Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

RAMAZAN AYININ FEYİZ VE BEREKETİ

Başı rahmet,ortası magfiret,sonu Cehen nem ateşinden azat olan Ramazan Ayı 2Nisan 2022 Cumartesi günü başlıyor. Rabbim bizleri kavuştursun.Kuransız, Sünnetsiz,Fıkıhsız yaşam tarzımızla bir Mubarek Ramazan ayını idrak etmiş olaca ğız.Insanlığın kurtuluşuna vesile olsun. Ra mazan ayı Ayı gelince,Cehennem kapıları kapalı,Cennet kapıları sonsuza kadar açık tır.Şeytanlarda zincirlere vurulmuştur.In san şeytanı geçmemiş,şeytanlaşmamış sa,Şeytanın şerrinden Allah'a sığınırız.Ab dest,Namaz,Orucumuzu bozan şeyler ol duğu gibi,İmanımızı bozan şeyleri de bil mek farzdır.ibadetlerin özü budur. Ebu Ce hili anlayışla Allah göktedir yer yüzüne ka rışamaz anlayışı Allahın her şeye hükket me sıfatına isyan etmedir.Müslümanlar Ramazan ayına kavuşmayı,feyiz ve bere ketinden istifade etmeyi  sabırsızlıkla bek lerken,bir yandanda insanlığı: Siber,biyolo jik,kimyasal Nükler tahdidi tehdit ediyor. Temel gıda maddelerinin sekteye uğrama sıda bir tehdittir.Tarım ülkesi ülkemizin buğdayda(bakliyat) ette,Yağdadışa bağım lı olması yüz karasıdır.Maliyetler yüksek Çiftçide tarım işlerini bırakmak noktasın da..Allah kıtlık göstermesin tedbir bizden takdir Allah'ın dır.Ramazan Ayı bir fırsattır hocalarımız,resmi gayri resmi etkili yetkili ler; Gerek devlet gerekse fert bazında isra fı,savurganlığı anlatmalıdır. Durum iyi gö görünmüyor.Milyarderler,para,mal stokçu ları etkilenmeyebilir.Adaletsiz dağılım bizi bir damla suya,bir lokma ekmeğe muhtaç edebilir.Hafizallah...Zenginle fakir arasın da köprü vazifesini gören,vicdanla cüz dan arasındaki zekat genellikle Ramazan ayında verilir.Zekat ve fitreler fakire nakit olarak verilmelidir.Zekatlar tam verilirse fakir kalmaz.Ramazanda ki,Oruç sadece yememek,içmemek demek değildir.Oruç ta diğer ibadetler gibi,bizi kötülüklerden alıkoymalıdır.STK Kuruluşlarının çoğu ide olojik çalışsalar da,büyük bir görevi ifa edi yorlar. Bu görev hayır sahibi ile ihtiyaç sa hipleri arasında köprü vazifesidir.Hayır ha senat dağıtılırken,kesinlikle ayırım yapıl mamalıdır.Fakirin rencide edilmemesine özen gösterilmelidir. Borçluya,evlenemeye ne,fatura,kirasını ödeyemeyenlere yardım lar nakit olarak yapılmalıdır.Ramazan ayın da Kuran'ı kerimler tozlu raflardan indirilir tüm Camilerde mukabeleler okunur.Çok güzel sevap getirici bir amel,Okunan kura nın dinleyenlere ne diyor anlatılmaması bir garabettir. Camiler iman dolum testisle ri ise,gelenlerin acıkan ruhları doyumla dönmeleri haklarıdır.Rabbim mübarek Ra mazan ayının feyiz ve bereketinden istifa de etmeyi nasip eylesin.Vesselam....
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2022 - Çarşamba

RAMAZAN AYININ FEYİZ VE BEREKETİ

Başı rahmet,ortası magfiret,sonu Cehen nem ateşinden azat olan Ramazan Ayı 2Nisan 2022 Cumartesi günü başlıyor. Rabbim bizleri kavuştursun.Kuransız, Sünnetsiz,Fıkıhsız yaşam tarzımızla bir Mubarek Ramazan ayını idrak etmiş olaca ğız.Insanlığın kurtuluşuna vesile olsun.

Ra mazan ayı Ayı gelince,Cehennem kapıları kapalı,Cennet kapıları sonsuza kadar açık tır.Şeytanlarda zincirlere vurulmuştur.In san şeytanı geçmemiş,şeytanlaşmamış sa,Şeytanın şerrinden Allah'a sığınırız.Ab dest,Namaz,Orucumuzu bozan şeyler ol duğu gibi,İmanımızı bozan şeyleri de bil mek farzdır.ibadetlerin özü budur.

Ebu Ce hili anlayışla Allah göktedir yer yüzüne ka rışamaz anlayışı Allahın her şeye hükket me sıfatına isyan etmedir.Müslümanlar Ramazan ayına kavuşmayı,feyiz ve bere ketinden istifade etmeyi  sabırsızlıkla bek lerken,bir yandanda insanlığı: Siber,biyolo jik,kimyasal Nükler tahdidi tehdit ediyor.

Temel gıda maddelerinin sekteye uğrama sıda bir tehdittir.Tarım ülkesi ülkemizin buğdayda(bakliyat) ette,Yağdadışa bağım lı olması yüz karasıdır.Maliyetler yüksek Çiftçide tarım işlerini bırakmak noktasın da..Allah kıtlık göstermesin tedbir bizden takdir Allah'ın dır.Ramazan Ayı bir fırsattır hocalarımız,resmi gayri resmi etkili yetkili ler; Gerek devlet gerekse fert bazında isra fı,savurganlığı anlatmalıdır.

Durum iyi gö görünmüyor.Milyarderler,para,mal stokçu ları etkilenmeyebilir.Adaletsiz dağılım bizi bir damla suya,bir lokma ekmeğe muhtaç edebilir.Hafizallah...Zenginle fakir arasın da köprü vazifesini gören,vicdanla cüz dan arasındaki zekat genellikle Ramazan ayında verilir.Zekat ve fitreler fakire nakit olarak verilmelidir.Zekatlar tam verilirse fakir kalmaz.Ramazanda ki,Oruç sadece yememek,içmemek demek değildir.Oruç ta diğer ibadetler gibi,bizi kötülüklerden alıkoymalıdır.STK Kuruluşlarının çoğu ide olojik çalışsalar da,büyük bir görevi ifa edi yorlar.

Bu görev hayır sahibi ile ihtiyaç sa hipleri arasında köprü vazifesidir.Hayır ha senat dağıtılırken,kesinlikle ayırım yapıl mamalıdır.Fakirin rencide edilmemesine özen gösterilmelidir.

Borçluya,evlenemeye ne,fatura,kirasını ödeyemeyenlere yardım lar nakit olarak yapılmalıdır.Ramazan ayın da Kuran'ı kerimler tozlu raflardan indirilir tüm Camilerde mukabeleler okunur.Çok güzel sevap getirici bir amel,Okunan kura nın dinleyenlere ne diyor anlatılmaması bir garabettir.

Camiler iman dolum testisle ri ise,gelenlerin acıkan ruhları doyumla dönmeleri haklarıdır.Rabbim mübarek Ra mazan ayının feyiz ve bereketinden istifa de etmeyi nasip eylesin.Vesselam....

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.