Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

KUR'AN AYI RAMAZAN

Kısmet olursa bu yıl 27 Nisan 2022 Çarşamba günü kadir gecesidir. Kura'nın ifadesi ile bu gece bin Aydan hayırlıdır. Ulaşıp ta, şuurluca ihya edenlere ne mutlu. Bin Ay 83 Yıllık ömür demektir. Biz kullarına Rabbimizden böyle müjdeler verilirken, ibadetler mevsimlik olmamalıdır.11 Ay isyan la geçir Ramazanda,Kadir gecesindebağış lama talep etmek,Cenneti hak etmekkolay olmasa gerek.Ibadetler insanı islah etmeli ibadetlerin en makbulu da,devamlı olanı dır. Allah'ın kulları olarak nimetler içinde yüzüyoruz.Nankörlük had safhada,yaşam tarzımız ne kadar kolaylaştı ise,Dinden zaklaşmada O,kadar nüksetti.Ramazan ayında tüm Camilerimizde mukabele oku nur rağbette doruktadır.Ayni Kur'an ayetle ri hem okunur,hem anlatılırsa Camide cemaat,dinleyici bulamazsınız.Hele mev lid,ilahi,Camilerde okunursa,camilerde yer bulamazsınız.Bu tablo bile bir ölçüdür.Kur anın içeriğinden uzak kalma tablosudur. Kuran Rabimizin insanlara gönderilen en büyük nimetidir.Kur'an hem dünya hem Ahiret saadeti için en büyük reçetedir. Ona yapışmak,emirlere uymak,yasaklarından kaçınmak Dünyada izzetle yaşamak de mektir.Tersi ise,zillettir,köleliktir,adaletsiz lik ve Ahlaksızlıktır,kula kul olmaktır.Ak şamları bazen teravih namazına gidiyo rum Camiler leba leb,cemaatın yarısı genç,çocuk, bu gençleri eğitmek,Ahlak edep derslerini O,gençlere vermek çoğu jet imamların görevidir. Hiç görmedim rast lamadım.Büyük bir eksiklik.Ahir,Ahır za manda yaşıyoruz.imanı kurtarma zamanı dır.Her kes her şeyi biliyor fakat yapmıyor Ramazanda şeytanlar zincirlere vurulur. Cehennem kapıları kapalı,ancak katil isra il yönetimi,Rusya yönetimi,ukrayna ve itti fak ları insi şeytanlar ise boğalar gibi maz lum kanını dökmeye devam ediyor.Sözde süper ittifaklar bir saldırganı,savaşı durdu ramıyor.İslam beldelerini harabeye çevi renler,tuzak kuranlar,öldürenler,yetim bıra kanlar,denizlerde balıklar kadar mazlum ların boğulmalarına sebep olanlardan mazlumların intikamının alınmaması ilahi adalete nakıslık olur. Men dakka dukka... bunları söylerken her türlü zulmü, işgali hukuk suzluğuda lanetliyorum Yeyerki,çif te standartlık olmasın.Benim teröristim iyidir denmesin.Siyaset rotadan çıkmış ekranlar,ekonomi muhendisleri ile dolu. Semt pazarında yaban otlarını aldım.Satı cı bir genç kilo ne kadar 35 tl. Niçin bu ka dar pahalı,genç;Amca yakıt pahalıeskiden bu otları toplamak için gidiş dönüş en çok 15/20 tl.Simdi 100 tl.Yi geçiyor bu fazlalı ğı tüketiciden almazsam zarar eder,aç ka lırım.Hepsi bu kadar..maliyetler sebeptir. İnsanlığı  Varlık içinde yokluğa mahkum edenleri yönetilenler çok iyi biliyor.Yağla maya mahal yoktur.Bu mübarek Ramazan Kuran Ayı hürmetine Rabbim kuranlaamel etmeyi nasip etsin. Vesselam....  
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2022 - Pazar

