Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

RAHMET AYLARI GELİYOR

Rahmet Aylarından Recep Ayı 2 Şubat 2022 başlıyor 3 Şubat tada Regaip Kandilidir. Ümmete mübarek olsun. Esaretten kurtuluşa, narkozdan uyanışına vesile olsun. "Allah'ım Recep ve Şabanı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır. "Nebevi yakarış var. Bizimde duamız bu olsun. Hayat su gibi akıyor. Her geçen gün ömür sermayemizden eksiliyor. Sağ olanlar nice rahmet ve mağfiret aylarını, günlerini gördüler görecekler. Gafletten farkında olmadan büyük bir sevkiyat var. Ölüm, doğum. Dünya teskeresi dolanlar ölümle Ahirete göçüyor yerine yeni doğanlar geliyor. Ahiret ebedi, dünya ise geçicidir. Dünyada rahat, Ahiret te Cennet ehli olmak için çıkar yol belli kula kul olmak değil, Yaratana kul olmak, emirlerini yerine getirmek, haramlardan kaçınmakla mümkündür. Dünyalık varlıklar, mevki makamlar, Şan şöhretler Ahiret azığının emrinde, çoğalmasında olursa güzeldir. Değilse, günah hamallığıdır. Bazıları cesurdur. Günah işlemede pik yapıyorlar. Baş kasının avukatlığını yapanlar, kraldan fazla kral kesilenler, başkalarının sözcülüğüne soyunanlar, insanların özel hayatlarını, gizli hallerini postacılar gibi her tarafa servis edenlerde belki üç aylardan haz alacaklar ne diyelim yumurta beyazdır kırınca cılk çıkıyorsa suçu kimde arayalım. Rahmet her tarafı kaplamış külfeti ile beraber, Havalar çok soğuk kimisi tezek, Odun, doğalgaz, klima ile ısınıyor. Kimisi de bunlardan mahrum. Yemendekilerin ne suçu var. Senelerdir bombalanıyor. Açlıktan çocuklar ölüyor siviller bombalanıyor ne uğruna mezhep uğruna ölen öldüren Müslüman, Küfre karşı güç oluşturması gereken Müslümanlar imhada ortaklık kurarak birbirini boğazlıyorlar. Diğer İslam ülkeleri de seyrediyor. Haram aylar olsa bile, bir kınama, çaba bile yok, Irak, Suriye, Libya, Filistin, Afganistan Tunus, başka İslam ülkeleri yemen gibi can Çekişiyor aylar. Ne yapılabilir dertleri dert edinmek, çareler aramak en son dua etmektir. Üç Aylar rahmettir. Bu aylarda genellikle Oruç tutun, kuran okuyun, Allah’ı çokça zikredin denilir. Güzel amellerdir Rabbim hepimizi Zakirlerden eylesin ancak! Hayat yolculuğumuzda yalan, iftira gıybet, dertleri dert edinmeme, bana ne deme, Zulme karşı bigâne kalma, mazlumdan yana olmama Rahmet aylarında bile bizi günahtan kurtaramaz. Siyaset dili halen sert ayrıştırıcı, zamlar, vergiler, kabarık faturalar, yanlı yalan haberler, çözümsüzlük in sanları bunaltıyor, Ümitler törpüleniyor. Hasımlık çoğalıyor. Bizi en çok yaralayan da ha düne kadar katil devlet terör devleti denilen İsrail Cumhurbaşkanı Ülkemize geliyormuş (Basından)Normalleşme zaten yapılmış kazan kazana oynanacakmış, ne diyelim Dün dündür...Komşularla sıfır sorun dan, ülkenin sınırlarını duvarlarla örenler utansın mazlum halklar geçim derdinde, Din baronları, servet baronları, saray heveslileri seçim derdinde...Rahmet ayları hür metine kötü niyetlilere Rabbim hidayet versin. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 02 Şubat 2022 - Çarşamba

RAHMET AYLARI GELİYOR

Rahmet Aylarından Recep Ayı 2 Şubat 2022 başlıyor 3 Şubat tada Regaip Kandilidir.

