Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Sivil toplum kuruluşu denilince akla sendika, Dernek, Vakıf, iş adamları kuruluşları akla gelir. Hele sendikalar kim çoğunluksa çalımından geçilmez, halkın iradesi ile se çilmişleri devirmeye, kuyularını kazmaya Beşli çete ünvanlarını almaya(Geçmişte) ülkeye zarar verenleri gördük. Halbuki adı üzerinde sivil toplum. Hiç bir siyasi oluşumun arka bahçesi olmayan, Ayırım yapma dan insan odaklı çalışan, Müntesiplerinin meşru haklarını savunan, ülke meselelerini gündeme getiren, çözüm önerileri üre ten, görevleri kanunlarla belirlenmişlere sivil toplum kuruluşları diyebiliriz. Bağımsız, bağlantısız, tarafsız, Haklının yanında, haksızın karşısında olanları alkışlarız. Benim bu yazıda işleyeceğim sivil toplum kuruluşları hem nitelik, hem de nicelik bakımından ayrı sivil kuruluşudur. Ramazan Ayı içerisindeyiz her İl, İlçe, köyde günde beş vakit Namaz kılınıyor. Bir ezanla insanlar Camilere koşuyor, İmamın Allah,u ekber komutu ile ayni nida ile eller bağlanıyor. Komutla rukua varılıyor,secdeye kapanı yor,kıyama duruluyor,selamla Namaz biti yor.Bu insanlar topluluğu ülkemizde,mil yonları,İslam dünyasını katsanız milyarı buluyor.Dünyada bundan daha büyük sivil toplum kuruluşu bulamazsınız.Hemde mıknatıs gibi çekicilikle...zorlamadan.Ca mii Cem topluluk yeridir. Caminin içinde yer yoksa bu ibadet caminin avlusunda bile eda ediliyor.Bu ilahi bir aşktır.Rama zan Ayında Oruç tutuluyor kimseyi zorla madan,milyon,milyar insanların ülkeleri nin saatlarına göre imsaktan,iftara kadar helal olan şeylere bile yanaşmaması bü yük bir itaat abidesidir.Iftar zamanı ayni insanların ezan komutu ile iftar açmaları milyarlar topluluğundan daha büyük sivil toplum kuruluşu olabilir mi? HeleRamazan ayında Teravih Namazı varki,Teravihin mü davimleri,vakit namazlarından daha fazla dır.Hemde  yatsı Namazı ile beraber 33 rekat,bazı Camilerde Teravih Namazı Ha timle kıldırılır.Usanmamak,bıkkınlık çek meden milyon,milyar insanların komutla el bağlamaları yan yana gelmelerinden büyük sivil toplum kuruluşu bulamazsınız insanları,insana davet etmek,şirktirkölelik tir.izahına çalıştığım en büyük siviltoplum milyar insanların Cem olmaları Allah'a kul luktur. Ramazan Ayı Kur'an Ayıdır.Dünya lık hiç bir beşeri kitap ezbere okunmaz. Mukabelelerde Kuran'ı hıfz eden hafızlar cemaatine ezbere okur.Milyonlar onları ta kip eder.Buda ayri bir mucizedir.Kura'nın Müfessiri muhammed SAV.Dir onun varis leri gerçek alimlerdir.Camiler maneviyat dolum tesisleridir gelenler boş dönmeme lidir.Ramazan Ayımız mübarek olsun. Üm metin uyanışına vesile olsun.Kuranayında okunan Kuran'ı anlamayı,yaşamayı,anlat mayı,rabbim cümlemize nasip eylesin.Sa yısal olarak ben en çokum diye kimse bö bürlenmesin.Ilahi sivil toplum kuruluşu nun sayısı tüm sayıların üstündedir. Kör olanlar görmese,sağır olanlar işitmesede Allah sayısı en çok olan,gücünü vahiy kül türünden alanlara bizide nefer eylesin. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 13 Nisan 2022 - Çarşamba

EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Sivil toplum kuruluşu denilince akla sendika, Dernek, Vakıf, iş adamları kuruluşları akla gelir. Hele sendikalar kim çoğunluksa çalımından geçilmez, halkın iradesi ile se çilmişleri devirmeye, kuyularını kazmaya Beşli çete ünvanlarını almaya(Geçmişte) ülkeye zarar verenleri gördük. Halbuki adı üzerinde sivil toplum.

