Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

GENÇLİK BİR TOPLUMUN YERLİ FÜZELERİDİR

İnsan oğlunun dört evresi var biri Ana karnıdır, buna kapalı devre denir. ikincisi çocukluk devri akıl Ba liğ olmadan önceki hali üçüncüsü gençlik devri. Dördüncüsü ihtiyarlıktır. Bu dört devreden en kıymet lisi gençliktir. Gençlik ilkbahar mevsimi gibidir. Güzel aşılar gençlikte yapılırsa verimide bereketli olur. Topluma önder olanlar, Meşru zaferler elde edenler, bilimde, teknolojide, sanatta çığır açanlar toplumlarda numunei imtisal namını alanlar, adalet, ahlakabidelerinin hepsi gençlikte sağlam aşı ile aşılananlardır. Dünya devletleri içerisinde dinamik gençliği olan sağlam aile yapısına sahip ülkemizdi diyebiliriz.Hayatımın çoğu gençken, yaşlanınca hep gençlerle geç miştir.Eski gençliği mumla arıyo rum.Ne oldu pırlanta gibi gençlik nazar mı değdi,öyle bir gençlik tü remiş ki,kitap okumaya yanaşma yan,sorumsuz,idealsiz,sorgulama yan,Ahlak ilkelerinden yoksuniba detten yoksun bir gençlik butablo geleceğimiz için bir felakettir. Gençliği bu hale getiren nedenler var.Öncelikle gençlik sanki deney malzemesidir.Bu deneyler: kayıt dışı,kayıt dışı olmasa da denetim siz vakıf,dernek,sendika,medrese hatta Kuran kursu,sporun herçeşi di ile ideolojik olarak yoğrulması dır.Bunlar yetmiyormuş gibi tek nolojinin yanlış kullanılması,inter netteki sanal bombarduman,TV. Lerdeki aileyi yıkıcı gençliği bozu cu, şehevi olarak tahrik ve teşvik edici, Din dışı dizi ve sahnelerin zirve yapması,önlemlerin alınma ması,maddeci eğitim,karma eği tim gibi nedenler.Gençlik için fizi ki olarak çok güzel donanımlı Üni versiteler,Spor alanları,kütüphane ler,Okullar,okuma salonları inşa edilmiş ediliyor.Gençlik üretimine bakıyoruz üretim hormonlu.Mü him olan liyakatli,insan sevgisi ile dolu,çevre dostu bir neslin olma sıdır.Her yıl diplomalı işsizlerordu sunu mezun ederekhamasinutuk lar atıyor, gençlerde havaya kep fırlatıyor.Dindar nesil yetiştiriyo ruz yerine kindar bir nesil ilekarşı karşıya isek, sayımızda bir sakatlık var demektir.Gençlik şu kainat kitabını mutlaka okumalıdırOrma nı yani doğayı okumalı gökyüzünü de okumalıdır.Tenolojinin sözde cazip gelen beyin gücünüzü tah rip eden akımlarından kendinizi koruyun ey gençler! ihtiyar olun ca belki geçmişinizden pişman olacaksınız. O ,zaman iş işten geçmiştir. Fırsat elderuhsatdilde iken silkinin kendinize gelin aslınıza dönün. Şehiriçi ulaşım araçların da ki,tutumunuz hiç size yakışmı yor 70 yaşındaki dedeniz ayakta siz koltukta oturuyor, telefonla uğraşıyor O,kadar dalıyorsunuz ki ineceğiniz durağı bile geçiyorsunuz.bu gençliğin bu hale gelme sinde tüm eğitimcilerinsorumlulu ğu vardır idealsiz, Ahlak yoksunu gençlik hem kendisine,hemde ül keye zarardır.savunmada ihalar, sihalarla ne kadar seviniyorsak O, kadarda yerli füze misali genç liğinde gelecek için bir yatırım ol duğu kaçınılmazdır. Vesselam....
Ekleme Tarihi: 29 Mayıs 2023 - Pazartesi

GENÇLİK BİR TOPLUMUN YERLİ FÜZELERİDİR

İnsan oğlunun dört evresi var biri Ana karnıdır, buna kapalı devre denir. ikincisi çocukluk devri akıl Ba liğ olmadan önceki hali üçüncüsü gençlik devri. Dördüncüsü ihtiyarlıktır. Bu dört devreden en kıymet lisi gençliktir. Gençlik ilkbahar mevsimi gibidir. Güzel aşılar gençlikte yapılırsa verimide bereketli olur.

