Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR MU?

Şanlıurfa belediyesinin çalışma sahası değişmiştir. Nerde bir açılış nerede bir nikah nerde bir davet varsa Şanlıurfa belediye yetkilileri ve görevlileri hepsi tam kadro orada. Şanlıurfa belediye başkanlık makamını telefonla arayın cevap yok cevap olunca yetkili yok böyle bir belediye ile çalışmak Şanlıurfa halkına layık olarak yürütmek işi götürmek en güzel hizmetlerdir. Şanlıurfa halkı çok hayır sever iyi niyetli olmasından önümüzde Ramazan ayı gelmesi sebebiyle ülkemin muhtelif illerinden özelikle çevre illerden dilenciliği kendilerine meslek edinen insanların ilimize akın etmiştir. Şanlıurfa belediye zabıta ekipleri ilimde ne işe yarar ne yaparlar bilen var mı? Evet ben biliyorum bu kurum dediğim ilimde çok iyi çalıştıklarını görüyorum. Resmi araç atlarında arkadaşlar araçlarına binip şehircin neresinde kahvaltı yapalım. Nerede öğle yemeği yiyelim demekten başka ne iş yaptıkları var mı? Başkan bey açılışa gidecek orada trafiği keserler orada işleri takibatını yaparlar. Şehrimin içinde dilencilerden geçilmiyor. Bu ithal gelen dilencileri temizlemek adeta biz vatandaşlarımıza düşmektedir. Zaten ilimizde eskiden beli emniyet kayıtlarında var olan bir gerçeklik var. Şanlıurfa ilinde hırsızlık olayların geneli hep ithal hızların eylem gerçekleştirdiği bilinmektedir. Bu gelen insanların ilimde gündüzleri dilencilik geceleri hırsızlık eylemlerine katıldıkları emniyetçe bilinmektedir. Belediye bu konuda hiçbir işlem yapmadığı gibi konuya duyarlıda olmamaktadırlar. Belediye zabıtaları ancak yolda ve gereksiz bir eylemde görmek çok normal ama işin gerçeklerinde işlerini gerçek görevlerinde görmek gerçekten zor. İşte böylesi mübarek bir ayın başlayacağı şu günlerde ilimi istila eden bu ithal dilencileri ilime girmesini hatta toplayıp şehir dışına göndermek belediyenin görevi olduğunu bilmeleri gerekmektedir. İlimde belediyecilerin özelikle zabıta kurumun bu günlerde ilimin merkezinde özelikle bu konuda görev yapmaları gerekmektedir. Şimdi başta belediyenin tüm yetkililerini ve emniyet destekli olarak ilime gelen tüm yabancı ithal dilencilerin hemen il dışına geldikleri memleketlerine gönderilmesini yapmalılar. Yoksa ilimizde bu günlerde hem yağmalama ve hırsızlık olayları artacaktır. Özelikle sakin semtlerin ahalileri sakın evlerinize binalarınızın kapısını açık bırakmayın kimseyi evlerinize almayınız. Bu gelenlerin gece gündüz demeden iş başında olacaklar.  
Ekleme Tarihi: 24 Mart 2022 - Perşembe

ŞANLIURFA BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR MU?

Şanlıurfa belediyesinin çalışma sahası değişmiştir. Nerde bir açılış nerede bir nikah nerde bir davet varsa Şanlıurfa belediye yetkilileri ve görevlileri hepsi tam kadro orada.

Şanlıurfa belediye başkanlık makamını telefonla arayın cevap yok cevap olunca yetkili yok böyle bir belediye ile çalışmak Şanlıurfa halkına layık olarak yürütmek işi götürmek en güzel hizmetlerdir.

Şanlıurfa halkı çok hayır sever iyi niyetli olmasından önümüzde Ramazan ayı gelmesi sebebiyle ülkemin muhtelif illerinden özelikle çevre illerden dilenciliği kendilerine meslek edinen insanların ilimize akın etmiştir. Şanlıurfa belediye zabıta ekipleri ilimde ne işe yarar ne yaparlar bilen var mı?

Evet ben biliyorum bu kurum dediğim ilimde çok iyi çalıştıklarını görüyorum. Resmi araç atlarında arkadaşlar araçlarına binip şehircin neresinde kahvaltı yapalım. Nerede öğle yemeği yiyelim demekten başka ne iş yaptıkları var mı? Başkan bey açılışa gidecek orada trafiği keserler orada işleri takibatını yaparlar. Şehrimin içinde dilencilerden geçilmiyor. Bu ithal gelen dilencileri temizlemek adeta biz vatandaşlarımıza düşmektedir.

Zaten ilimizde eskiden beli emniyet kayıtlarında var olan bir gerçeklik var. Şanlıurfa ilinde hırsızlık olayların geneli hep ithal hızların eylem gerçekleştirdiği bilinmektedir.

Bu gelen insanların ilimde gündüzleri dilencilik geceleri hırsızlık eylemlerine katıldıkları emniyetçe bilinmektedir. Belediye bu konuda hiçbir işlem yapmadığı gibi konuya duyarlıda olmamaktadırlar.

Belediye zabıtaları ancak yolda ve gereksiz bir eylemde görmek çok normal ama işin gerçeklerinde işlerini gerçek görevlerinde görmek gerçekten zor.

İşte böylesi mübarek bir ayın başlayacağı şu günlerde ilimi istila eden bu ithal dilencileri ilime girmesini hatta toplayıp şehir dışına göndermek belediyenin görevi olduğunu bilmeleri gerekmektedir.

İlimde belediyecilerin özelikle zabıta kurumun bu günlerde ilimin merkezinde özelikle bu konuda görev yapmaları gerekmektedir. Şimdi başta belediyenin tüm yetkililerini ve emniyet destekli olarak ilime gelen tüm yabancı ithal dilencilerin hemen il dışına geldikleri memleketlerine gönderilmesini yapmalılar. Yoksa ilimizde bu günlerde hem yağmalama ve hırsızlık olayları artacaktır. Özelikle sakin semtlerin ahalileri sakın evlerinize binalarınızın kapısını açık bırakmayın kimseyi evlerinize almayınız. Bu gelenlerin gece gündüz demeden iş başında olacaklar.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.