Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

YİĞİDİ ÖLDÜRÜN AMA HAKKINI YEMEYİN...

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi eleştirmeden önce Urfa’ya yaptığı hizmetlere bakılım. Sonra elimizi vicdanımıza, tabi eğer varsa koyalım... Tamamen vicdani temellere dayalı söyleyeceklerim. Son 4 aydır şehrimizin geleceğiyle ilgili olumsuz algılara sebebiyet veren ve şehrimiz yapılan başarılı yatırımlardan belirli kesimler rahatsız olup ket vuruluyor. Asıl konuyu anlatmak isterim Şanlıurfa’mızın geçmişini ele aldığımızda yapılan yatırımları da baz aldığımızda 2014 yılından yani Büyükşehir Belediyesi olmamızdan bu yana şehrimize önemli ve büyük projeler kazandırıldı Bunların bir kaç tanesinden bahsedecek olursam; başta çelik köprüler, köprülü kavşaklar, bulvarlar, atık su arıtma tesisleri, içme suyu arıtma tesisleri, beton yollar, GAP Vadisi, 13 ilçede yapılan 30 dönüm üzerinde mesire alanları, prestij caddeleri, 6 adet Sosyal tesis, spor alanları, çocuk dünyası, Çevre yolları, İlçelerin, alt üst yapısı, semt sahaları ve pazarları, Tenis Dünyası, Fuar Merkezi, Balıklıgöl Alt ve Üst yapı çalışmaları, Kızılkoyun Mağaralarının gün yüzüne çıkarılması, Ulaşımda yeni otobüs filosu, Çarmelik Kervan Sarayı, Barutçu Han, Çarşı Cephe İyileştirme ve Çocuk Oyun Dünyası gibi bir çok proje hayata geçmiş ve hizmet veriyor. Şanlıurfa’da 30 yılda yapılmayan hizmetler 4 yıl gibi kısa sürede tamamlanmış. Vereceğim örnek daha açıklayıcı olacaktır sanırım Şanlıurfa’mıza 2014 yılı öncesinde toplamda 4 adet köprülü kavşak yapılmışken sonrasında yapımı tamamlanan ve devam eden 8 adet Köprü ve köprülü kavşak mevcut. Lafın kısası makbuldür; 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri (Belirsizlik) 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri 15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişimi 16 Nisan 2107 Referandum(Halk oylaması) 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler Bütün bu zorluklara rağmen, 4 yıl gibi kısa süre içerisine hem 5 seçim çalışması yürütülecek hem de hizmet üretilecek Büyükşehir Şanlıurfa’da büyük başarı yakalamıştır. Bu arada 15 Temmuz 2016’da hain darbe kalkışmasını da unutmamak lazım. Bunların hepsini baz aldığımız zaman yapılan çalışmalara haksızlık yapıldığı kanısındayım. Şanlıurfa’da bazı kesimler Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin azmi ve başarısından rahatsız olduğunu ortaya koymaktadır. Yatırım ise yatırımlar ortada çalışma ise 24 saat sahada ve çalışan başkan ve ekibi mevcut Şanlıurfa’nın geleceği inşa ediliyor. Vatandaş çalışmalardan memnun ama bütün bunları algıya kurban etmemek lazım. Şanlıurfalı hemşerilerim Başkan Nihat Çiftçi çalışan, üreten ve geliştiren bir başkan vicdanımın sesi bunu söylüyor. Bunları dile getirmek hasıl oldu. Ben bir Şanlıurfalı olarak Şanlıurfa için gecesini gündüzünü harcayan Nihat Çiftçi’nin yanındayım. Ata sözü: YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME...    
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2018 - Pazartesi

YİĞİDİ ÖLDÜRÜN AMA HAKKINI YEMEYİN...

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi eleştirmeden önce Urfa’ya yaptığı hizmetlere bakılım.

Sonra elimizi vicdanımıza, tabi eğer varsa koyalım... Tamamen vicdani temellere dayalı söyleyeceklerim. Son 4 aydır şehrimizin geleceğiyle ilgili olumsuz algılara sebebiyet veren ve şehrimiz yapılan başarılı yatırımlardan belirli kesimler rahatsız olup ket vuruluyor.

Asıl konuyu anlatmak isterim Şanlıurfa’mızın geçmişini ele aldığımızda yapılan yatırımları da baz aldığımızda 2014 yılından yani Büyükşehir Belediyesi olmamızdan bu yana şehrimize önemli ve büyük projeler kazandırıldı

Bunların bir kaç tanesinden bahsedecek olursam; başta çelik köprüler, köprülü kavşaklar, bulvarlar, atık su arıtma tesisleri, içme suyu arıtma tesisleri, beton yollar, GAP Vadisi, 13 ilçede yapılan 30 dönüm üzerinde mesire alanları, prestij caddeleri, 6 adet Sosyal tesis, spor alanları, çocuk dünyası, Çevre yolları, İlçelerin, alt üst yapısı, semt sahaları ve pazarları, Tenis Dünyası, Fuar Merkezi, Balıklıgöl Alt ve Üst yapı çalışmaları, Kızılkoyun Mağaralarının gün yüzüne çıkarılması, Ulaşımda yeni otobüs filosu, Çarmelik Kervan Sarayı, Barutçu Han, Çarşı Cephe İyileştirme ve Çocuk Oyun Dünyası gibi bir çok proje hayata geçmiş ve hizmet veriyor.

Şanlıurfa’da 30 yılda yapılmayan hizmetler 4 yıl gibi kısa sürede tamamlanmış. Vereceğim örnek daha açıklayıcı olacaktır sanırım Şanlıurfa’mıza 2014 yılı öncesinde toplamda 4 adet köprülü kavşak yapılmışken sonrasında yapımı tamamlanan ve devam eden 8 adet Köprü ve köprülü kavşak mevcut.

Lafın kısası makbuldür;

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri (Belirsizlik)

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri

15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişimi

16 Nisan 2107 Referandum(Halk oylaması)

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler

Bütün bu zorluklara rağmen, 4 yıl gibi kısa süre içerisine hem 5 seçim çalışması yürütülecek hem de hizmet üretilecek Büyükşehir Şanlıurfa’da büyük başarı yakalamıştır. Bu arada 15 Temmuz 2016’da hain darbe kalkışmasını da unutmamak lazım. Bunların hepsini baz aldığımız zaman yapılan çalışmalara haksızlık yapıldığı kanısındayım. Şanlıurfa’da bazı kesimler Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin azmi ve başarısından rahatsız olduğunu ortaya koymaktadır. Yatırım ise yatırımlar ortada çalışma ise 24 saat sahada ve çalışan başkan ve ekibi mevcut Şanlıurfa’nın geleceği inşa ediliyor. Vatandaş çalışmalardan memnun ama bütün bunları algıya kurban etmemek lazım. Şanlıurfalı hemşerilerim Başkan Nihat Çiftçi çalışan, üreten ve geliştiren bir başkan vicdanımın sesi bunu söylüyor. Bunları dile getirmek hasıl oldu. Ben bir Şanlıurfalı olarak Şanlıurfa için gecesini gündüzünü harcayan Nihat Çiftçi’nin yanındayım.

Ata sözü:

YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME...

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.