KUR'AN AYI RAMAZAN

Kısmet olursa bu yıl 27 Nisan 2022 Çarşamba günü kadir gecesidir. Kura'nın ifadesi ile bu gece bin Aydan hayırlıdır. Ulaşıp ta, şuurluca ihya edenlere ne mutlu. Bin Ay 83 Yıllık ömür demektir. Biz kullarına Rabbimizden böyle müjdeler verilirken, ibadetler mevsimlik olmamalıdır.11 Ay isyan la geçir Ramazanda,Kadir gecesindebağış lama talep etmek,Cenneti hak etmekkolay olmasa gerek.Ibadetler insanı islah etmeli ibadetlerin en makbulu da,devamlı olanı dır.

Allah'ın kulları olarak nimetler içinde yüzüyoruz.Nankörlük had safhada,yaşam tarzımız ne kadar kolaylaştı ise,Dinden zaklaşmada O,kadar nüksetti.Ramazan ayında tüm Camilerimizde mukabele oku nur rağbette doruktadır.Ayni Kur'an ayetle ri hem okunur,hem anlatılırsa Camide cemaat,dinleyici bulamazsınız.Hele mev lid,ilahi,Camilerde okunursa,camilerde yer bulamazsınız.Bu tablo bile bir ölçüdür.Kur anın içeriğinden uzak kalma tablosudur. Kuran Rabimizin insanlara gönderilen en büyük nimetidir.Kur'an hem dünya hem Ahiret saadeti için en büyük reçetedir.

Ona yapışmak,emirlere uymak,yasaklarından kaçınmak Dünyada izzetle yaşamak de mektir.Tersi ise,zillettir,köleliktir,adaletsiz lik ve Ahlaksızlıktır,kula kul olmaktır.Ak şamları bazen teravih namazına gidiyo rum Camiler leba leb,cemaatın yarısı genç,çocuk, bu gençleri eğitmek,Ahlak edep derslerini O,gençlere vermek çoğu jet imamların görevidir.

Hiç görmedim rast lamadım.Büyük bir eksiklik.Ahir,Ahır za manda yaşıyoruz.imanı kurtarma zamanı dır.Her kes her şeyi biliyor fakat yapmıyor Ramazanda şeytanlar zincirlere vurulur.

Cehennem kapıları kapalı,ancak katil isra il yönetimi,Rusya yönetimi,ukrayna ve itti fak ları insi şeytanlar ise boğalar gibi maz lum kanını dökmeye devam ediyor.Sözde süper ittifaklar bir saldırganı,savaşı durdu ramıyor.İslam beldelerini harabeye çevi renler,tuzak kuranlar,öldürenler,yetim bıra kanlar,denizlerde balıklar kadar mazlum ların boğulmalarına sebep olanlardan mazlumların intikamının alınmaması ilahi adalete nakıslık olur.

Men dakka dukka... bunları söylerken her türlü zulmü, işgali hukuk suzluğuda lanetliyorum Yeyerki,çif te standartlık olmasın.Benim teröristim iyidir denmesin.Siyaset rotadan çıkmış ekranlar,ekonomi muhendisleri ile dolu. Semt pazarında yaban otlarını aldım.Satı cı bir genç kilo ne kadar 35 tl.

Niçin bu ka dar pahalı,genç;Amca yakıt pahalıeskiden bu otları toplamak için gidiş dönüş en çok 15/20 tl.Simdi 100 tl.Yi geçiyor bu fazlalı ğı tüketiciden almazsam zarar eder,aç ka lırım.Hepsi bu kadar..maliyetler sebeptir.

İnsanlığı  Varlık içinde yokluğa mahkum edenleri yönetilenler çok iyi biliyor.Yağla maya mahal yoktur.Bu mübarek Ramazan Kuran Ayı hürmetine Rabbim kuranlaamel etmeyi nasip etsin. Vesselam....

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.