Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

NEVRUZ VE ŞİDDET

Nevroz yeni gün, baharın gelişi,çiçeklerin açılması,kuşların yuvalarına dönmesi,yeni bir yıl,bir diriliştir denebilir.Nevruzun deği şik şekillerde kutlanması her halkın toplu mun ayrı algılara aşina olmasındandır.Ki misi Nevruzda ateş yakıyorKimisi demir dövüyor kimiside halay çekiyor.Bu eylem ve söylemlerin Dinle alakası yoktur.Hele Asrımızda her etkinlik ideolojiktir. Nevruzu kimisi Türkçülüğe,kimisi Kürkçülüğe,kimi side Farsçılığa çekiyorsa da hiç biri değil dir.Nevruz barış ise,neden dünyanın çok yerinde barut kokusu,Füze korkusu ile ya şamaya mahkum ediliyor insanlar.Daha yakın zamanda ülkemizde Adanada  Fur kan Vakfı yetkililerine kameralar karşısın da yapılanlar sözde örtülü bir polis baya nın islamın şiarı çarşaflı bir kadını jopla ması,sürüklenmesi,bazılarının darp edil mesi tam bir vahşet kanun devletinin baş eğdirmek için hukuksuz bir eylemdir.Suç varsa polis suçluyu hukuka teslim etmek mecburiyetindedir.Yapılanlar barbarlıktır. Hukuksuzluktur insan onuru ile oyna maktır. Bu çirkef eylem kime yapılırsa la netliyorum.Hep geçmişi kötüleyenler,ne malanlar,bu çirkin tablonun mücadelesini verenler,bedel ödeyenlerin iktidarında bun lar oluyorsa,siyaset diliyle: Dün dündür, memurum işini bilir der ve geçeriz.Haber almadada kirlilik var.İktidar küçücük orta ğı parti lideri kadına siddeti yapan polisle ri kahraman ilan ediyor.Sanki joplanan ka dında silah var,bomba var el insaf..Dahili ye Bakanı da yönetimimizde bu tablo bu şiddet anlayışı yoktur diyor,vakfın dış bağ lantılı olduğunu söylüyor.Ülkeye dış güç ler zarar verecekse önleyecek kendisi ol duğu halde,alışık söylemler. Zammı dış dış güçler,doviz oynaklığı dış güçler,akar yakıt ateşi yine dış güçler vay bizim hali mize.Ekranlarda Nevruz kutlamalarını çok il ve ilçelerde kutlandığını gördüm. Her kesim güzel nutuklar atıyor.Kardeşlikten yeni bir başlangıçtan bahsediyor.Söylem ler doğru keşke söylemler eyleme dökül se..Nevruzda ateşin yakılması,üzerinden atlanması Şamanizmin özlemimi dir?aca ba merak ettim.Dinimize,örf adetimize uy gun tüm etkinlikleri alkışlarız.Ideolojik,Irk çı,jakoben,şiddetten haz alan tüm etkinlik leri de boykot ederiz. İnsan nüfus sayısını hastalıkla azaltmaya çalışan Irkçı Emper yalist Dinazorlar,maşaları,Şimdi de silah tüccarları devrede savaşla,yoklukla, göç le,göz yaşı,öldürme,işgalle yeni alan lar açmaya,düzenler kurmaya çalışıyorlar.Ha inlere Allah fırsat vermesin. Yaşamak her insanın hakkı,hak gasbı sarhoşlara Rab bim hidayet versin...Şiddetsiz bir Dün ya isteniyorsa Adil bir düzen kurulmak için azda olsa ceht etmek her insanın gö revidir Vesselam....
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2022 - Pazartesi

NEVRUZ VE ŞİDDET

Nevroz yeni gün, baharın gelişi,çiçeklerin açılması,kuşların yuvalarına dönmesi,yeni bir yıl,bir diriliştir denebilir.Nevruzun deği şik şekillerde kutlanması her halkın toplu mun ayrı algılara aşina olmasındandır.Ki misi Nevruzda ateş yakıyorKimisi demir dövüyor kimiside halay çekiyor.Bu eylem ve söylemlerin Dinle alakası yoktur.Hele Asrımızda her etkinlik ideolojiktir.

Nevruzu kimisi Türkçülüğe,kimisi Kürkçülüğe,kimi side Farsçılığa çekiyorsa da hiç biri değil dir.Nevruz barış ise,neden dünyanın çok yerinde barut kokusu,Füze korkusu ile ya şamaya mahkum ediliyor insanlar.Daha yakın zamanda ülkemizde Adanada  Fur kan Vakfı yetkililerine kameralar karşısın da yapılanlar sözde örtülü bir polis baya nın islamın şiarı çarşaflı bir kadını jopla ması,sürüklenmesi,bazılarının darp edil mesi tam bir vahşet kanun devletinin baş eğdirmek için hukuksuz bir eylemdir.Suç varsa polis suçluyu hukuka teslim etmek mecburiyetindedir.Yapılanlar barbarlıktır. Hukuksuzluktur insan onuru ile oyna maktır.

Bu çirkef eylem kime yapılırsa la netliyorum.Hep geçmişi kötüleyenler,ne malanlar,bu çirkin tablonun mücadelesini verenler,bedel ödeyenlerin iktidarında bun lar oluyorsa,siyaset diliyle: Dün dündür, memurum işini bilir der ve geçeriz.Haber almadada kirlilik var.İktidar küçücük orta ğı parti lideri kadına siddeti yapan polisle ri kahraman ilan ediyor.Sanki joplanan ka dında silah var,bomba var el insaf..Dahili ye Bakanı da yönetimimizde bu tablo bu şiddet anlayışı yoktur diyor,vakfın dış bağ lantılı olduğunu söylüyor.Ülkeye dış güç ler zarar verecekse önleyecek kendisi ol duğu halde,alışık söylemler.

Zammı dış dış güçler,doviz oynaklığı dış güçler,akar yakıt ateşi yine dış güçler vay bizim hali mize.Ekranlarda Nevruz kutlamalarını çok il ve ilçelerde kutlandığını gördüm.

Her kesim güzel nutuklar atıyor.Kardeşlikten yeni bir başlangıçtan bahsediyor.Söylem ler doğru keşke söylemler eyleme dökül se..Nevruzda ateşin yakılması,üzerinden atlanması Şamanizmin özlemimi dir?aca ba merak ettim.Dinimize,örf adetimize uy gun tüm etkinlikleri alkışlarız.Ideolojik,Irk çı,jakoben,şiddetten haz alan tüm etkinlik leri de boykot ederiz.

İnsan nüfus sayısını hastalıkla azaltmaya çalışan Irkçı Emper yalist Dinazorlar,maşaları,Şimdi de silah tüccarları devrede savaşla,yoklukla, göç le,göz yaşı,öldürme,işgalle yeni alan lar açmaya,düzenler kurmaya çalışıyorlar.Ha inlere Allah fırsat vermesin.

Yaşamak her insanın hakkı,hak gasbı sarhoşlara Rab bim hidayet versin...Şiddetsiz bir Dün ya isteniyorsa Adil bir düzen kurulmak için azda olsa ceht etmek her insanın gö revidir Vesselam....

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.