Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

BÜYÜKŞEHİR VE EYÜBİYE BELEDİYEMİZE AÇIK MEKTUP

Eski urfa “Halilürrahman makamı, haşimiye, yıldız meydanı ,Sarayönü” yeni yapılaşma ise , Yenişehir,Sırrın, maşuk ve akabe toki’den oluşmaktadır. Başkan Ahmet Bahçıvan, Başkan yardımcısı ,Nuri Güneş,Haluk Coşkun,Mahmut Kırıkçı görev yaptığı dönemde devteşti bölgesinde 100 yılda yetişen fıstık ağaçlarının bulunduğu alan imara açıldı. Bu imara açılması nedeniyle fıstık ağaçları kesildi. Bu açılan alana ,şehrin imajını değiştirecek bir imar çalışması yapılmadı o alana gecekondular yapıldı. Şu anda piazza alışveriş merkezinin olduğu alanda ;küçücük dükkanlar yapıldı . Burda bulunan dükkanlar özellikle aşağı çarşıda bulunan spot pazarı esnaf talip oldu. Belediye tarafından yapılan dükkanlar yapılıp bitirilmeden yıkıldı. İyi ki yıkılmış ,yoksa şimdi o dükkanları da yıkmak için başkan Zeynel Beyazgül paralar ödeyerek içersindekileri çıkarmak zorunda kalacaktı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz ; özdiker pasajını dükkanları satın alarak yıktı. Çift mağara bölgesindeki evleri satın alarak yıktı. Şehir estetik olarak güzel bir görünüme kavuştu. Belediye Başkanımız Zeynel Beyazgül’ün en çok sıkıntı çektiği sorun özdiker pasajı dükkanları , çift mağara bölgesindeki gecekondu türü evleri satın almak . Belediye o bölgede kentsel dönüşüm yapmak istediği zaman fiyatları artırıyorlar. Yıkımlar mahkemeye taşınınca süre uzuyor ve belediyenin bütçesinden (cebimizden) büyük paralar çıkıyor. DİKKAT YENİ YAPILAŞMA YAPILIYOR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE CEBİMİZDEN TEKRAR BÜYÜK PARALAR ÇIKACAK. Et kombinası karşısında bahçeler var. Bu bölgenin bir kısmı imara açılmış büyük bir kısmı ise tarım arazisi olarak görünüyor. Bu alanda tarım yapıldığı da yok . Bu arazide yeşillik (maydanoz ,nane) yetiştiriliyor. Belediye Başkanımız Zeynel başkandan ve Eyübiye Belediye başkanı Mehmet Kuş’dan ricam şu, Cezaevi kavşağı karşısında bulunan bahçelerde bir inceleme yaparsanız o bölgede gecekondu yapılaşmasını göreceksiniz. Bunu durdurmak belediyemizin elinde. Bu alan İstanbul levent deki gibi rezidans işyerleri veya binalar yapılabilecek bir alan ,şehrin merkezinde hem o bölgenin daha modern bir yapılaşmasına örnek olur , hem şehrimizin imajı değişir. Bu gecekondular çoğalırsa yarın kentsel dönüşüm için bu evler satın alınması yıkılmasına para ödenecek. Fakat şimdi çözüm uygulansa bu sorun yaşanmaz. Çünkü şu an için boş bir alan… Yaşam kalitesi yüksek bir Şanlıurfa dileğiyle,
Ekleme Tarihi: 16 Aralık 2020 - Çarşamba

BÜYÜKŞEHİR VE EYÜBİYE BELEDİYEMİZE AÇIK MEKTUP

Eski urfa “Halilürrahman makamı, haşimiye, yıldız meydanı ,Sarayönü” yeni yapılaşma ise , Yenişehir,Sırrın, maşuk ve akabe toki’den oluşmaktadır.

Başkan Ahmet Bahçıvan, Başkan yardımcısı ,Nuri Güneş,Haluk Coşkun,Mahmut Kırıkçı görev yaptığı dönemde devteşti bölgesinde 100 yılda yetişen fıstık ağaçlarının bulunduğu alan imara açıldı. Bu imara açılması nedeniyle fıstık ağaçları kesildi. Bu açılan alana ,şehrin imajını değiştirecek bir imar çalışması yapılmadı o alana gecekondular yapıldı.

Şu anda piazza alışveriş merkezinin olduğu alanda ;küçücük dükkanlar yapıldı . Burda bulunan dükkanlar özellikle aşağı çarşıda bulunan spot pazarı esnaf talip oldu. Belediye tarafından yapılan dükkanlar yapılıp bitirilmeden yıkıldı.

İyi ki yıkılmış ,yoksa şimdi o dükkanları da yıkmak için başkan Zeynel Beyazgül paralar ödeyerek içersindekileri çıkarmak zorunda kalacaktı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz ; özdiker pasajını dükkanları satın alarak yıktı. Çift mağara bölgesindeki evleri satın alarak yıktı. Şehir estetik olarak güzel bir görünüme kavuştu.

Belediye Başkanımız Zeynel Beyazgül’ün en çok sıkıntı çektiği sorun özdiker pasajı dükkanları , çift mağara bölgesindeki gecekondu türü evleri satın almak .

Belediye o bölgede kentsel dönüşüm yapmak istediği zaman fiyatları artırıyorlar. Yıkımlar mahkemeye taşınınca süre uzuyor ve belediyenin bütçesinden (cebimizden) büyük paralar çıkıyor.

DİKKAT YENİ YAPILAŞMA YAPILIYOR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE CEBİMİZDEN TEKRAR BÜYÜK PARALAR ÇIKACAK.

Et kombinası karşısında bahçeler var. Bu bölgenin bir kısmı imara açılmış büyük bir kısmı ise tarım arazisi olarak görünüyor. Bu alanda tarım yapıldığı da yok . Bu arazide yeşillik (maydanoz ,nane) yetiştiriliyor.

Belediye Başkanımız Zeynel başkandan ve Eyübiye Belediye başkanı Mehmet Kuş’dan ricam şu,

Cezaevi kavşağı karşısında bulunan bahçelerde bir inceleme yaparsanız o bölgede gecekondu yapılaşmasını göreceksiniz. Bunu durdurmak belediyemizin elinde. Bu alan İstanbul levent deki gibi rezidans işyerleri veya binalar yapılabilecek bir alan ,şehrin merkezinde hem o bölgenin daha modern bir yapılaşmasına örnek olur , hem şehrimizin imajı değişir. Bu gecekondular çoğalırsa yarın kentsel dönüşüm için bu evler satın alınması yıkılmasına para ödenecek. Fakat şimdi çözüm uygulansa bu sorun yaşanmaz. Çünkü şu an için boş bir alan…

Yaşam kalitesi yüksek bir Şanlıurfa dileğiyle,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.