Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Sendika Ve Milli Eğitim …

Daha öncede yazdım "Urfa'da Eğitim Paramparça" Milli Eğitim Müdürlüğü biliyorsunuz ,bundan önce Okul Müdürü ve yardımcılar kıyımı yapmıştı.15 - 20 yıldır idarecilik yapan ve Urfa'daki Eğitim seviyesinin yükselmesi için elinden geleni yapmaya çalışan deneyimli, tecrübeli okul Müdürlerinin çoğu baskı ile gitti. Eğitim Bir Sen ve Milli Eğitim Müdürlüğü onları görevden aldı; onların yerine elini arkasına koyup okulunu Müdür odasından ıslık çalan Eğitimciler geldi.Belkide Eğitimdeki kaderimiz bu! Okul Müdürleri için, kurulan "Okul Müdürleri Komisyonunda" görev alan Milli Eğitim görevlileri okullar denetime gitmeden idarecilere puan verdiler.Elimdeki bir kanıtı sizinle paylaşayım "bir İdareci bir Okul Müdürü'ne puan versin diye göstermelikte olsa bir defa okula gitmek istiyor. Bu idarecimiz gideceği okulun hangi semtte olduğunu bilmiyor. Okul'un idarecisini arıyor, adresi ondan soruyor" Milli Eğitimin ve Sendikanın tayin ettiği bu adam bu idarecinin yöneticilik hayatına yön veriyor.Buyurun değerlendirmesini siz yapın.Bir başka çarpıcı Örnek Şuanda geçici görevle Eğitim Bir Sendikası tarafından Milli Eğitim Şube Müdürlüğü koltuğunda oturan Eyüp Göncü lisesi Müdürü Mehmet Vural kendine yüz üzerinde yüz puan veriyor.Bu adam aynı zamanda, puanlama Komisyonunda yer alıyor.Bir diğer çarpıcı örnek daha…Bazı okul müdürleri Okul Aile Birliğinden ve Kendi Öğretmenlerinden tam not alıyorlar. Fakat Okul yolunu bilmeyen Eğitim Bir Sen kayıtlı Komisyon üyesi Okul müdürü gitsin diye düşük puan veriyor.…Ve çoğu okul Müdürü bu şekil uzaklaştırılıyorEğitimde tam bir Ali Cengiz oyunu varEğitim Bir Sen tarafından görevlendirilen Abdülkerim Yavuz, Haliliye ilçesi (Yenişehir halk Eğitim) Halk Eğitim Müdür yardımcısı iken ; Yavuz Valilik oluru ile Milli Eğitim müdür yardımcılığına getirildi. Yavuz Batmanlı olmasına rağmen Öğretmen ve İdareci atamaları kendisine verildi. İddiaya göre biçme işin çok iyi yapıyor.Oda Eğitim Bir Sendikasının teklif ve önerilerini olduğunu gibi, Milli Eğitim müdürünün önüne koyuyor.Müdür İLCİ'de bakmadan imzalıyor.Görev süreleri uzatılan Okul Müdürlerin % 90'nı Bu sendika üyesi.Sendikaya üye olmak istemeyen Öğretmen ve idareciler için önce ikna odalarına alıyorlar; Sendikaya üyelik kabul edilirse sorun yok "yola devam " diyorlar.Üye Olmayanların ise kıyımı çok rahatça yapılıyor.Liyakat, iş bilirliğin hiçbir önemi yok.Öncelik bir imza ile yandaş olmakHangi Şube Müdürünün, hangi Okul Müdürünün Eğitim Bir Sen 'e üye olup, olmadığını biliyorum, isim listesi elimizde var.Başka il'lerde Eğitim Sendikaları, Milli Eğitim Müdürlükleri gelişimle ilgilenirken, bizde kadrolaşama ile uğraşıyorlar.Geldiğimiz nokta budur.Daha önceden Milli Eğitim Müdürlüğündeki sorunları çok yazdım,Böyle Sendika İle Eğitim sorununu ilk defa yazıyorumBu ilişki Eğitimde nasıl geriye gittiğimizin açık göstergesidir.
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2014 - Perşembe

