Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

BELEDİYEMİZ ACİL İHTİYAÇ OLAN OTOPARK SORUNU İÇİN NE YAPIYOR?

Şanlıurfa'mızın en önemli sorunlarından biri trafik problemidir. Bu konuda bir dönem ilimizde görev yapan, Amerika'da Trafik doktorası yapmış, Dr. Yavuz Özbaran'ın ve Ulaştırma müdürü Hüseyin Alagöz'ün katkıları takdire şayandır.Yeni yolların, güzergâhların açılması ve otobüs yollarının ayrılması, ilimizin trafik sorununu kısmi olarak bir nebze rahatlatmıştır.Cadde üzerinde sağ şeride, park yapan araçların yasaklanması, başka önemli bir sorunu "otopark sorununu" gündeme taşımıştır.Aracıyla çarşıya inen sürücüler, park yapacak yer bulamadıkları için, çarşıdan satın aldıklarını bile araçlarına koyamamaktadırlar.Bu konuda mevcut otoparklar, o bölgede bulunan işyerleri tarafından kullanıldığından dolayı , vatandaşlar mevcut parklarda yer bulamamaktadır. Acil olarak yeni otoparklara ihtiyaç vardır.Belediyemizin, ana cadde üzerinde bulunan dükkânları satın alarak otopark yapması çok maliyetlidir.Yeraltına yapılacak otoparklar veya ana cadde üzerinde bulunan dükkânlardan satın alınarak arka taraflarda bulunan mahallelere bir koridor açılarak çok katlı otopark yapılabilir.Bu konuda belediyemizin ivedi olarak proje üretmesi gerekmektedir.Otogar karşısındaki Karaköprü'ye giriş yolu ve Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Şanmar'ın yanındaki Karaköprü'ye giriş yolu kapatılıyor.Yeni yol Diyarbakır yolu üzerinde bulunan yeni açılan çiftli yoldan yapılacak.Bu yeni uygulamanın trafiği ne kadar rahatlatacağı veya bazı güzergâhlarda trafiği yoğunlaştıracağının çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir.Huzur dolu, Trafik problemi olmayan Şanlıurfa dileğimle…
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2015 - Perşembe

BELEDİYEMİZ ACİL İHTİYAÇ OLAN OTOPARK SORUNU İÇİN NE YAPIYOR?

Şanlıurfa'mızın en önemli sorunlarından biri trafik problemidir. Bu konuda bir dönem ilimizde görev yapan, Amerika'da Trafik doktorası yapmış, Dr. Yavuz Özbaran'ın ve Ulaştırma müdürü Hüseyin Alagöz'ün katkıları takdire şayandır.
Yeni yolların, güzergâhların açılması ve otobüs yollarının ayrılması, ilimizin trafik sorununu kısmi olarak bir nebze rahatlatmıştır.
Cadde üzerinde sağ şeride, park yapan araçların yasaklanması, başka önemli bir sorunu "otopark sorununu" gündeme taşımıştır.
Aracıyla çarşıya inen sürücüler, park yapacak yer bulamadıkları için, çarşıdan satın aldıklarını bile araçlarına koyamamaktadırlar.
Bu konuda mevcut otoparklar, o bölgede bulunan işyerleri tarafından kullanıldığından dolayı , vatandaşlar mevcut parklarda yer bulamamaktadır. Acil olarak yeni otoparklara ihtiyaç vardır.
Belediyemizin, ana cadde üzerinde bulunan dükkânları satın alarak otopark yapması çok maliyetlidir.
Yeraltına yapılacak otoparklar veya ana cadde üzerinde bulunan dükkânlardan satın alınarak arka taraflarda bulunan mahallelere bir koridor açılarak çok katlı otopark yapılabilir.
Bu konuda belediyemizin ivedi olarak proje üretmesi gerekmektedir.
Otogar karşısındaki Karaköprü'ye giriş yolu ve Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Şanmar'ın yanındaki Karaköprü'ye giriş yolu kapatılıyor.
Yeni yol Diyarbakır yolu üzerinde bulunan yeni açılan çiftli yoldan yapılacak.
Bu yeni uygulamanın trafiği ne kadar rahatlatacağı veya bazı güzergâhlarda trafiği yoğunlaştıracağının çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir.
Huzur dolu, Trafik problemi olmayan Şanlıurfa dileğimle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.