Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

TARIM ŞEHRİ URFA’YA BAKIN…

Urfa konum olarak GAP bölgesinin merkezinde yaklaşık 941 bin hektar sulanabilecek arazi kapasiteye sahip bir konumda olduğunu görüyoruz. Türkiye tarım arazisinin 11 Urfa’da GAP idaresi Başkanlığının merkezinin olduğu Şehir. Dünyanın en Büyük barajlarından olan Atatürk Barajının bulunduğu Şehir. Türkiye’nin en buğdayının, mercimeğin, susamın ve Pamuğun yetiştiği verimli topraklara sahip 20 milyon fıstık ağacının olduğu, Yine milyonlarca Zeytinliğin olduğu, yüzbinlerce badem ağacını bulunduğu bir Şehir. Güzelim bu topraklara sahip olan Şehir göz göre göre katlediliyor. Verimli Tarım arazilerin olduğu yerlere, Akçakale, Harran, Eyyubi’ye bölgesi, Karaköprü, Ceylanpınar TİGEM bakın, bir beton furyası başını almış gidiyor. Kimi konut, kimi bina, kimi okul, kimi de Fabrika yapıyor. Bu nahoş duruma herkes seyirci. Aslında bu işin başında olan kişiler Belediye Başkanlarıdır. Çünkü imar yetkisi İlçe Belediyelerinde. Hangi Belediye Başkanına bu Betonlaşmayı sorduğumuzda; hepsi kendilerinde önceki Urfa Belediye Başkanlarını ve Özel İdareyi suçluyor. Bana göre siyasetten verilen kıvırma, yön değiştirme bir Cevaptır. Çünkü bir yere imar izni veren Belediye Başkanı ve Meclisi aynı Şekilde iptal yetkisine sahiptir. Buradan yine söylüyorum; tarım alanları elden gidiyor ve bunun katili Belediyelerdir. 10 yıl sonra Urfa’da Tarım yapamaz hale geleceğiz. Yazıktır, günahtır. Gelin zaman varken bu Tarım cinayetine Urfa “dur” diyelim… Tarım İl Müdürlüğü bu konuda bir çalışma yapmalı. Urfa’da Betonlaşan Tarım krokisini çıkartabilir. Vali Abdullah Erin’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye burada büyük görev düşüyor. Kim tahribatta yol açmışsa Valilik kararı ile o betonarmemler yıkılmalı… Zaten Devlet her zaman için bu yetkiye sahip. Herkes keyfine göre tahribat yapmamalıdır, siyasiler bu konuda konuşuyor. Lakin iş eyleme gelince hepsi sınıfta kalıyor. Oysaki bu işin en büyük sorumluları onlardır. Siyasiler Millet adına Vekil tayin edilmiş kişilerdir. Onların Milletin ve Gelecek nesiller için ellerini taşın altına koymalı lazım. Ben bu konuda umutsuzum… Ama 6. Hissim neden olmasın diyor. Azda olsa bu beklentimi muhafaza etmek istiyorum… İnşallah çok yanılırım… Urfa Tarım şehri olarak övünür!
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2018 - Pazartesi

TARIM ŞEHRİ URFA’YA BAKIN…

Urfa konum olarak GAP bölgesinin merkezinde yaklaşık 941 bin hektar sulanabilecek arazi kapasiteye sahip bir konumda olduğunu görüyoruz.

Türkiye tarım arazisinin 11 Urfa’da

GAP idaresi Başkanlığının merkezinin olduğu Şehir.

Dünyanın en Büyük barajlarından olan Atatürk Barajının bulunduğu Şehir.

Türkiye’nin en buğdayının, mercimeğin, susamın ve Pamuğun yetiştiği verimli topraklara sahip

20 milyon fıstık ağacının olduğu, Yine milyonlarca Zeytinliğin olduğu, yüzbinlerce badem ağacını bulunduğu bir Şehir.

Güzelim bu topraklara sahip olan Şehir göz göre göre katlediliyor.

Verimli Tarım arazilerin olduğu yerlere, Akçakale, Harran, Eyyubi’ye bölgesi, Karaköprü, Ceylanpınar TİGEM bakın, bir beton furyası başını almış gidiyor.

Kimi konut, kimi bina, kimi okul, kimi de Fabrika yapıyor.

Bu nahoş duruma herkes seyirci.

Aslında bu işin başında olan kişiler Belediye Başkanlarıdır. Çünkü imar yetkisi İlçe Belediyelerinde.

Hangi Belediye Başkanına bu Betonlaşmayı sorduğumuzda; hepsi kendilerinde önceki Urfa Belediye Başkanlarını ve Özel İdareyi suçluyor.

Bana göre siyasetten verilen kıvırma, yön değiştirme bir Cevaptır.

Çünkü bir yere imar izni veren Belediye Başkanı ve Meclisi aynı Şekilde iptal yetkisine sahiptir.

Buradan yine söylüyorum; tarım alanları elden gidiyor ve bunun katili Belediyelerdir.

10 yıl sonra Urfa’da Tarım yapamaz hale geleceğiz.

Yazıktır, günahtır. Gelin zaman varken bu Tarım cinayetine Urfa “dur” diyelim…

Tarım İl Müdürlüğü bu konuda bir çalışma yapmalı. Urfa’da Betonlaşan Tarım krokisini çıkartabilir.

Vali Abdullah Erin’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye burada büyük görev düşüyor.

Kim tahribatta yol açmışsa Valilik kararı ile o betonarmemler yıkılmalı…

Zaten Devlet her zaman için bu yetkiye sahip.

Herkes keyfine göre tahribat yapmamalıdır, siyasiler bu konuda konuşuyor. Lakin iş eyleme gelince hepsi sınıfta kalıyor.

Oysaki bu işin en büyük sorumluları onlardır. Siyasiler Millet adına Vekil tayin edilmiş kişilerdir. Onların Milletin ve Gelecek nesiller için ellerini taşın altına koymalı lazım.

Ben bu konuda umutsuzum…

Ama 6. Hissim neden olmasın diyor.

Azda olsa bu beklentimi muhafaza etmek istiyorum…

İnşallah çok yanılırım…

Urfa Tarım şehri olarak övünür!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.