Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

HARAM BELLİ HELAL BELLİ

Helal Haramlar insan oğlunun yaşam tarzını düzenler. Ilahi literatürde, insan nefes alıp verirken, adım atarken, yerken konuşurken ve tüm yaşam tarzından sorumluluk alan, başı boş olmayan bir varlıktır. Asrımızda helal ve haram olan her şeyi her kes biliyor. Bizler Müslümanlar olarak çoğu alanlarda Dinin emir ve yasaklarına uymadığımız gibi, Dini kendimize uydurmaya çalışıyoruz. Gerek ülkemiz gerek Dünya bir hastalıkla boğuşuyor. Sorunlar o kadar çoğalmış ki, Devletler Yönetimler hala kendilerini dev aynasında görüyorlar. Yoksulluğu, adaletsizliği, adalet siz paylaşımı kısacası köleliği örtmeye, karın doyurmayan laflarla kiralık kalemlerle, karayı beyaz, beyazı kara, gösteriyorlar. Ülkemizde fakirlik yok diyorlar. Buzdolabı, çamaşır makinası, Araba satışlarını AVM Kuyruklarını zenginlik sayıyorlar. Kulelerde hayat sürenler, yere ayak basmayanlar korumalarla korunanlar, Milyarderler listesinde yer alanlar, Fakirlik Yoksulluktan ne anlar. Deve kuşu gibi kafayı kuma sokanlar etrafı göremiyorlar. Haksız vergilerle, zamlarla, banka kredileri ile mazlum halk inlenirken,Görmeden görenler her şeyi gül gülistanlık gösteriyorlar."İşçinin hakkını Alın teri kurumadan veriniz" nebevi emir iken,Çalışanlara devede kulak zam pazarlığını yapmak,15 kişilik bir elit takımı na havale etmek,onları vicdan cüzdan ara sında bırakmak sevindirici olmasa gerek. Yandaşa,İsrafa,Sermaye takımlarına kep- çeyle, İşçiye,Emekliye,çalışana kaşıkla vermeyi reva görmek,adaletsizliktir günah tır vebaldir.Kul hakkına tecavüzdür.Yöne tenler adil olmalıdır.Zam için el kaldıranlar kabul edenler,kabul etmeyenlerin maaşları aldığım maaşın 20,30 katı ise bunun nere sinde adil paylaşım var? yersen...Köle düzenlerinin akibeti hep budur.Böyle olma ya devam edecektir.Karın doyuran bereket li toprak iken,Onlarda ranta kurban gittiler. bu dar günde karun gibi zengin olanlar fakire el uzatmalıdırlar uzatanlarda var.  "Komşusu açken tok yatan bizden değil-dir." Nebevi emrin gereğide budur.Fakir Yakın da varken uzağada verilmez. Ülkemizde 20-30 Milyon insan karın tokluğuna sosyal yardımlarla yaşıyor. Amerikalı siyah yahi boğazı sıkılırken nefes alamıyorum demişti ya,aynen onun gibi yığınlarla fakir fukara,gariban yoksulluktan, işsizlikten, aşsızlıktan,Eşssizlikten, nefes alamı yor Yönetenlere Allah basiret versin. Doğruyu görmeyi nasip eylesin.Yönetenler esnafa kira ve nakit yardımında bulunacakmış buda sosyal devlet anlayışının bir gereği dir.Bu yardımlar Siyaset malzeme side yapılmamalıdır. Tüm günahlar belki Allah CC.tarafindan af edilir.Kul hakkı ise asla Bu ilahi afette vefat edenlere Allah rahmet eylesin.Hastalara acil şifalar versin .bu musibeti bir an önce insanlıktan def eyle  sin inşallah..Haramları işlememek helal yolda çığır açmak hem yöneten hem de yönetilenlerin asli görevleridir....... Vesselam...  
Ekleme Tarihi: 21 Aralık 2020 - Pazartesi

HARAM BELLİ HELAL BELLİ

Helal Haramlar insan oğlunun yaşam tarzını düzenler. Ilahi literatürde, insan nefes alıp verirken, adım atarken, yerken konuşurken ve tüm yaşam tarzından sorumluluk alan, başı boş olmayan bir varlıktır. Asrımızda helal ve haram olan her şeyi her kes biliyor. Bizler Müslümanlar olarak çoğu alanlarda Dinin emir ve yasaklarına uymadığımız gibi, Dini kendimize uydurmaya çalışıyoruz. Gerek ülkemiz gerek Dünya bir hastalıkla boğuşuyor.

Sorunlar o kadar çoğalmış ki, Devletler Yönetimler hala kendilerini dev aynasında görüyorlar. Yoksulluğu, adaletsizliği, adalet siz paylaşımı kısacası köleliği örtmeye, karın doyurmayan laflarla kiralık kalemlerle, karayı beyaz, beyazı kara, gösteriyorlar. Ülkemizde fakirlik yok diyorlar.

Buzdolabı, çamaşır makinası, Araba satışlarını AVM Kuyruklarını zenginlik sayıyorlar.

Kulelerde hayat sürenler, yere ayak basmayanlar korumalarla korunanlar, Milyarderler listesinde yer alanlar, Fakirlik Yoksulluktan ne anlar. Deve kuşu gibi kafayı kuma sokanlar etrafı göremiyorlar. Haksız vergilerle, zamlarla, banka kredileri ile mazlum halk inlenirken,Görmeden görenler her şeyi gül gülistanlık gösteriyorlar."İşçinin hakkını Alın teri kurumadan veriniz" nebevi emir iken,Çalışanlara devede kulak zam pazarlığını yapmak,15 kişilik bir elit takımı na havale etmek,onları vicdan cüzdan ara sında bırakmak sevindirici olmasa gerek. Yandaşa,İsrafa,Sermaye takımlarına kep- çeyle, İşçiye,Emekliye,çalışana kaşıkla vermeyi reva görmek,adaletsizliktir günah tır vebaldir.Kul hakkına tecavüzdür.Yöne tenler adil olmalıdır.Zam için el kaldıranlar kabul edenler,kabul etmeyenlerin maaşları aldığım maaşın 20,30 katı ise bunun nere sinde adil paylaşım var? yersen...Köle düzenlerinin akibeti hep budur.Böyle olma ya devam edecektir.Karın doyuran bereket li toprak iken,Onlarda ranta kurban gittiler. bu dar günde karun gibi zengin olanlar fakire el uzatmalıdırlar uzatanlarda var.  "Komşusu açken tok yatan bizden değil-dir." Nebevi emrin gereğide budur.Fakir Yakın da varken uzağada verilmez.

Ülkemizde 20-30 Milyon insan karın tokluğuna sosyal yardımlarla yaşıyor. Amerikalı siyah yahi boğazı sıkılırken nefes alamıyorum demişti ya,aynen onun gibi yığınlarla fakir fukara,gariban yoksulluktan, işsizlikten, aşsızlıktan,Eşssizlikten, nefes alamı yor Yönetenlere Allah basiret versin.

Doğruyu görmeyi nasip eylesin.Yönetenler esnafa kira ve nakit yardımında bulunacakmış buda sosyal devlet anlayışının bir gereği dir.Bu yardımlar Siyaset malzeme side yapılmamalıdır. Tüm günahlar belki Allah CC.tarafindan af edilir.Kul hakkı ise asla Bu ilahi afette vefat edenlere Allah rahmet eylesin.Hastalara acil şifalar versin .bu musibeti bir an önce insanlıktan def eyle  sin inşallah..Haramları işlememek helal yolda çığır açmak hem yöneten hem de yönetilenlerin asli görevleridir.......

Vesselam...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.