Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Şu Memur Sen'e Bakın…

Urfa'da kurum müdürlerinin ve memurlarının yapısına baktığınızda her tarafta memur sen Üyesi salt çoğunlukla. Sendikaya üye olan memur için koltuk sahibi olmak çok daha kolay. Şöyle Kurumlara bir göz attığınız zaman ortada duran Memur Sen Vehamet çok net ortada… Memur Sen tarafından atanan veya Memur Sen destekli Memurların liyakat yapılarına bakılmaksızın koltuk veriliyor. Milli Eğitim İL Müdürlüğünden başlarsak; Bakın Müdür yardımcıları; Şube Müdürlerinin tamamına yakın hepsi Eğitim bir Senli; bunun yanında Okul Müdürlerine ve baş müdür yardımcılarına bakın yine% 95 Eğitim Bir Sen Sendikasına üye..Çoğu atama ise Valilik oluru ile yapılıyor. Sendika ne yapıyor liyakate bakmadan resmen işin pazarlığını yapıyor. ( elimizde somut deliller var)"Ya taraf ol yada bertaraf ol" mantığı çok güzel işliyor…Büyükşehir Belediyesine baktığımızda; durum Milli Eğitimden farksız değil; Genel Sekter yardımcıları; Daire Başkanları; ŞUSKİ'; birim müdürlerinin çoğu Memur Sen 'lİ; Burada Kadrolaşmayı Sendika Büyükşehir eski Belediye Başkanı Güvenç'le oturmuş yapmış. Belediye Meclis Üyeleri bile çoğu eski Memur Sen'li… Daire Başkanlarının, Genel Sekreter yardımcılarının çaplarının ne olduğunu, bizde Urfa Kamuoyu çok iyi biliyor. Hele birim Müdürlerinin yapısına baktığınızda durum akıllara ziyan!... Merkez İlçe (Haliliye, Eyübiyye, Karaköprü) Belediyelerinde de durum yine aynı; Belediye Başkanlarının Memur Sen'e karşı "gıkı" bile çıkmaz. Sendika istediği gibi dizaynı veriyor.Urfa Kamu Hastaneler Genel Sekreterliğine baktığınızda da aynı; orada beylerin hepsi Sendikanın Referansı ile geldiler. Güzel güzel oturuyorlar!... Keyiflerine göre beyler takılıyor.Harran Üniversitesine baktığınızda aynı durum ortada. Yeni Rektör Ramazan Taşaltın Göreve başladığı gibi zaten kıyımı yaptı. Orası da maalesef sendikanın tekeline girdi.Memur Sen diğer yavru sendikalarıyla gerçekten ballı bir Sendika haline geldi. Liyakat sahibi olmayan; hayatında yöneticilik nedir bilmeyen memurlar Bugün Memur Sen'nin sayesinde siyaset yapıyorlar.Siyasi görüşlerini her fırsatta net olarak açıklayan bu Sendika yinede Urfada STK diye geçiyor.Ne diyelim…Burası Urfa!.. Kim yönetiyor Urfayı sorarsanız?Tereddütsüz Memur Sen derim…Allah tahtı vermiş, bahtı vermemiş!...
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2016 - Çarşamba

Şu Memur Sen'e Bakın…

Urfa'da kurum müdürlerinin ve memurlarının yapısına baktığınızda her tarafta memur sen Üyesi salt çoğunlukla.

Sendikaya üye olan memur için koltuk sahibi olmak çok daha kolay.

Şöyle Kurumlara bir göz attığınız zaman ortada duran Memur Sen Vehamet çok net ortada…

Memur Sen tarafından atanan veya Memur Sen destekli Memurların liyakat yapılarına bakılmaksızın koltuk veriliyor.

Milli Eğitim İL Müdürlüğünden başlarsak; Bakın Müdür yardımcıları; Şube Müdürlerinin tamamına yakın hepsi Eğitim bir Senli; bunun yanında Okul Müdürlerine ve baş müdür yardımcılarına bakın yine% 95 Eğitim Bir Sen Sendikasına üye..
Çoğu atama ise Valilik oluru ile yapılıyor.

Sendika ne yapıyor liyakate bakmadan resmen işin pazarlığını yapıyor. ( elimizde somut deliller var)
"Ya taraf ol yada bertaraf ol" mantığı çok güzel işliyor…
Büyükşehir Belediyesine baktığımızda; durum Milli Eğitimden farksız değil; Genel Sekter yardımcıları; Daire Başkanları; ŞUSKİ'; birim müdürlerinin çoğu Memur Sen 'lİ; Burada Kadrolaşmayı Sendika Büyükşehir eski Belediye Başkanı Güvenç'le oturmuş yapmış.

Belediye Meclis Üyeleri bile çoğu eski Memur Sen'li… Daire Başkanlarının, Genel Sekreter yardımcılarının çaplarının ne olduğunu, bizde Urfa Kamuoyu çok iyi biliyor. Hele birim Müdürlerinin yapısına baktığınızda durum akıllara ziyan!...

Merkez İlçe (Haliliye, Eyübiyye, Karaköprü) Belediyelerinde de durum yine aynı; Belediye Başkanlarının Memur Sen'e karşı "gıkı" bile çıkmaz.

Sendika istediği gibi dizaynı veriyor.
Urfa Kamu Hastaneler Genel Sekreterliğine baktığınızda da aynı; orada beylerin hepsi Sendikanın Referansı ile geldiler. Güzel güzel oturuyorlar!...

Keyiflerine göre beyler takılıyor.
Harran Üniversitesine baktığınızda aynı durum ortada. Yeni Rektör Ramazan Taşaltın Göreve başladığı gibi zaten kıyımı yaptı.

Orası da maalesef sendikanın tekeline girdi.
Memur Sen diğer yavru sendikalarıyla gerçekten ballı bir Sendika haline geldi.

Liyakat sahibi olmayan; hayatında yöneticilik nedir bilmeyen memurlar Bugün Memur Sen'nin sayesinde siyaset yapıyorlar.
Siyasi görüşlerini her fırsatta net olarak açıklayan bu Sendika yinede Urfada STK diye geçiyor.
Ne diyelim…Burası Urfa!..
Kim yönetiyor Urfayı sorarsanız?
Tereddütsüz Memur Sen derim…
Allah tahtı vermiş, bahtı vermemiş!...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.