Ümmete mübarek olsun.

Esaretten kurtuluşa, narkozdan uyanışına vesile olsun. "Allah'ım Recep ve Şabanı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır. "Nebevi yakarış var. Bizimde duamız bu olsun. Hayat su gibi akıyor. Her geçen gün ömür sermayemizden eksiliyor.

Sağ olanlar nice rahmet ve mağfiret aylarını, günlerini gördüler görecekler. Gafletten farkında olmadan büyük bir sevkiyat var. Ölüm, doğum. Dünya teskeresi dolanlar ölümle Ahirete göçüyor yerine yeni doğanlar geliyor.

Ahiret ebedi, dünya ise geçicidir.

Dünyada rahat, Ahiret te Cennet ehli olmak için çıkar yol belli kula kul olmak değil, Yaratana kul olmak, emirlerini yerine getirmek, haramlardan kaçınmakla mümkündür. Dünyalık varlıklar, mevki makamlar, Şan şöhretler Ahiret azığının emrinde, çoğalmasında olursa güzeldir.

Değilse, günah hamallığıdır.

Bazıları cesurdur. Günah işlemede pik yapıyorlar. Baş kasının avukatlığını yapanlar, kraldan fazla kral kesilenler, başkalarının sözcülüğüne soyunanlar, insanların özel hayatlarını, gizli hallerini postacılar gibi her tarafa servis edenlerde belki üç aylardan haz alacaklar ne diyelim yumurta beyazdır kırınca cılk çıkıyorsa suçu kimde arayalım.

Rahmet her tarafı kaplamış külfeti ile beraber, Havalar çok soğuk kimisi tezek, Odun, doğalgaz, klima ile ısınıyor.

Kimisi de bunlardan mahrum. Yemendekilerin ne suçu var. Senelerdir bombalanıyor. Açlıktan çocuklar ölüyor siviller bombalanıyor ne uğruna mezhep uğruna ölen öldüren Müslüman, Küfre karşı güç oluşturması gereken Müslümanlar imhada ortaklık kurarak birbirini boğazlıyorlar. Diğer İslam ülkeleri de seyrediyor. Haram aylar olsa bile, bir kınama, çaba bile yok, Irak, Suriye, Libya, Filistin, Afganistan Tunus, başka İslam ülkeleri yemen gibi can Çekişiyor aylar. Ne yapılabilir dertleri dert edinmek, çareler aramak en son dua etmektir. Üç Aylar rahmettir. Bu aylarda genellikle Oruç tutun, kuran okuyun, Allah’ı çokça zikredin denilir.

Güzel amellerdir Rabbim hepimizi Zakirlerden eylesin ancak! Hayat yolculuğumuzda yalan, iftira gıybet, dertleri dert edinmeme, bana ne deme, Zulme karşı bigâne kalma, mazlumdan yana olmama Rahmet aylarında bile bizi günahtan kurtaramaz. Siyaset dili halen sert ayrıştırıcı, zamlar, vergiler, kabarık faturalar, yanlı yalan haberler, çözümsüzlük in sanları bunaltıyor, Ümitler törpüleniyor. Hasımlık çoğalıyor.

Bizi en çok yaralayan da ha düne kadar katil devlet terör devleti denilen İsrail Cumhurbaşkanı Ülkemize geliyormuş (Basından)Normalleşme zaten yapılmış kazan kazana oynanacakmış, ne diyelim Dün dündür...Komşularla sıfır sorun dan, ülkenin sınırlarını duvarlarla örenler utansın mazlum halklar geçim derdinde, Din baronları, servet baronları, saray heveslileri seçim derdinde...Rahmet ayları hür metine kötü niyetlilere Rabbim hidayet versin. Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.