Bu çocuklar bugün için organ mafyasının, insan kaçakçılarının hedefi durumundadır. Eğer biz bugün bu çocukları, sahiplenip eğitip topluma kazandırmazsak ; bu çocuklara PKK,İŞİD, Mafya vb örgütler sahip çıkarsa yarın Türkiye’nin her tarafına dağılmış terörist, canlı bomba olarak karşımıza çıkacaklardır. Bu çocuklara Devlet olarak sahip çıkılması gerekmektedir. Bu konuda Belediyelerin, Aile Bakanlığının, Valiliklerin koordineli olarak çalışmaları faydalı olacaktır. Barınma, gıda ihtiyaçlarını giderip, Çıraklık kursları açıp, rehabilitasyon merkezleri kurarak, gerekli eğitim ve öğretim sağlanması bu çocukları topluma kazandıracaktır. Türkiye’de ve ilimizde bulunan Suriye vatandaşları için ;Suriyeli doktorlardan oluşan ve sadece Suriye ve Arap yabancı vatandaşların gideceği hastaneler yapılması ,mevcut hastanelerimizin yükünü azaltacaktır. A.B.D. Yeşil pasaport vererek yabancı beyin göçü gerçekleştirerek ülkelerine büyük katkılar sağlamışlardır. Türkiye’de bulunan Suriyeli iş adamı ve akademisyenlere sahip çıkarsak, Türkiye’nin katma değerini pozitif etki sağlayacaktır. Suriye’den savaş sonrası Türkiye’ye gelmiş, fakat sahip çıkılmamış, Avrupa devletlerine göç etmek zorunda kalmış “atom mühendisleri “ vb . Suriye’li beyin göçünü de ülkemize davet edersek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaklardır. Saygılarımla,
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2017 - Salı

GELECEĞİMİZİ KARARTMIYALIM…

Sayın Cumhurbaşkanım,

Sayın Başbakanım,

Sayın Meclis Başkanım,

Suriye’de katil Esad’ın kimyasal ve varil bombaları altında, katliamlara maruz kalan, Suriye halkına kapıları açarak, Ensar Muhacir kardeşliğini sağladınız.

İnsanlar kaza belalardan kurtulmak için sadaka verirler.

Devletimizde Suriye’de mağdur olan insanlara kapılarına açarak sadakasını vermiştir.

Bu sadakalar sonrasında , Gezi olayları, Kobani olayları, 17- 26 Aralık senaryoları ve en son 15 Temmuz darbe girişimini Ülkemiz, kazasız belasız atlatmıştır.

Türkiye’de bulunan Suriye’li öksüz yetim çocuk sayısı 600 bin civarındadır.

Şanlıurfa’da ,kamplarda ,ilçelerde ve şehir merkezinde kalan yaklaşık 12500 öksüz ,yetim çocuk bulunmaktadır.

Bu çocuklar bugün için organ mafyasının, insan kaçakçılarının hedefi durumundadır.

Eğer biz bugün bu çocukları, sahiplenip eğitip topluma kazandırmazsak ; bu çocuklara PKK,İŞİD, Mafya vb örgütler sahip çıkarsa yarın Türkiye’nin her tarafına dağılmış terörist, canlı bomba olarak karşımıza çıkacaklardır.

Bu çocuklara Devlet olarak sahip çıkılması gerekmektedir. Bu konuda Belediyelerin, Aile Bakanlığının, Valiliklerin koordineli olarak çalışmaları faydalı olacaktır. Barınma, gıda ihtiyaçlarını giderip, Çıraklık kursları açıp, rehabilitasyon merkezleri kurarak, gerekli eğitim ve öğretim sağlanması bu çocukları topluma kazandıracaktır.

Türkiye’de ve ilimizde bulunan Suriye vatandaşları için ;Suriyeli doktorlardan oluşan ve sadece Suriye ve Arap yabancı vatandaşların gideceği hastaneler yapılması ,mevcut hastanelerimizin yükünü azaltacaktır.

A.B.D. Yeşil pasaport vererek yabancı beyin göçü gerçekleştirerek ülkelerine büyük katkılar sağlamışlardır.

Türkiye’de bulunan Suriyeli iş adamı ve akademisyenlere sahip çıkarsak, Türkiye’nin katma değerini pozitif etki sağlayacaktır.

Suriye’den savaş sonrası Türkiye’ye gelmiş, fakat sahip çıkılmamış, Avrupa devletlerine göç etmek zorunda kalmış “atom mühendisleri “ vb . Suriye’li beyin göçünü de ülkemize davet edersek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaklardır.

Saygılarımla,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.