Hiç bir siyasi oluşumun arka bahçesi olmayan, Ayırım yapma dan insan odaklı çalışan, Müntesiplerinin meşru haklarını savunan, ülke meselelerini gündeme getiren, çözüm önerileri üre ten, görevleri kanunlarla belirlenmişlere sivil toplum kuruluşları diyebiliriz. Bağımsız, bağlantısız, tarafsız, Haklının yanında, haksızın karşısında olanları alkışlarız.

Benim bu yazıda işleyeceğim sivil toplum kuruluşları hem nitelik, hem de nicelik bakımından ayrı sivil kuruluşudur. Ramazan Ayı içerisindeyiz her İl, İlçe, köyde günde beş vakit Namaz kılınıyor.

Bir ezanla insanlar Camilere koşuyor, İmamın Allah,u ekber komutu ile ayni nida ile eller bağlanıyor. Komutla rukua varılıyor,secdeye kapanı yor,kıyama duruluyor,selamla Namaz biti yor.Bu insanlar topluluğu ülkemizde,mil yonları,İslam dünyasını katsanız milyarı buluyor.Dünyada bundan daha büyük sivil toplum kuruluşu bulamazsınız.Hemde mıknatıs gibi çekicilikle...zorlamadan.Ca mii Cem topluluk yeridir.

Caminin içinde yer yoksa bu ibadet caminin avlusunda bile eda ediliyor.Bu ilahi bir aşktır.Rama zan Ayında Oruç tutuluyor kimseyi zorla madan,milyon,milyar insanların ülkeleri nin saatlarına göre imsaktan,iftara kadar helal olan şeylere bile yanaşmaması bü yük bir itaat abidesidir.Iftar zamanı ayni insanların ezan komutu ile iftar açmaları milyarlar topluluğundan daha büyük sivil toplum kuruluşu olabilir mi?

HeleRamazan ayında Teravih Namazı varki,Teravihin mü davimleri,vakit namazlarından daha fazla dır.Hemde  yatsı Namazı ile beraber 33 rekat,bazı Camilerde Teravih Namazı Ha timle kıldırılır.Usanmamak,bıkkınlık çek meden milyon,milyar insanların komutla el bağlamaları yan yana gelmelerinden büyük sivil toplum kuruluşu bulamazsınız insanları,insana davet etmek,şirktirkölelik tir.izahına çalıştığım en büyük siviltoplum milyar insanların Cem olmaları Allah'a kul luktur.

Ramazan Ayı Kur'an Ayıdır.Dünya lık hiç bir beşeri kitap ezbere okunmaz. Mukabelelerde Kuran'ı hıfz eden hafızlar cemaatine ezbere okur.Milyonlar onları ta kip eder.Buda ayri bir mucizedir.Kura'nın Müfessiri muhammed SAV.Dir onun varis leri gerçek alimlerdir.Camiler maneviyat dolum tesisleridir gelenler boş dönmeme lidir.Ramazan Ayımız mübarek olsun.

Üm metin uyanışına vesile olsun.Kuranayında okunan Kuran'ı anlamayı,yaşamayı,anlat mayı,rabbim cümlemize nasip eylesin.Sa yısal olarak ben en çokum diye kimse bö bürlenmesin.Ilahi sivil toplum kuruluşu nun sayısı tüm sayıların üstündedir.

Kör olanlar görmese,sağır olanlar işitmesede Allah sayısı en çok olan,gücünü vahiy kül türünden alanlara bizide nefer eylesin.

Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.