Topluma önder olanlar, Meşru zaferler elde edenler, bilimde, teknolojide, sanatta çığır açanlar toplumlarda numunei imtisal namını alanlar, adalet, ahlakabidelerinin hepsi gençlikte sağlam aşı ile aşılananlardır. Dünya devletleri içerisinde dinamik gençliği olan sağlam aile yapısına sahip ülkemizdi diyebiliriz.Hayatımın çoğu gençken, yaşlanınca hep gençlerle geç miştir.Eski gençliği mumla arıyo rum.Ne oldu pırlanta gibi gençlik nazar mı değdi,öyle bir gençlik tü remiş ki,kitap okumaya yanaşma yan,sorumsuz,idealsiz,sorgulama yan,Ahlak ilkelerinden yoksuniba detten yoksun bir gençlik butablo geleceğimiz için bir felakettir. Gençliği bu hale getiren nedenler var.Öncelikle gençlik sanki deney malzemesidir.Bu deneyler: kayıt dışı,kayıt dışı olmasa da denetim siz vakıf,dernek,sendika,medrese hatta Kuran kursu,sporun herçeşi di ile ideolojik olarak yoğrulması dır.Bunlar yetmiyormuş gibi tek nolojinin yanlış kullanılması,inter netteki sanal bombarduman,TV. Lerdeki aileyi yıkıcı gençliği bozu cu, şehevi olarak tahrik ve teşvik edici, Din dışı dizi ve sahnelerin zirve yapması,önlemlerin alınma ması,maddeci eğitim,karma eği tim gibi nedenler.Gençlik için fizi ki olarak çok güzel donanımlı Üni versiteler,Spor alanları,kütüphane ler,Okullar,okuma salonları inşa edilmiş ediliyor.Gençlik üretimine bakıyoruz üretim hormonlu.Mü him olan liyakatli,insan sevgisi ile dolu,çevre dostu bir neslin olma sıdır.Her yıl diplomalı işsizlerordu sunu mezun ederekhamasinutuk lar atıyor, gençlerde havaya kep fırlatıyor.Dindar nesil yetiştiriyo ruz yerine kindar bir nesil ilekarşı karşıya isek, sayımızda bir sakatlık var demektir.Gençlik şu kainat kitabını mutlaka okumalıdırOrma nı yani doğayı okumalı gökyüzünü de okumalıdır.Tenolojinin sözde cazip gelen beyin gücünüzü tah rip eden akımlarından kendinizi koruyun ey gençler! ihtiyar olun ca belki geçmişinizden pişman olacaksınız. O ,zaman iş işten geçmiştir. Fırsat elderuhsatdilde iken silkinin kendinize gelin aslınıza dönün. Şehiriçi ulaşım araçların da ki,tutumunuz hiç size yakışmı yor 70 yaşındaki dedeniz ayakta siz koltukta oturuyor, telefonla uğraşıyor O,kadar dalıyorsunuz ki ineceğiniz durağı bile geçiyorsunuz.bu gençliğin bu hale gelme sinde tüm eğitimcilerinsorumlulu ğu vardır idealsiz, Ahlak yoksunu gençlik hem kendisine,hemde ül keye zarardır.savunmada ihalar, sihalarla ne kadar seviniyorsak O, kadarda yerli füze misali genç liğinde gelecek için bir yatırım ol duğu kaçınılmazdır. Vesselam....

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.