Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

KADRU KİYMET

Ramazan Ayının son on gününde kadir gecesini arayın diye bir önceki yazımda belirtmiştim. Ülkemizde genellikle Ramazanın 27 Sinde kadir gecesi ihya edilir. Buna göre bu yıl Kadir gecesi 8 Mayıstadır. Mevla bizleri kavuştursun. Kadir gecesi ile ilgili mevlamız Kadir gecesi ile ilgili şöyle buyurur. "Biz onu(Kuran-i)Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana ne bildirdi.? Kadir gecesi bin Aydan daha hayırlıdır. Rablerinin izniyle o gece Melekler ve Ruh(Cebrail)her türlü iş için ard arda iner. Tan yeri ağarıncaya kadar bu gece selamettir."Kadr S.A.1/5.Konuya geçmeden önce itikaftan bahsedelim. Ramazanın son on gününü Allah Resulü SAV.hep itikafta geçirmiştir. Alimlerin kimine göre İtikaf Sünnet kimine göre mendup, hatta vacip diyen alimler bile var.Ortası ise sünnet ka bul edelim. Müslümanlar çoğu zaman Farz Vacip ve sünneti terk eder.Büyük günahla- ra girdiğini önemsemez. Fakat mendup ve ya sünnet olan itikafa girmeye can atar hastalık nedeni ile camide yasak olsa bile ısrar eder. Bu mübarek günlerde bir ilimiz- de Camide güvenlik görevlileri ile İtikafçılar arasındaki arbedeyi çirkin görüntüyü hemde Allah'ın evi olan Camide sosyal medyadan her kes gördü. Çok tepki aldı almalıda benim eleştirim mendup olan bir ibadet için Israr etmeyedir. Mesela cihat etmek,Kötülüklere,zulümlere,soygunlara yanlışlara,Haramlara,dur demek emek ver mekte farz dır.Zor olanı bırak çaba göster me,en hafif amele önem ver birde cennet te kimseye yer bırakma,İslam dini ruhban lık dini değildir.Hele Vaftizle  arınmak hiç değildir. Kimse itikafı hafife aldığımı sanmasın Emir ve yasaklarda ki,tutarsızlığı di le getirmeye çalışıyorum.11 Ay her türlü haltı işle,dilinle, eylem söyleminle,kalemin le günah işleme de zirve yap,zaliminzulmü ne mani olma, mazluma yardım etme,kur- an,Sünnet ve Fıkıhta ki emir ve yasakları devre dışı bırak, Kurtulurum diye Bir Ay Oruç tut,Kadir gecesini ihya et,Ramazanın son on gününü de itikafta geçir. Oh kurtul dum de,Sahabe bize örnek ise,Allahım vu cudumu o kadar büyüt ki,Cehennemi ben kaplayayım.Ümmeti Muhammedden kimseye Cehennemde yer kalmasın, girmesin diyen Ebubekiri Sıddıkın haykırışını nereye koyacağız hemde Cennetle müjdeli Halife ve Sahabe.Ibadetler ne kadar Kadru kimet li,sevap getirici ise,Din dışı kötülüklerle mü cadele etmekte O kadar sevaptır.Çünkü Cennet o kadar ucuz degil,Cehennemde lu-zumsuz değildir.Ibadetlerin en makbulu devamlı olanıdır.mübarek gün ve geceler de yapılan dualar,ibadetler müstecaptır.Ye terki kul yalvarsın,yakarsın,tövbe etsin ve üzerinde dursun.Ramazan Ayı ve Kadir ge cesi günahlardan arınmamıza,ümmetin uyanışına vesile olsun. Her saniye yaşantımızın kadro kimetini bilenlerden olmak dileklerimle...Vesselam…
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2021 - Pazar

KADRU KİYMET

Ramazan Ayının son on gününde kadir gecesini arayın diye bir önceki yazımda belirtmiştim.

Ülkemizde genellikle Ramazanın 27 Sinde kadir gecesi ihya edilir.

Buna göre bu yıl Kadir gecesi 8 Mayıstadır. Mevla bizleri kavuştursun. Kadir gecesi ile ilgili mevlamız Kadir gecesi ile ilgili şöyle buyurur. "Biz onu(Kuran-i)Kadir gecesinde indirdik.

Kadir gecesinin ne olduğunu sana ne bildirdi.?

Kadir gecesi bin Aydan daha hayırlıdır. Rablerinin izniyle o gece Melekler ve Ruh(Cebrail)her türlü iş için ard arda iner. Tan yeri ağarıncaya kadar bu gece selamettir."Kadr S.A.1/5.Konuya geçmeden önce itikaftan bahsedelim. Ramazanın son on gününü Allah Resulü SAV.hep itikafta geçirmiştir. Alimlerin kimine göre İtikaf Sünnet kimine göre mendup, hatta vacip diyen alimler bile var.Ortası ise sünnet ka bul edelim. Müslümanlar çoğu zaman Farz Vacip ve sünneti terk eder.Büyük günahla- ra girdiğini önemsemez. Fakat mendup ve ya sünnet olan itikafa girmeye can atar hastalık nedeni ile camide yasak olsa bile ısrar eder. Bu mübarek günlerde bir ilimiz- de Camide güvenlik görevlileri ile İtikafçılar arasındaki arbedeyi çirkin görüntüyü hemde Allah'ın evi olan Camide sosyal medyadan her kes gördü.

Çok tepki aldı almalıda benim eleştirim mendup olan bir ibadet için Israr etmeyedir. Mesela cihat etmek,Kötülüklere,zulümlere,soygunlara yanlışlara,Haramlara,dur demek emek ver mekte farz dır.Zor olanı bırak çaba göster me,en hafif amele önem ver birde cennet te kimseye yer bırakma,İslam dini ruhban lık dini değildir.Hele Vaftizle  arınmak hiç değildir.

Kimse itikafı hafife aldığımı sanmasın Emir ve yasaklarda ki,tutarsızlığı di le getirmeye çalışıyorum.11 Ay her türlü haltı işle,dilinle, eylem söyleminle,kalemin le günah işleme de zirve yap,zaliminzulmü ne mani olma, mazluma yardım etme,kur- an,Sünnet ve Fıkıhta ki emir ve yasakları devre dışı bırak, Kurtulurum diye Bir Ay Oruç tut,Kadir gecesini ihya et,Ramazanın son on gününü de itikafta geçir. Oh kurtul dum de,Sahabe bize örnek ise,Allahım vu cudumu o kadar büyüt ki,Cehennemi ben kaplayayım.Ümmeti Muhammedden kimseye Cehennemde yer kalmasın, girmesin diyen Ebubekiri Sıddıkın haykırışını nereye koyacağız hemde Cennetle müjdeli Halife ve Sahabe.Ibadetler ne kadar Kadru kimet li,sevap getirici ise,Din dışı kötülüklerle mü cadele etmekte O kadar sevaptır.Çünkü Cennet o kadar ucuz degil,Cehennemde lu-zumsuz değildir.Ibadetlerin en makbulu devamlı olanıdır.mübarek gün ve geceler de yapılan dualar,ibadetler müstecaptır.Ye terki kul yalvarsın,yakarsın,tövbe etsin ve üzerinde dursun.Ramazan Ayı ve Kadir ge cesi günahlardan arınmamıza,ümmetin uyanışına vesile olsun.

Her saniye yaşantımızın kadro kimetini bilenlerden olmak dileklerimle...Vesselam…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.