Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

EYÜP PEYGAMBER SABIR MAĞARASINA GELEN ZİYARETÇİLERİN SABRINI ÖLÇMEYELİM

Şanlıurfa Valimiz ve Eyübiye belediye başkanımız Eyüp Peygamber makamı ile ilgili olarak basın açıklamaları yaparak, restorasyon ve düzenleme çalışmaları başlattıklarını açıkladılar. Peygamberler şehri olan Şanlıurfa'mızın ,Hz. İbrahim peygamber ve Hz.Eyüp peygamber makamları ilimizin en önemli dini Turizm mekanlarıdır. Hz.İbrahim peygamber makamımız ;Dergah, Halilürrahman, Anzelha ve çevresi dini turizme kazandırılmış, çiçeklerle donatılmış, otopark alanları, Turizm büroları ve ışıklandırmalar yapılmıştır. Dergah camiine gelen misafirler, Hz.İbrahim Peygamberimizin doğduğu mağarayı ,kadın ve erkek olarak aynı anda ziyaret etmektedirler. Fakat,Maalesef Eyüp peygamber makamına ; üvey peygamber muamelesi yapılmıştır. Eyüp peygamber makamında taziye evleri başta olmak üzere çeşitli inşaatlara başlanmış ve o şekilde yıllardır ,bırakılmıştır. Çevre düzenlemeleri , otopark alanları yapılmamıştır. Belediye ve Valiliğimizin dini turizm merkezi olan Eyüp peygamber makamına yakışır hizmetler vereceğinden şüphem yoktur… Eyüp peygamber makamını n en önemli 1.sorunu, kadınların ve erkeklerin makamı aynı anda ziyaret edememesinden dolayı ; makamın önünde uzun süre beklemeleridir... Eyüp peygamber makamına ziyarete gelenler ,sabır mağarasının tek girişi ve küçük bir alanı olduğu için kadınlar ve erkekler aynı anda ziyaret edememektedir. Ziyaretçilerin uzun süre beklemeleri, ziyareti bir işkenceye dönüşmektedir. Eyüp peygamber sabır mağarasında gelen ziyaretçilerin sabrını ölçmemeliyiz. Bu mağaranın büyültülmesi, kadınların ve erkeklerin aynı anda ziyaret etmeleri için fiziki çalışmalar acilen yapılması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Müftümüz İhsan Açık Hocamızın da ,makam ile ilgili olarak katkıları olacağı kanaatindeyim… Sabrımızın ölçülmediği bir sabır makamı dileğiyle...
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2016 - Pazartesi

EYÜP PEYGAMBER SABIR MAĞARASINA GELEN ZİYARETÇİLERİN SABRINI ÖLÇMEYELİM

Şanlıurfa Valimiz ve Eyübiye belediye başkanımız Eyüp Peygamber makamı ile ilgili olarak basın açıklamaları yaparak, restorasyon ve düzenleme çalışmaları başlattıklarını açıkladılar.

Peygamberler şehri olan Şanlıurfa'mızın ,Hz. İbrahim peygamber ve Hz.Eyüp peygamber makamları ilimizin en önemli dini Turizm mekanlarıdır.

Hz.İbrahim peygamber makamımız ;Dergah, Halilürrahman, Anzelha ve çevresi dini turizme kazandırılmış, çiçeklerle donatılmış, otopark alanları, Turizm büroları ve ışıklandırmalar yapılmıştır.

Dergah camiine gelen misafirler, Hz.İbrahim Peygamberimizin doğduğu mağarayı ,kadın ve erkek olarak aynı anda ziyaret etmektedirler.

Fakat,Maalesef Eyüp peygamber makamına ; üvey peygamber muamelesi yapılmıştır.

Eyüp peygamber makamında taziye evleri başta olmak üzere çeşitli inşaatlara başlanmış ve o şekilde yıllardır ,bırakılmıştır.

Çevre düzenlemeleri , otopark alanları yapılmamıştır.

Belediye ve Valiliğimizin dini turizm merkezi olan Eyüp peygamber makamına yakışır hizmetler vereceğinden şüphem yoktur…

Eyüp peygamber makamını n en önemli 1.sorunu, kadınların ve erkeklerin makamı aynı anda ziyaret edememesinden dolayı ; makamın önünde uzun süre beklemeleridir...

Eyüp peygamber makamına ziyarete gelenler ,sabır mağarasının tek girişi ve küçük bir alanı olduğu için kadınlar ve erkekler aynı anda ziyaret edememektedir. Ziyaretçilerin uzun süre beklemeleri, ziyareti bir işkenceye dönüşmektedir.

Eyüp peygamber sabır mağarasında gelen ziyaretçilerin sabrını ölçmemeliyiz.

Bu mağaranın büyültülmesi, kadınların ve erkeklerin aynı anda ziyaret etmeleri için fiziki çalışmalar acilen yapılması gerekmektedir.

Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Müftümüz İhsan Açık Hocamızın da ,makam ile ilgili olarak katkıları olacağı kanaatindeyim…

Sabrımızın ölçülmediği bir sabır makamı dileğiyle...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.