Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

DİL SAVAŞLARI

Aslında dil afetleri desek daha yerinde olur. Dil Allah C.C.Nun insan oğluna ver diği en büyük  nimetlerdendir. Dil bir et parçası  olmasına rağmen, bünyesinde  çok  fonksuyonlar barındırır. Dil melekte şeytanda olabilir. Onun için  Dinimizde dilin afetleri anlatılır. teknoloji  asrında Dil yalan makinası gibi durmadan  konuşuyor Dilin doğru  olması lazım. Büyüklerimiz dil de kemik yoktur demişler. Dil hem yıkar hem yapar. Dil harun olduğu gibi, Karunda olabilir. Dil bilal-i  Habeşi  olduğu  gibi Ebu Cehi lde olabilir.Dil zalim olduğu gibi mazlumda olabilir. Dil acımasız, yalan, yanlışarla toplum fertlerini sabun köpüğü gibi galayana,dolduruşa,bir anlık coşturabilir zamanla bıraktığı tahribat,infial,iş  işten geçtikten sonra nedamet fayda vermez. Dilin tahribatının şarteli güzel  Ahlak ilke leridir. Ahlak ilkelerinden yoksun olan Diller, bulanık suda balık avlarlar. Asrımızda Dil ile savaşlar  siyasi anlayışlarda  zirve yapmış, uçaksavar  mermilerinden daha siddetli,ayni siyasi görüşte olmayanlar arasında  atışlar tüm  siddetile devam ediyor. Benden olmayanlar boğulmak isteni yor hem insafsız  hem de gaddarca dil ile bu atış vuruşlar devam ederken,insani,isla mi,vicdani hiç  bir kurala riayet edilmiyor. Siyasetçilerin dil kahramanları artık ekranlar, sanal ve yazılı basındır. Paralı,meddah larda cabasıdır. Dil hem bal akıtır hem ze hir.Dilin mutlaka ıslah  edilmesi lazım. Dil iyi yönde  kullanılırsa barış elçisidir.kötü  yönde  kullanılırsa savaş yamyamıdır. Bü tün diller Allah'ın Ayetlerindendir. Dillerin birbirinden üstünlüğü yoktur. Allah C.C. Hepimizi kötü  dil afetlerinden korusun.Dil kalbin sözcüsüdür.Mevla bizleri iyi kalpli lerden eylesin. Dil ile bizi günah işleme- yen kullarından eylesin. Dilin Din dışı atış ları düşmanın kurşunundan beterdir. Afola vesselam...
Ekleme Tarihi: 08 Temmuz 2021 - Perşembe

DİL SAVAŞLARI

Aslında dil afetleri desek daha yerinde olur. Dil Allah C.C.Nun insan oğluna ver diği en büyük  nimetlerdendir. Dil bir et parçası  olmasına rağmen, bünyesinde  çok  fonksuyonlar barındırır.

Dil melekte şeytanda olabilir. Onun için  Dinimizde dilin afetleri anlatılır. teknoloji  asrında Dil yalan makinası gibi durmadan  konuşuyor Dilin doğru  olması lazım.

Büyüklerimiz dil de kemik yoktur demişler. Dil hem yıkar hem yapar. Dil harun olduğu gibi, Karunda olabilir.

Dil bilal-i  Habeşi  olduğu  gibi Ebu Cehi lde olabilir.Dil zalim olduğu gibi mazlumda olabilir. Dil acımasız, yalan, yanlışarla toplum fertlerini sabun köpüğü gibi galayana,dolduruşa,bir anlık coşturabilir zamanla bıraktığı tahribat,infial,iş  işten geçtikten sonra nedamet fayda vermez.

Dilin tahribatının şarteli güzel  Ahlak ilke leridir.

Ahlak ilkelerinden yoksun olan Diller, bulanık suda balık avlarlar.

Asrımızda Dil ile savaşlar  siyasi anlayışlarda  zirve yapmış, uçaksavar  mermilerinden daha siddetli,ayni siyasi görüşte olmayanlar arasında  atışlar tüm  siddetile devam ediyor.

Benden olmayanlar boğulmak isteni yor hem insafsız  hem de gaddarca dil ile bu atış vuruşlar devam ederken,insani,isla mi,vicdani hiç  bir kurala riayet edilmiyor.

Siyasetçilerin dil kahramanları artık ekranlar, sanal ve yazılı basındır.

Paralı,meddah larda cabasıdır.

Dil hem bal akıtır hem ze hir.Dilin mutlaka ıslah  edilmesi lazım.

Dil iyi yönde  kullanılırsa barış elçisidir.kötü  yönde  kullanılırsa savaş yamyamıdır.

Bü tün diller Allah'ın Ayetlerindendir.

Dillerin birbirinden üstünlüğü yoktur. Allah C.C. Hepimizi kötü  dil afetlerinden korusun.Dil kalbin sözcüsüdür.Mevla bizleri iyi kalpli lerden eylesin.

Dil ile bizi günah işleme- yen kullarından eylesin. Dilin Din dışı atış ları düşmanın kurşunundan beterdir. Afola vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.