Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

SAĞLIK PERİŞAN HALDE…

Sağlık sorunları Urfa’da her zaman dizi, dizi birçok Hastanemiz fiziki anlamda belki iyi… Görünüş olarak al beni si olabilir Fakat içeriğe baktığınız zaman burada film kopuyor. Nedense Urfa’da insan sağlığına pek önem verilmiyor. Hijyenden, tutun, Hastanelerdeki branş doktorlarına kadar. Her konuda sorun hat safhada. Urfa için ciddi handikap olan, Şehir dışı sevklerinin önüne geçilemedi. Ayda kaç kişi sevk yolunda hayatını kayıp ediyor. Sağlık İl müdürlüğü bunu gizliyor zanımca… Devlet Hastanelerindeki acil servislerinden, tutun, yoğun bakıma kadar, her tarafta sorunlar diz boyu. Hastanelerde birçok yönetici işin ehli değil. Buna rağmen bizim beyler ne yapıyor. Sendikanın(Sağlık sen ) seçimi için, Mevcut Başkan Faruk Günak’a destek vermediği için başarıyla çalışan Eyyübiye 800 Başhekimi Dr. İdris Kırhan’ı görevden çok kolay alınıyor. Sağlık Müdürünün tüm ekibi, Günak’a çalışıyor. Burada sorun yok! Lakin Sendikada Günak’a rakip olan Abdülkadir Yabir’e destek olduğu için Başhekim Kırhan ve ekibi görevden alınıyor. İşin bir başka ilginç boyutu; sanki hiç Urfalı veya başka İL’den doktor, yönetici kimse yokmuş gibi, il müdürü, boşalan bu koltuğa, kendisinin yakın arkadaşı ve kendisi gibi Konyalı olan arkadaşı Dr. Yusuf Yavuz’u atıyor. Bu atamaya başta siyasiler ve STK’lar olmak üzere kimsede “çıtı” çıkmadı. Sadece Basın yine biraz bu işi deşmeye çalıştı. Oda boş çıktı, birilerinin dediği gibi “atı alan Üsküdar’ı geçti…”. Urfa Bu anlamda da sahipsiz kaldı. Ali cengiz oyunları sağlık alanında tam hız devam ediyor. Faruk Günak için tüm ekip istediği çalışmayı yapabiliyor. Fakat rakip aday olan Abdülkadir Yabir için çalışanlar görevden alınıyor veya soruşturmaya tabi tutuluyor. İşte Sağlığın içinde olduğu son manzara böyle… Bu kadar ayak oyunun olduğu sağlık alanı Urfa’da nasıl gelişsin… Birde siz söyleyin… Sadece merkezde değil, İlçe Hastaneleri aynı durumda. Akşamları Acil serviste doktor bulmak zor. Acil’de doktor varsa, nöbetçi branş Doktor ya gelmez, ordaysa da odasında çıkmaz. Doğrudan temin ihaleleri başını almış gidiyor; devlet burada milyarlarca zarara uğratılıyor. Sadece bir örnek; M. Akif İnan (500 yataklı) Hastanesinin tuvalet tadilatına ne kadar para harcandı, doğrudan teminle kime verildi? Bunu açıklanmasını istiyorum… Genel itibari ile Hastanelerde hijyen sıfır denecek durumda. Hastalara, hasta yakınlarına hakaretler havada uçuşuyor. Denetleme, sorgulama, soruşturma, ancak yöneticilere dokunulduğu zaman işlevlik kazanıyor. Süreç, vatandaş için işlenmiyor İşte bizde böyle şimdilik sağlık halleri…
Ekleme Tarihi: 03 Ekim 2018 - Çarşamba

SAĞLIK PERİŞAN HALDE…

Sağlık sorunları Urfa’da her zaman dizi, dizi birçok Hastanemiz fiziki anlamda belki iyi…

Görünüş olarak al beni si olabilir

Fakat içeriğe baktığınız zaman burada film kopuyor.

Nedense Urfa’da insan sağlığına pek önem verilmiyor.

Hijyenden, tutun, Hastanelerdeki branş doktorlarına kadar.

Her konuda sorun hat safhada.

Urfa için ciddi handikap olan, Şehir dışı sevklerinin önüne geçilemedi.

Ayda kaç kişi sevk yolunda hayatını kayıp ediyor.

Sağlık İl müdürlüğü bunu gizliyor zanımca…

Devlet Hastanelerindeki acil servislerinden, tutun, yoğun bakıma kadar, her tarafta sorunlar diz boyu.

Hastanelerde birçok yönetici işin ehli değil.

Buna rağmen bizim beyler ne yapıyor.

Sendikanın(Sağlık sen ) seçimi için, Mevcut Başkan Faruk Günak’a destek vermediği için başarıyla çalışan Eyyübiye 800 Başhekimi Dr. İdris Kırhan’ı görevden çok kolay alınıyor.

Sağlık Müdürünün tüm ekibi, Günak’a çalışıyor. Burada sorun yok!

Lakin Sendikada Günak’a rakip olan Abdülkadir Yabir’e destek olduğu için Başhekim Kırhan ve ekibi görevden alınıyor.

İşin bir başka ilginç boyutu; sanki hiç Urfalı veya başka İL’den doktor, yönetici kimse yokmuş gibi, il müdürü, boşalan bu koltuğa, kendisinin yakın arkadaşı ve kendisi gibi Konyalı olan arkadaşı Dr. Yusuf Yavuz’u atıyor.

Bu atamaya başta siyasiler ve STK’lar olmak üzere kimsede “çıtı” çıkmadı.

Sadece Basın yine biraz bu işi deşmeye çalıştı.

Oda boş çıktı, birilerinin dediği gibi “atı alan Üsküdar’ı geçti…”.

Urfa Bu anlamda da sahipsiz kaldı.

Ali cengiz oyunları sağlık alanında tam hız devam ediyor.

Faruk Günak için tüm ekip istediği çalışmayı yapabiliyor. Fakat rakip aday olan Abdülkadir Yabir için çalışanlar görevden alınıyor veya soruşturmaya tabi tutuluyor.

İşte Sağlığın içinde olduğu son manzara böyle…

Bu kadar ayak oyunun olduğu sağlık alanı Urfa’da nasıl gelişsin…

Birde siz söyleyin…

Sadece merkezde değil, İlçe Hastaneleri aynı durumda.

Akşamları Acil serviste doktor bulmak zor.

Acil’de doktor varsa, nöbetçi branş Doktor ya gelmez, ordaysa da odasında çıkmaz.

Doğrudan temin ihaleleri başını almış gidiyor; devlet burada milyarlarca zarara uğratılıyor.

Sadece bir örnek; M. Akif İnan (500 yataklı) Hastanesinin tuvalet tadilatına ne kadar para harcandı, doğrudan teminle kime verildi?

Bunu açıklanmasını istiyorum…

Genel itibari ile Hastanelerde hijyen sıfır denecek durumda.

Hastalara, hasta yakınlarına hakaretler havada uçuşuyor.

Denetleme, sorgulama, soruşturma, ancak yöneticilere dokunulduğu zaman işlevlik kazanıyor.

Süreç, vatandaş için işlenmiyor

İşte bizde böyle şimdilik sağlık halleri…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.