Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

112 ACİL SERVİS VE 155 POLİS İMDAT NEDEN TEKNOLOJİYİ KULLANMIYOR

Akıllı telefonlar günlük hayatımızın bir parçası oldu. Bu telefonlarda bulunan bazı uygulamalar hayatımızı kolaylaştırıyor. Vatandaşlar tarafından ,WhatsApp ile çekilen video, fotoğraf bilgi notları, haber merkezlerinin WhatsApp telefon numaralarına gönderilerek ,haber merkezlerinin daha zengin haber yapmalarına yardımcı oluyorlar. Sağlık Bakanlığı 112 acil servisi ve İçişleri Bakanlığı 155 polis imdat ihbar hattını arayarak yardım isteyen, kaza ve olay bildiren vatandaşlar ;bulundukları konumu ifade edemiyor. Ambulanslar ve polis mevcut konumu bulmakta zorlanıyor .Konumun geç bulunması da zaman kaybına neden oluyor. Olay yerinde bulunan suçlular kaçabiliyor veya yaralıların vefat etmesine yol açıyor. Sağlık bakanlığı , 112 acil telefon numarasına; İçişleri Bakanlığı 155 polis imdat acil yardım numarasına WhatsApp'ın konum gönderme özelliğinden faydalanması için teknik çalışmalar yaparak kaza ve asayiş vakalarına hızlı erişim sağlanabilir. Kaza veya herhangi bir olayı gören vatandaş, mahkemelere çağrılarak uzun bir süre mesaisini bu olayı gördüğü için harcamak istemediği için ben görmedim ,diyerek adli makamlara yardımcı olmamaktadır. WhatsApp’ın video ve fotoğraf çekme ve gönderme özelliği kullanma şansı elde edilirse , aranan birinin fotosu ve kaza olayları kaydedilerek adli makamların olayı delileri ile çözüme kavuşturmasına katkı sağlayacaktır. Ambulanslara uzun bir ışıklı bayrak asılırsa; siren çaldığında dikiz aynasından bakan sürücünün ambulansın nerede olduğunu görerek , yol vermesini kolaylaştıracaktır. Olaysız ve kazasız günler dileğiyle Selam ve Dua ile
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2016 - Perşembe

112 ACİL SERVİS VE 155 POLİS İMDAT NEDEN TEKNOLOJİYİ KULLANMIYOR

Akıllı telefonlar günlük hayatımızın bir parçası oldu. Bu telefonlarda bulunan bazı uygulamalar hayatımızı kolaylaştırıyor.

Vatandaşlar tarafından ,WhatsApp ile çekilen video, fotoğraf bilgi notları, haber merkezlerinin WhatsApp telefon numaralarına gönderilerek ,haber merkezlerinin daha zengin haber yapmalarına yardımcı oluyorlar.

Sağlık Bakanlığı 112 acil servisi ve İçişleri Bakanlığı 155 polis imdat ihbar hattını arayarak yardım isteyen, kaza ve olay bildiren vatandaşlar ;bulundukları konumu ifade edemiyor. Ambulanslar ve polis mevcut konumu bulmakta zorlanıyor .Konumun geç bulunması da zaman kaybına neden oluyor. Olay yerinde bulunan suçlular kaçabiliyor veya yaralıların vefat etmesine yol açıyor.

Sağlık bakanlığı , 112 acil telefon numarasına; İçişleri Bakanlığı 155 polis imdat acil yardım numarasına WhatsApp'ın konum gönderme özelliğinden faydalanması için teknik çalışmalar yaparak kaza ve asayiş vakalarına hızlı erişim sağlanabilir.

Kaza veya herhangi bir olayı gören vatandaş, mahkemelere çağrılarak uzun bir süre mesaisini bu olayı gördüğü için harcamak istemediği için ben görmedim ,diyerek adli makamlara yardımcı olmamaktadır.

WhatsApp’ın video ve fotoğraf çekme ve gönderme özelliği kullanma şansı elde edilirse , aranan birinin fotosu ve kaza olayları kaydedilerek adli makamların olayı delileri ile çözüme kavuşturmasına katkı sağlayacaktır.

Ambulanslara uzun bir ışıklı bayrak asılırsa; siren çaldığında dikiz aynasından bakan sürücünün ambulansın nerede olduğunu görerek , yol vermesini kolaylaştıracaktır.

Olaysız ve kazasız günler dileğiyle

Selam ve Dua ile

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.