Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Uyuşturucu, Gençlik ve Urfa

Son yıllarda Türkiye'nin kâbusu haline gelen Uyuşturucu her geçen gün hızla yayılıyor.Türkiye'de olduğu gibi bu yayılma maalesef Urfa'da son hız devam ediyor.Uyuşturucu ticareti artık neredeyse normal hale gelmiş; Fidan gibi gençlerin bu illetin kucağından kurtarmanın tek yolu devletin sistemli çalışmasından geçiyor.Yapılacaklar malumun ilanı gibi ortadadır Bakın Urfa'daki büyük parkların hepsinde Uyuşturucu pazarlığı yapılıyor.Bunu açık ve aleni bir şekilde yapıyorlar.Geçenlerde bir Aile dostumuzun kardeşi de cendereye düştü, kardeşinin bulaştığı bu illetten nasıl kurtarmaya çalıştığına ben şahit oldum…Arkadaşım anlatıyor "Benim kardeşim önce eve geç gelmeye başladı. Bunu evde sorgulamaya çalıştım, ama hiçbir şey alamadım, bana dediği şey ( ben arkadaşlarıma takılıyorum) diyor.Bir müddet sesiz kaldık; tabi bu arada takibe devam ettik; baktık, Turgut Özal Parkının içinde Uyuşturucu tacirlerine kendini kaptırmış; bunu öğrendiğimiz gibi, kardeşimi hemen tedavi etmek için Hastaneye yatırdık; belli bir müddet sonra Hastanede çıktı, kardeşimin evden çıkmasına bile izin vermedik.Evden bazen çıktığı zamanda hemen bunları (uyuşturucu satanları, kullananları )buluyor, elindeki para ile ne gelirse; uyuşturucu alıyordu.Daha sonra kafama takıldı, bunlar birbirlerini nasıl tanıyorlar diye; kardeşim çok sıkıştırdım, hatta birkaç tokatta attım; sonra kendisi anlattı; bunlar kollarına bir işaret koyuyorlar; bu işaretle, uyuşturucu bağımlısı oldukları anlaşıyor.Her bölgenin işareti ayrı..Baktık olacağı yok; bu iş Hastane yatırmayla da olmuyor, Kardeşimi, Mersin'de bir arkadaşımın yanına verdim; ben çok sık gidiyorum Mersin'e ancak kısmen böyle kardeşimi kurtardık bu illetten…" diye anlattı.İşte Gençlik böyle gözümüzün önünde eriyip gidiyor:Uyuşturucu illeti o kadar ilerlemiş ki, Urfa'nın en gelişmiş semtlerinde bile artık; çok rahat bulmak mümkün oluyor.Ben, Eyyubiye bölgesinde Refüj aralarında defalarca bu gençleri, ballı , tiner çekerken gördüm, 155 Polis merkezini ve 112 acil'i aradım.. Para için bu işi yapan Baronlar var. Bunlar zaten din, imanı, vicdanı bir kenara atmışlar.Tek dertleri para; gençlik, gençler onların umurunda değil; daha yeni bir çete Urfa'da yakalandı. Bir çete değil, kanımca onlarca çete var.Polis bunlara karşı biraz daha baskıcı olursa; sorun minimize edebilir.Bunun yanında bu gençlerin sosyal aktivitelere sevk etmek lazım.Bunun için; Devletin ve Şehrin Yöneticilerinin şefkatlı davranma şartı vardır.…Ve en önemlisi ise Eğitim ve Eğitim programları bunlar yapılırsa, yarının gençliğinden umut var oluyoruz.Yoksa genç nesil gözümüzün önünde çürüyüp gitmeye mahkum oluyor.Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü, bizler engelli adayı olarak. Tüm Engellilerimizin engeliler günün kutlu olsun.
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2015 - Perşembe

Uyuşturucu, Gençlik ve Urfa

Son yıllarda Türkiye'nin kâbusu haline gelen Uyuşturucu her geçen gün hızla yayılıyor.
Türkiye'de olduğu gibi bu yayılma maalesef Urfa'da son hız devam ediyor.
Uyuşturucu ticareti artık neredeyse normal hale gelmiş; Fidan gibi gençlerin bu illetin kucağından kurtarmanın tek yolu devletin sistemli çalışmasından geçiyor.
Yapılacaklar malumun ilanı gibi ortadadır
Bakın Urfa'daki büyük parkların hepsinde Uyuşturucu pazarlığı yapılıyor.
Bunu açık ve aleni bir şekilde yapıyorlar.
Geçenlerde bir Aile dostumuzun kardeşi de cendereye düştü, kardeşinin bulaştığı bu illetten nasıl kurtarmaya çalıştığına ben şahit oldum…
Arkadaşım anlatıyor
"Benim kardeşim önce eve geç gelmeye başladı. Bunu evde sorgulamaya çalıştım, ama hiçbir şey alamadım, bana dediği şey ( ben arkadaşlarıma takılıyorum) diyor.
Bir müddet sesiz kaldık; tabi bu arada takibe devam ettik; baktık, Turgut Özal Parkının içinde Uyuşturucu tacirlerine kendini kaptırmış; bunu öğrendiğimiz gibi, kardeşimi hemen tedavi etmek için Hastaneye yatırdık; belli bir müddet sonra Hastanede çıktı, kardeşimin evden çıkmasına bile izin vermedik.
Evden bazen çıktığı zamanda hemen bunları (uyuşturucu satanları, kullananları )buluyor, elindeki para ile ne gelirse; uyuşturucu alıyordu.
Daha sonra kafama takıldı, bunlar birbirlerini nasıl tanıyorlar diye; kardeşim çok sıkıştırdım, hatta birkaç tokatta attım; sonra kendisi anlattı; bunlar kollarına bir işaret koyuyorlar; bu işaretle, uyuşturucu bağımlısı oldukları anlaşıyor.
Her bölgenin işareti ayrı..
Baktık olacağı yok; bu iş Hastane yatırmayla da olmuyor, Kardeşimi, Mersin'de bir arkadaşımın yanına verdim; ben çok sık gidiyorum Mersin'e ancak kısmen böyle kardeşimi kurtardık bu illetten…" diye anlattı.
İşte Gençlik böyle gözümüzün önünde eriyip gidiyor:
Uyuşturucu illeti o kadar ilerlemiş ki, Urfa'nın en gelişmiş semtlerinde bile artık; çok rahat bulmak mümkün oluyor.
Ben, Eyyubiye bölgesinde Refüj aralarında defalarca bu gençleri, ballı , tiner çekerken gördüm, 155 Polis merkezini ve 112 acil'i aradım..
Para için bu işi yapan Baronlar var.
Bunlar zaten din, imanı, vicdanı bir kenara atmışlar.
Tek dertleri para; gençlik, gençler onların umurunda değil; daha yeni bir çete Urfa'da yakalandı. Bir çete değil, kanımca onlarca çete var.
Polis bunlara karşı biraz daha baskıcı olursa; sorun minimize edebilir.
Bunun yanında bu gençlerin sosyal aktivitelere sevk etmek lazım.
Bunun için; Devletin ve Şehrin Yöneticilerinin şefkatlı davranma şartı vardır.
…Ve en önemlisi ise Eğitim ve Eğitim programları bunlar yapılırsa, yarının gençliğinden umut var oluyoruz.
Yoksa genç nesil gözümüzün önünde çürüyüp gitmeye mahkum oluyor.
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü, bizler engelli adayı olarak. Tüm Engellilerimizin engeliler günün kutlu olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.