Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

ŞANLIURFA Büyük ŞEHİR!!!

Yine yaz geldi. Yine sıcaklıklardan bunalmaya başladık.2014 Yerel seçimleri daha yeni yapıldı sayılır; yeni yönetimler her Belediye'de göreve başladı. Tabii olarak yeni yönetimlerin işleri o kadar da göründüğü kadar kolay değil Halkın, şehrin büyük beklentileri var. Şu an Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında kendine yer bulmaya çalışan Urfa'nın;  daha modern, yaşanılır, her yönüyle örnek bir kent olmasını istiyoruz.Bu beklenti doğal olarak herkesin hakkıdır, kanımca…Sadece bilinçsiz betonlaşma değil, Eğitim, Sağlık, Asayiş ve işsizliğin minimize edildiği tarihinin ve kültürünün ön plana çıkarıldığı bir kent oluşturulmalıdır.   Turizm alanında Urfa kendini ispatlamalı…                      Büyük bir sorumlulukla işe başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarının önünde ivedi çözülmesi gereken çok önemli sorunlar var.Bunların başında kanayan bir yara haline gelen ulaşım, Eğitim, işsizlik, bilinçsiz ve plansız Kentleşme, kira sorunu ve Vb. sorunlar geliyor.Yukarda ana başlıklarıyla değindiğim sorunları tek tek açıklama gereği duymuyorum, çünkü bahse konu sorunlar, Urfa'da yaşayan herkesin malumudur.31 Mart Seçimleri öncesinde büyük vaatlerle yola çıkan Belediye Başkanlarının, yanı başımızda bulunan ve bizden hep ilerde olduğunu sürekli zikrettiğimiz Gaziantep, Diyarbakır, Batman, şehirlerini yakalama ve geçme hayallerinin gerçekleşeceğine açıkçası inanansım gelmiyor, çünkü özellikle Büyükşehir Belediyesine baktığımızda halen Kurumsal olarak sağlam bir teşkilat kuramadılar. Göreve getirdikleri üst düzey İdareciler, Daire Başkanları ve hatta şube Müdürlerinin seçiminde bile Eğitim, Tecrübe, liyakat bakılmadan atamada yapıldı. Herkes birlerinin adamı, çoğu atanan kişilerini nasıl atandığını çok iyi biliyorum.Zanımca yine kayıp etmeye devam diyeceğiz.Hakkın, özverinin değil, siyasetin, Sendikanın, menfaatin, torpilin açık ön planda olduğu atamalar olarak görülüyor. Herkesin bir dayısı oldu.Bakalım Hizmet nasıl olacak!...Umarım yanılan biz oluruz!...Büyük ŞEHİR olduk, lakin BÜYÜK  düşünemiyoruz!.
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2014 - Salı

ŞANLIURFA Büyük ŞEHİR!!!

Yine yaz geldi. Yine sıcaklıklardan bunalmaya başladık.
2014 Yerel seçimleri daha yeni yapıldı sayılır; yeni yönetimler her Belediye'de göreve başladı.
 Tabii olarak yeni yönetimlerin işleri o kadar da göründüğü kadar kolay değil
 Halkın, şehrin büyük beklentileri var. Şu an Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında kendine yer bulmaya çalışan Urfa'nın;  daha modern, yaşanılır, her yönüyle örnek bir kent olmasını istiyoruz.
Bu beklenti doğal olarak herkesin hakkıdır, kanımca…
Sadece bilinçsiz betonlaşma değil, Eğitim, Sağlık, Asayiş ve işsizliğin minimize edildiği tarihinin ve kültürünün ön plana çıkarıldığı bir kent oluşturulmalıdır.   
Turizm alanında Urfa kendini ispatlamalı…                      
Büyük bir sorumlulukla işe başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarının önünde ivedi çözülmesi gereken çok önemli sorunlar var.
Bunların başında kanayan bir yara haline gelen ulaşım, Eğitim, işsizlik, bilinçsiz ve plansız Kentleşme, kira sorunu ve Vb. sorunlar geliyor.
Yukarda ana başlıklarıyla değindiğim sorunları tek tek açıklama gereği duymuyorum, çünkü bahse konu sorunlar, Urfa'da yaşayan herkesin malumudur.
31 Mart Seçimleri öncesinde büyük vaatlerle yola çıkan Belediye Başkanlarının, yanı başımızda bulunan ve bizden hep ilerde olduğunu sürekli zikrettiğimiz Gaziantep, Diyarbakır, Batman, şehirlerini yakalama ve geçme hayallerinin gerçekleşeceğine açıkçası inanansım gelmiyor, çünkü özellikle Büyükşehir Belediyesine baktığımızda halen Kurumsal olarak sağlam bir teşkilat kuramadılar. Göreve getirdikleri üst düzey İdareciler, Daire Başkanları ve hatta şube Müdürlerinin seçiminde bile Eğitim, Tecrübe, liyakat bakılmadan atamada yapıldı.
Herkes birlerinin adamı, çoğu atanan kişilerini nasıl atandığını çok iyi biliyorum.
Zanımca yine kayıp etmeye devam diyeceğiz.
Hakkın, özverinin değil, siyasetin, Sendikanın, menfaatin, torpilin açık ön planda olduğu atamalar olarak görülüyor. Herkesin bir dayısı oldu.
Bakalım Hizmet nasıl olacak!...
Umarım yanılan biz oluruz!...
Büyük ŞEHİR olduk, lakin BÜYÜK  düşünemiyoruz!.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.