Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Valilik, Belediyeye Taşındı

Urfanın Büyük şehir olmasıyla beraber umutlarda artmıştı.Bir anlamda hizmette Urfanın önü açılmış olacaktı. Tabii bu bana göre bir tanım değil!..Siyasilerin ve urfayı çok iyi analiz yapan STK'ların  ön görüsüyle yapılmış bir tanımdı.Büyükşehir olarak Urfanın ilk seçimi 30 Mart olmuştu, herkes oldukça ümitvardı.Seçimlerde sonra Eski vali; şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e yeni görevinde başarılar diliyoruz.Umarım Urfa için önemli hizmetlere imza atar.Asıl konu bu değil tabii…Günlerdir hep dikkat ettim; Büyükşehir Belediyesine atanan Daire Başkanlarını tümüne yakını Şanlıurfa Valiliğinden atandı. Diğer küçük bir bölümü ise Memur Sen'den atanması yapıldıBaşka bir tabirle Valilik Büyükşehir Belediyesine taşındı.Kısmende AKP İl Binasından taşıma olduMevcut Belediyenin ekibinden değerlendirilen çok az oldu. Hatta Daire Başkanı olan yok.Belliki Valilik ile Belediyenin ekibi arasında ciddi bir gruplaşma oldu. Bu gruplaşmayı kazanan Valiliğin ekibi oldu.Şimdi Urfa Valiliği bu giden Personelinin yerini nasıl dolduracak onuda Vali İzzettin Küçük Çok Düşünecek.10 yıldır, 20 yıldır Urfa Belediyesinde başarıyla görev yapan memur, idareciler hepsi ya pasif görevlere atandı; yada ilçelere kaydırıldı.Bunlar şık olan hareketler değil. Urfa'dan hiç kimse çıkıp bunlar "yanlıştır" diyemedi.Bakın seçimlerden önce Başkan Güvenç kaç defa açıkladı.  "Büyükşehir Genel sekreteri Urfalı olacak" demişti. OlmadıBuyurun Büyükşehir'e Genel sekter bize Ankara'dan geldi.İtiraz eden varmı? Yok!.Daire Başkanlığına atanan kaç kişinin, yöneticilikte, idarecilikle hiç alakası olmadığını hepimiz biliyoruz.Başka bir değişle liyakati olmayan kişilere, liayakt verildi.Belliki gönül, hatır işiyle atanmalar yapılıyor. Hatır işiyle atanan Bir Daire Başkanında, Urfa ne hizmet bekleyebilir.Yada bu adamaların verebileceği ne hizmet umudumu olabilir..Urfanın artık kayıp etmeye zamanı yok. Onun için Belediyenin liyakatli,bilgili, aktif kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini birkez daha burada yazalım, sizde okuyarak şahit olun lütfen…Seçimden önceki aday adaylığı gibi keşmekeşlik maalesef hala tam hız devam ediyor.Buda urfaya zarardan başak bir şey değil.Bakalım, birim müdürlerin, şube müdürlerin atanması nasıl olacak.Sırada onlar şimdide… 
Ekleme Tarihi: 28 Nisan 2014 - Pazartesi

Valilik, Belediyeye Taşındı

Urfanın Büyük şehir olmasıyla beraber umutlarda artmıştı.
Bir anlamda hizmette Urfanın önü açılmış olacaktı.
Tabii bu bana göre bir tanım değil!..
Siyasilerin ve urfayı çok iyi analiz yapan STK'ların  ön görüsüyle yapılmış bir tanımdı.
Büyükşehir olarak Urfanın ilk seçimi 30 Mart olmuştu, herkes oldukça ümitvardı.
Seçimlerde sonra Eski vali; şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e yeni görevinde başarılar diliyoruz.
Umarım Urfa için önemli hizmetlere imza atar.
Asıl konu bu değil tabii…
Günlerdir hep dikkat ettim; Büyükşehir Belediyesine atanan Daire Başkanlarını tümüne yakını Şanlıurfa Valiliğinden atandı.
Diğer küçük bir bölümü ise Memur Sen'den atanması yapıldı
Başka bir tabirle Valilik Büyükşehir Belediyesine taşındı.
Kısmende AKP İl Binasından taşıma oldu
Mevcut Belediyenin ekibinden değerlendirilen çok az oldu. Hatta Daire Başkanı olan yok.
Belliki Valilik ile Belediyenin ekibi arasında ciddi bir gruplaşma oldu. Bu gruplaşmayı kazanan Valiliğin ekibi oldu.
Şimdi Urfa Valiliği bu giden Personelinin yerini nasıl dolduracak onuda Vali İzzettin Küçük Çok Düşünecek.
10 yıldır, 20 yıldır Urfa Belediyesinde başarıyla görev yapan memur, idareciler hepsi ya pasif görevlere atandı; yada ilçelere kaydırıldı.
Bunlar şık olan hareketler değil. Urfa'dan hiç kimse çıkıp bunlar "yanlıştır" diyemedi.
Bakın seçimlerden önce Başkan Güvenç kaç defa açıkladı.  "Büyükşehir Genel sekreteri Urfalı olacak" demişti. Olmadı
Buyurun Büyükşehir'e Genel sekter bize Ankara'dan geldi.
İtiraz eden varmı? Yok!.
Daire Başkanlığına atanan kaç kişinin, yöneticilikte, idarecilikle hiç alakası olmadığını hepimiz biliyoruz.Başka bir değişle liyakati olmayan kişilere, liayakt verildi.
Belliki gönül, hatır işiyle atanmalar yapılıyor.
 Hatır işiyle atanan Bir Daire Başkanında, Urfa ne hizmet bekleyebilir.
Yada bu adamaların verebileceği ne hizmet umudumu olabilir..
Urfanın artık kayıp etmeye zamanı yok.
Onun için Belediyenin liyakatli,bilgili, aktif kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini birkez daha burada yazalım, sizde okuyarak şahit olun lütfen…
Seçimden önceki aday adaylığı gibi keşmekeşlik maalesef hala tam hız devam ediyor.
Buda urfaya zarardan başak bir şey değil.
Bakalım, birim müdürlerin, şube müdürlerin atanması nasıl olacak.
Sırada onlar şimdide…
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.