Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

HAYIRLI ÜMMET

Kuran'ı Kerim, Hadisi şeriflerde; Ümmeti Muhammed SAV. i övücü, sulh edici, insanlığı kurtarıcı, birleştirici  iyi vasıflarla muttasıf meziyetlerle medh eder. Bu topluluk bizmiyiz tereddüde düşmemek elde değil hemen ilahi kelama nazar edelim. Mevlamız buyurur; "Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten yasaklayan bir cemaat olsun. işte kurtuluşa erenler onların ta kendileridir. "Ali imran Ayet/104."Siz insanlar için çıkarılan en hayırlı ümmetsiniz. Iyili ği emreder,kötülükten yasaklar,Allah'a iman edersiniz."Ali imran Ayet/110." Eğer Müminlerden iki taife bir biriyle harp eder lerse,aralarını düzeltin.Eğer onlardan biri diğerine saldırırsa,saldırgan,Allah'ın emri ne dönünceye kadar saldırgana karşı harp edin.Eğer Allah'ın emrine dönersearalarını adaletle düzeltin.Adil olun.Allah Adilleri sever."Hucurat süresi Ayet/9.Efendimiz SAV.Buyurur;"Kim islamda iyi bir çığır açarsa,kendi sevabını da bununla amel edenlerin sevabı kadar sevabı da sonra dan amel edenlerin sevabından eksilmek sizin alır.Islamda kötü bir çığır açan ise, kendi günahını da bununla amel edenlerin günahı kadar günahı da sonradan amel edenlerin günahın dan eksilmeksizin yük lenir."Müslim,zekat,69...iyi çığır açmak her Müslümanın görevidir.Müslüman ba rış elçisidir.öldüren değil,diriltendir.savaş çığırtkanı değil,Sulh için can atandır.Taraf tutan,güçten yana olan değil,adaletle hak lının yanında,zalimin karşısında olandır. Müslümanlar;Cehaletle,ataletle hem Dün ya hemde Ahiret işlerini beceremediler.Pu sulayı şaşırmışlar.Kurandan,sünnetten, Fı kıhtan koptular.Dünyalık putlar edindiler. Köle gibi yaşamayı hayat tarzı olarak be nimsediler.Soygun,sömürgen,faizci düzen lerin koruyucuları ve alkışlayıcıları oldular şehvete,dünya saltanatına yenik düştüler. Haram aylarda bile bir birini boğazlamayı marifet saydılar.Kuran ve Hadislerde adil Islas edici,topluluk olması gereken Müslü manlar çoğalacağına, insanlığı şirk batak lığından,kölelikten  kurtaracağına,kendile ri zilletle yaşamayı tercih ettiler.Milyarder leri çoğaltmakla da övündüler.Allahtan korkan yapabilecekleri ile insanlık için iyi çığırlar açar,eserler bırakır.ifsat tohumları eken değil,Islah tohumlarını ekmeyeemek verir.Adaletten milim şaşmaz adaletlehük meder çaba gösterir.Ne kadar azgın varsa Islahına çalışır.Müslüman iyilikleri emre der,kötülüklere fren olur.Hangi ülkede Cezaevleri tıklım dolu ise,O ülkede,suç oranları yüksektir demektir.Hayırlı ümmet olmanın vasıflarını mevla Cümlemize na sip eylesin.Sevgisiz günlerimiz sevgi ile dolsun.Unutmayın sevgililer günü bahane Tüketim çılgınlığı şahane tuzaklardan uzak durun. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 28 Şubat 2022 - Pazartesi

HAYIRLI ÜMMET

Kuran'ı Kerim, Hadisi şeriflerde; Ümmeti Muhammed SAV. i övücü, sulh edici, insanlığı kurtarıcı, birleştirici  iyi vasıflarla muttasıf meziyetlerle medh eder. Bu topluluk bizmiyiz tereddüde düşmemek elde değil hemen ilahi kelama nazar edelim.

Mevlamız buyurur; "Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten yasaklayan bir cemaat olsun. işte kurtuluşa erenler onların ta kendileridir. "Ali imran Ayet/104."Siz insanlar için çıkarılan en hayırlı ümmetsiniz. Iyili ği emreder,kötülükten yasaklar,Allah'a iman edersiniz."Ali imran Ayet/110." Eğer Müminlerden iki taife bir biriyle harp eder lerse,aralarını düzeltin.Eğer onlardan biri diğerine saldırırsa,saldırgan,Allah'ın emri ne dönünceye kadar saldırgana karşı harp edin.Eğer Allah'ın emrine dönersearalarını adaletle düzeltin.Adil olun.Allah Adilleri sever."Hucurat süresi Ayet/9.Efendimiz SAV.Buyurur;"Kim islamda iyi bir çığır açarsa,kendi sevabını da bununla amel edenlerin sevabı kadar sevabı da sonra dan amel edenlerin sevabından eksilmek sizin alır.Islamda kötü bir çığır açan ise, kendi günahını da bununla amel edenlerin günahı kadar günahı da sonradan amel edenlerin günahın dan eksilmeksizin yük lenir."Müslim,zekat,69...iyi çığır açmak her Müslümanın görevidir.Müslüman ba rış elçisidir.öldüren değil,diriltendir.savaş çığırtkanı değil,Sulh için can atandır.Taraf tutan,güçten yana olan değil,adaletle hak lının yanında,zalimin karşısında olandır. Müslümanlar;Cehaletle,ataletle hem Dün ya hemde Ahiret işlerini beceremediler.Pu sulayı şaşırmışlar.Kurandan,sünnetten, Fı kıhtan koptular.Dünyalık putlar edindiler. Köle gibi yaşamayı hayat tarzı olarak be nimsediler.Soygun,sömürgen,faizci düzen lerin koruyucuları ve alkışlayıcıları oldular şehvete,dünya saltanatına yenik düştüler. Haram aylarda bile bir birini boğazlamayı marifet saydılar.Kuran ve Hadislerde adil Islas edici,topluluk olması gereken Müslü manlar çoğalacağına, insanlığı şirk batak lığından,kölelikten  kurtaracağına,kendile ri zilletle yaşamayı tercih ettiler.Milyarder leri çoğaltmakla da övündüler.Allahtan korkan yapabilecekleri ile insanlık için iyi çığırlar açar,eserler bırakır.ifsat tohumları eken değil,Islah tohumlarını ekmeyeemek verir.Adaletten milim şaşmaz adaletlehük meder çaba gösterir.Ne kadar azgın varsa Islahına çalışır.Müslüman iyilikleri emre der,kötülüklere fren olur.Hangi ülkede Cezaevleri tıklım dolu ise,O ülkede,suç oranları yüksektir demektir.Hayırlı ümmet olmanın vasıflarını mevla Cümlemize na sip eylesin.Sevgisiz günlerimiz sevgi ile dolsun.Unutmayın sevgililer günü bahane Tüketim çılgınlığı şahane tuzaklardan uzak durun. Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.