Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Urfa bitti, Türkiye bitti, Balkanlar mı kaldı!

İnsanları yardım etmek; hele hele fakir insanlara yardım etmek ve onları sevindirmek elbette sosyal Devletin ve Sosyal Belediyeciliğinin başlıca görevleri arasındadır.Büyükşehir ve ilçe Belediyelerimiz Urfa'ya; Urfalıya ne kadar hizmet ve yardım etseler bizler o kadar seviniriz.Ama işin boyutu farklı değişirse; bizde eleştiri hakkımızı kullanırız.Haliliye Belediyesi kültür ve sanat hizmetlerinden sonra bu defada alan değiştirerek diyanet işleri Başkanlığının görevine soyunmaya başladı. Bu kadar yoksul insanın yaşadığı şehirde sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi İftar sofralarını balkan ülkelerine taşımaya başladı.Ben size söyleyim; eğer Fakir ve yoksul görmek istiyorsanız; Buyurun kenar Mahallere gidin; insanların nasıl sefalet içinde olduğunun görürüsünüz.Süleymaniye'de; Karşıyaka'da; Ahmet Yesevi ve Devteşti Mahallesinde yine kırsalda bulunan Mahallerin nasıl fakir olduğunu biliyoruz; Kosova'ya varmadan önce Direkli, Halepli bahçe; Topdağı; Şıh maksut; 12 Mahallesi; Bunları geçersek; Hilvan'da; Bozova'da; Siverek'te; Akçakale'de, Nane Muhtaç insanlar var.Dini tabirle Caminin içi dururken; Caminin dışında yardım etmek, bakım yapmak kanımca övünülecek bir şey değildir.Bu hizmet siyasetten kokmadan başka bir şey değildir!...Memlekette bu kadar eksik varken bu kadar yapılması gereken işler varken, Haliliye Belediyesi sınırları aştı ve balkan ülkesi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bölgede yaşayan Müslümanlara iftar yemesi ne kadar doğrudur.Ben Şahsen bunu doğru bulamadım… Gelir dağılımı bakımından çok altlarda bulunan, Yaşanabilir Şehirlerarasında 68. Sırada bulunan Urfa daha kendine yetmezken; balkan ülkelerine açılması benim gibi birçok Urfalı kabul etmiyor.Bu yazıda talep doğrultusunda yazdım…Urfa'nın yoksul vatandaşların dışında birde dışarıdan ülkemize göç eden Suriyeli kardeşlerimiz mevcut; Bunun yanında çatışmalarda zarar gören Cizre; Nusaybin; Sur; Bağlar; Siirt; Hakkâri, Van'daki yoksullarımızı; mağdur olan vatandaşlarımızı neden görmeden bir İftar yemeği için Balkanlarda bulduk kendimizi… Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri bakanlığı veya Diyanet İleri Başkanlığı zaten bu gibi etkinlik, faaliyetleri yeterince yapıyor. Bu şehirde bu kadar sorun ve fakir insan varken sen buradaki bizim insanlarımızı bırak; TAAAAAA git Kosova'ya; Makedonya'nın başkenti Üsküp'te git. Bizden İlçe Başkanlarına Urfa'yı hatırlatmak.Gerisi yine onların bileceği iştir.
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2016 - Cuma

Urfa bitti, Türkiye bitti, Balkanlar mı kaldı!

İnsanları yardım etmek; hele hele fakir insanlara yardım etmek ve onları sevindirmek elbette sosyal Devletin ve Sosyal Belediyeciliğinin başlıca görevleri arasındadır.
Büyükşehir ve ilçe Belediyelerimiz Urfa'ya; Urfalıya ne kadar hizmet ve yardım etseler bizler o kadar seviniriz.
Ama işin boyutu farklı değişirse; bizde eleştiri hakkımızı kullanırız.
Haliliye Belediyesi kültür ve sanat hizmetlerinden sonra bu defada alan değiştirerek diyanet işleri Başkanlığının görevine soyunmaya başladı.
Bu kadar yoksul insanın yaşadığı şehirde sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi İftar sofralarını balkan ülkelerine taşımaya başladı.
Ben size söyleyim; eğer Fakir ve yoksul görmek istiyorsanız; Buyurun kenar Mahallere gidin; insanların nasıl sefalet içinde olduğunun görürüsünüz.
Süleymaniye'de; Karşıyaka'da; Ahmet Yesevi ve Devteşti Mahallesinde yine kırsalda bulunan Mahallerin nasıl fakir olduğunu biliyoruz; Kosova'ya varmadan önce Direkli, Halepli bahçe; Topdağı; Şıh maksut; 12 Mahallesi; Bunları geçersek; Hilvan'da; Bozova'da; Siverek'te; Akçakale'de, Nane Muhtaç insanlar var.
Dini tabirle Caminin içi dururken; Caminin dışında yardım etmek, bakım yapmak kanımca övünülecek bir şey değildir.
Bu hizmet siyasetten kokmadan başka bir şey değildir!...
Memlekette bu kadar eksik varken bu kadar yapılması gereken işler varken, Haliliye Belediyesi sınırları aştı ve balkan ülkesi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bölgede yaşayan Müslümanlara iftar yemesi ne kadar doğrudur.
Ben Şahsen bunu doğru bulamadım…
Gelir dağılımı bakımından çok altlarda bulunan, Yaşanabilir Şehirlerarasında 68. Sırada bulunan Urfa daha kendine yetmezken; balkan ülkelerine açılması benim gibi birçok Urfalı kabul etmiyor.
Bu yazıda talep doğrultusunda yazdım…
Urfa'nın yoksul vatandaşların dışında birde dışarıdan ülkemize göç eden Suriyeli kardeşlerimiz mevcut; Bunun yanında çatışmalarda zarar gören Cizre; Nusaybin; Sur; Bağlar; Siirt; Hakkâri, Van'daki yoksullarımızı; mağdur olan vatandaşlarımızı neden görmeden bir İftar yemeği için Balkanlarda bulduk kendimizi…
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri bakanlığı veya Diyanet İleri Başkanlığı zaten bu gibi etkinlik, faaliyetleri yeterince yapıyor. Bu şehirde bu kadar sorun ve fakir insan varken sen buradaki bizim insanlarımızı bırak; TAAAAAA git Kosova'ya; Makedonya'nın başkenti Üsküp'te git.
Bizden İlçe Başkanlarına Urfa'yı hatırlatmak.
Gerisi yine onların bileceği iştir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.