Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

AHİRET İÇİN AZIK HAZIRLAYIN

Dünya Ahiretin tarlasıdır. İnsan dünyada ne ekerse Ahirette onu biçecektir.   Sosyal medyada gün yoktur ki, ölümler olmasın. Her kes taziye mesajları yayınlıyor.   Güzel bir amel Allah kabul eylesin, vefat edenle re Allah rahmet eylesin. Bize düşen ölümlerden ibret almaktır.   Ölümlerde bile ayırım göze çarpıyor. Toplumda müthiş bir kutuplaşma var.   İyi bir amel ve alamet değil, biz den, bizden değil anlayışı vahiykültüründe; partide, liderde, Cemaatlerde, meşreplerde birlik olmaz güç elde edilmez.   Hedeflenen yollar uzar. Müslümanların güç harcı Din kardeşliğindedir. Başka çabalar boştur. İnat uğruna hem Müslüman, hem nifak tohumlarını ekme, en kötüsü; Irkçılık libasına bürünme, soy sopla övünme zehirini yayma tam bir felaket ve helakettir.   İnsan ölünce her şey burda kalır. Amel insanla beraberdir. Iyi Ameller Ahiret azığıdır. Ölün ce ah vahlar fayda vermez. Ölmeden önce ölüme dünya sermayesi değil, Ahiret ser mayesi lazım oda iyi amellerle olur.   Ecel zamanın dolmasıdır. Eceli gelen gidecek insan öldüğü gibi Dünyada ölecek yani kı yamet kopacak. Dağlar, ovalar, katlar, yatlar saraylar, var olan her şey tarumar olacak. insan ne oluyor diyecek artık iş işten geç miştir.   Bu müthiş felaket gelmeden hazır lıklı olmak gerekmez mi?   Rabbimiz buyurur "Allah katından,dönüşü olmayan bir gün (kıyamet günü)gelmeden önce yönünü o  gerçek dine çevir! O gün insanlar bölük bölük ayrılacaklardır.   Rum suresi Ayet/43 Kurtuluş gerçek Dine dön mede, Efendimiz buyurur"Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin.(buel devlet elidir)Eğer buna gücü yetmi yorsa diliyle düzeltsin(Alimler susmasın anlatsın)Buna da gücü yetmezse kalben buğzetsin buda imanın en alt derecesidir.(Bu sınıf avam tabakasıdır.)Rabbim amel etmeyi nasip eylesin.   Aile yuvalarımız dağılıyor el atılmalı, gençlik dünyadanda Ahiret tende soğumuş başiboş maneviyatsız ye tişiyor.Islah cihetine gidilmeli,siyaset bir birine hasmane,rekabet dumura uğramış islami,insani,vicdani tüm değerlerzedelen miş tamire ihtiyaç var.Ahiret azığına talip olanlar iyi amellerde yarışırlar. Gerisi kalu kildir. Vesselam...                
Ekleme Tarihi: 01 Şubat 2022 - Salı

AHİRET İÇİN AZIK HAZIRLAYIN

Dünya Ahiretin tarlasıdır. İnsan dünyada ne ekerse Ahirette onu biçecektir.

 

Sosyal medyada gün yoktur ki, ölümler olmasın. Her kes taziye mesajları yayınlıyor.

 

Güzel bir amel Allah kabul eylesin, vefat edenle re Allah rahmet eylesin. Bize düşen ölümlerden ibret almaktır.

 

Ölümlerde bile ayırım göze çarpıyor. Toplumda müthiş bir kutuplaşma var.

 

İyi bir amel ve alamet değil, biz den, bizden değil anlayışı vahiykültüründe; partide, liderde, Cemaatlerde, meşreplerde birlik olmaz güç elde edilmez.

 

Hedeflenen yollar uzar. Müslümanların güç harcı Din kardeşliğindedir. Başka çabalar boştur. İnat uğruna hem Müslüman, hem nifak tohumlarını ekme, en kötüsü; Irkçılık libasına bürünme, soy sopla övünme zehirini yayma tam bir felaket ve helakettir.

 

İnsan ölünce her şey burda kalır. Amel insanla beraberdir. Iyi Ameller Ahiret azığıdır. Ölün ce ah vahlar fayda vermez. Ölmeden önce ölüme dünya sermayesi değil, Ahiret ser mayesi lazım oda iyi amellerle olur.

 

Ecel zamanın dolmasıdır. Eceli gelen gidecek insan öldüğü gibi Dünyada ölecek yani kı yamet kopacak. Dağlar, ovalar, katlar, yatlar saraylar, var olan her şey tarumar olacak. insan ne oluyor diyecek artık iş işten geç miştir.

 

Bu müthiş felaket gelmeden hazır lıklı olmak gerekmez mi?

 

Rabbimiz buyurur "Allah katından,dönüşü olmayan bir gün (kıyamet günü)gelmeden önce yönünü o  gerçek dine çevir! O gün insanlar bölük bölük ayrılacaklardır.

 

Rum suresi Ayet/43 Kurtuluş gerçek Dine dön mede, Efendimiz buyurur"Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin.(buel devlet elidir)Eğer buna gücü yetmi yorsa diliyle düzeltsin(Alimler susmasın anlatsın)Buna da gücü yetmezse kalben buğzetsin buda imanın en alt derecesidir.(Bu sınıf avam tabakasıdır.)Rabbim amel etmeyi nasip eylesin.

 

Aile yuvalarımız dağılıyor el atılmalı, gençlik dünyadanda Ahiret tende soğumuş başiboş maneviyatsız ye tişiyor.Islah cihetine gidilmeli,siyaset bir birine hasmane,rekabet dumura uğramış islami,insani,vicdani tüm değerlerzedelen miş tamire ihtiyaç var.Ahiret azığına talip olanlar iyi amellerde yarışırlar. Gerisi kalu kildir. Vesselam...

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.