Sendika Ve Milli Eğitim …

Daha öncede yazdım "Urfa'da Eğitim Paramparça" Milli Eğitim Müdürlüğü biliyorsunuz ,bundan önce Okul Müdürü ve yardımcılar kıyımı yapmıştı.
15 - 20 yıldır idarecilik yapan ve Urfa'daki Eğitim seviyesinin yükselmesi için elinden geleni yapmaya çalışan deneyimli, tecrübeli okul Müdürlerinin çoğu baskı ile gitti.
Eğitim Bir Sen ve Milli Eğitim Müdürlüğü onları görevden aldı; onların yerine elini arkasına koyup okulunu Müdür odasından ıslık çalan Eğitimciler geldi.
Belkide Eğitimdeki kaderimiz bu!
Okul Müdürleri için, kurulan "Okul Müdürleri Komisyonunda" görev alan Milli Eğitim görevlileri okullar denetime gitmeden idarecilere puan verdiler.
Elimdeki bir kanıtı sizinle paylaşayım "bir İdareci bir Okul Müdürü'ne puan versin diye göstermelikte olsa bir defa okula gitmek istiyor. Bu idarecimiz gideceği okulun hangi semtte olduğunu bilmiyor. Okul'un idarecisini arıyor, adresi ondan soruyor"
Milli Eğitimin ve Sendikanın tayin ettiği bu adam bu idarecinin yöneticilik hayatına yön veriyor.
Buyurun değerlendirmesini siz yapın.
Bir başka çarpıcı Örnek Şuanda geçici görevle Eğitim Bir Sendikası tarafından Milli Eğitim Şube Müdürlüğü koltuğunda oturan Eyüp Göncü lisesi Müdürü Mehmet Vural kendine yüz üzerinde yüz puan veriyor.
Bu adam aynı zamanda, puanlama Komisyonunda yer alıyor.
Bir diğer çarpıcı örnek daha…
Bazı okul müdürleri Okul Aile Birliğinden ve Kendi Öğretmenlerinden tam not alıyorlar. Fakat Okul yolunu bilmeyen Eğitim Bir Sen kayıtlı Komisyon üyesi Okul müdürü gitsin diye düşük puan veriyor.
…Ve çoğu okul Müdürü bu şekil uzaklaştırılıyor
Eğitimde tam bir Ali Cengiz oyunu var
Eğitim Bir Sen tarafından görevlendirilen Abdülkerim Yavuz, Haliliye ilçesi (Yenişehir halk Eğitim) Halk Eğitim Müdür yardımcısı iken ; Yavuz Valilik oluru ile Milli Eğitim müdür yardımcılığına getirildi.
Yavuz Batmanlı olmasına rağmen Öğretmen ve İdareci atamaları kendisine verildi.
İddiaya göre biçme işin çok iyi yapıyor.
Oda Eğitim Bir Sendikasının teklif ve önerilerini olduğunu gibi, Milli Eğitim müdürünün önüne koyuyor.Müdür İLCİ'de bakmadan imzalıyor.
Görev süreleri uzatılan Okul Müdürlerin % 90'nı Bu sendika üyesi.
Sendikaya üye olmak istemeyen Öğretmen ve idareciler için önce ikna odalarına alıyorlar; Sendikaya üyelik kabul edilirse sorun yok "yola devam " diyorlar.
Üye Olmayanların ise kıyımı çok rahatça yapılıyor.
Liyakat, iş bilirliğin hiçbir önemi yok.
Öncelik bir imza ile yandaş olmak
Hangi Şube Müdürünün, hangi Okul Müdürünün Eğitim Bir Sen 'e üye olup, olmadığını biliyorum, isim listesi elimizde var.
Başka il'lerde Eğitim Sendikaları, Milli Eğitim Müdürlükleri gelişimle ilgilenirken, bizde kadrolaşama ile uğraşıyorlar.
Geldiğimiz nokta budur.
Daha önceden Milli Eğitim Müdürlüğündeki sorunları çok yazdım,
Böyle Sendika İle Eğitim sorununu ilk defa yazıyorum
Bu ilişki Eğitimde nasıl geriye gittiğimizin açık göstergesidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.