Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Kanun Hükmünde kararname ile bildiğiniz gibi Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği Birliği kaldırıldı. Yeniden önceki sistem olan Sağlık İl müdürlüğü sistemine dönüş yapıldı. Kamu hastaneler Birliğinin kapanmasıyla beraber birçok yeni tartışma başladı. Yeni Sağlık İl müdürü Kim olacak?. Müdür yardımcıları kimlerden oluşacak? Mevcut görevdekiler nasıl olacak?. Bugünlerde Urfa sağlık İl müdürü kim olacak, birkaç gün içinde belli olacak. Benim edindiğim bilgilere göre yeni Sağlık İl Müdürü Mevcut yöneticilerin içinde biri olmayacak gibi; yaptığımız gözlemler, izlenimler bu yönde; Kamu Hastaneler Birliğinde halen kerhen görevli olan yöneticilerin hiçbir sağlık alanında başarıları yok. Hep koltukları işgal ettiler… Başta Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği olmak üzere; hep sağlık alanında külfet, yenilenme, gelişim, kalkınma adına hiçbir şey olmadı diyebiliriz… Balıklıgöl Hastanesinin, 500 yataklı Hastanesinin, Eyyübiye Devlet Hastanesinin, bunlara ilçe Hastanelerini ekleyebiliriz. Bu Hastaneler hep sorunlarla boğuştu, hala sorunlar devam ediyor. Tıbbi malzemeden tutun, doktoruna kadar, idareden tutun; personeline kadar, adam kayırmalara kadar birçok sorunlar sıkıntılar yaşandı. Biz gazete olarak zaman zaman bunları kamuoyunla paylaştık Hatta sağlık alanında elini çekmeyen Milletvekillerin isimlerini, bunların ne yaptıklarını hepsini afişe etmeye çalıştık, Bunlara rağmen sağlık alanı düzelmedi. Kamu Hastaneler Birliği ve Hastaneler sadece kadro almak; yandaşlar için çok aracılık yapmış oldu. Sağlık alanında biz yine Antep’e, Adana’ya, Ankara ya daha fazla muhtaç haline geldik. Sabah saatlerinde acil servislerinde doktorların olmadığını gördük. Nöbetçi doktorların yerinde olmadığını gördük. Başhekimlerin makamlarını nasıl kullandıklarıı, kadrolaşmayı nasıl yaptıklarını gördük Hastane çalışmalarını bir Sendikaya kanalize ettiklerini gördük Birçok işleri, ihaleleri yasal olmadığı halde; doğrudan teminle yaptıkların gördük Daha neler neler… Sonuçta bu devran bitti. Mevcut yöneticiler bu kez yeni sistemde kendilerine yer bulmak var güçleri ile çalışıyorlar. Bazıların hadlerini aşarak “ benim referansım Bakan Fakıbaba….” Diyor. Kimim” beni bu Vekil destekliyor” diyor. Hepsi külliyen yalan… Çünkü mevcut yöneticilerin hiçbirisinin başarısı yok. Başarısı olmayanın  Sağlık İl müdürlüğü gibi bir makamda ne işi olabilir!. Sayın Bakanın ismini, kullanarak, Vekilleri kullanarak bu işleri yürümüyor. Sayın Bakanı çok bilirim, tanırım; kendisi çokta iyi bir sağlıkçıdır; öncelikle liyakata bakar; kişinin liyakatı her şeyin üstünde tutar. Mevcutlara baktığınızda böyle bir deneyime ve başarıyı kaldırabilecek bir isim varmı. Bence yok Ama bu işi yapabilecek Urfalı hekim; yönetici varmı Evet, hemde çok Benim bildiklerimi Sayın Bakanda biliyor inanıyorum gereğide öyle yapılacaktır.
Ekleme Tarihi: 22 Kasım 2017 - Çarşamba

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Kanun Hükmünde kararname ile bildiğiniz gibi Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği Birliği kaldırıldı.

Yeniden önceki sistem olan Sağlık İl müdürlüğü sistemine dönüş yapıldı.

Kamu hastaneler Birliğinin kapanmasıyla beraber birçok yeni tartışma başladı.

Yeni Sağlık İl müdürü Kim olacak?.

Müdür yardımcıları kimlerden oluşacak?

Mevcut görevdekiler nasıl olacak?.

Bugünlerde Urfa sağlık İl müdürü kim olacak, birkaç gün içinde belli olacak.

Benim edindiğim bilgilere göre yeni Sağlık İl Müdürü Mevcut yöneticilerin içinde biri olmayacak gibi; yaptığımız gözlemler, izlenimler bu yönde; Kamu Hastaneler Birliğinde halen kerhen görevli olan yöneticilerin hiçbir sağlık alanında başarıları yok.

Hep koltukları işgal ettiler…

Başta Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği olmak üzere; hep sağlık alanında külfet, yenilenme, gelişim, kalkınma adına hiçbir şey olmadı diyebiliriz…

Balıklıgöl Hastanesinin, 500 yataklı Hastanesinin, Eyyübiye Devlet Hastanesinin, bunlara ilçe Hastanelerini ekleyebiliriz. Bu Hastaneler hep sorunlarla boğuştu, hala sorunlar devam ediyor.

Tıbbi malzemeden tutun, doktoruna kadar, idareden tutun; personeline kadar, adam kayırmalara kadar birçok sorunlar sıkıntılar yaşandı.

Biz gazete olarak zaman zaman bunları kamuoyunla paylaştık

Hatta sağlık alanında elini çekmeyen Milletvekillerin isimlerini, bunların ne yaptıklarını hepsini afişe etmeye çalıştık, Bunlara rağmen sağlık alanı düzelmedi.

Kamu Hastaneler Birliği ve Hastaneler sadece kadro almak; yandaşlar için çok aracılık yapmış oldu.

Sağlık alanında biz yine Antep’e, Adana’ya, Ankara ya daha fazla muhtaç haline geldik.

Sabah saatlerinde acil servislerinde doktorların olmadığını gördük.

Nöbetçi doktorların yerinde olmadığını gördük.

Başhekimlerin makamlarını nasıl kullandıklarıı, kadrolaşmayı nasıl yaptıklarını gördük

Hastane çalışmalarını bir Sendikaya kanalize ettiklerini gördük

Birçok işleri, ihaleleri yasal olmadığı halde; doğrudan teminle yaptıkların gördük

Daha neler neler…

Sonuçta bu devran bitti.

Mevcut yöneticiler bu kez yeni sistemde kendilerine yer bulmak var güçleri ile çalışıyorlar.

Bazıların hadlerini aşarak “ benim referansım Bakan Fakıbaba….” Diyor.

Kimim” beni bu Vekil destekliyor” diyor.

Hepsi külliyen yalan…

Çünkü mevcut yöneticilerin hiçbirisinin başarısı yok.

Başarısı olmayanın  Sağlık İl müdürlüğü gibi bir makamda ne işi olabilir!.

Sayın Bakanın ismini, kullanarak, Vekilleri kullanarak bu işleri yürümüyor.

Sayın Bakanı çok bilirim, tanırım; kendisi çokta iyi bir sağlıkçıdır; öncelikle liyakata bakar; kişinin liyakatı her şeyin üstünde tutar.

Mevcutlara baktığınızda böyle bir deneyime ve başarıyı kaldırabilecek bir isim varmı.

Bence yok

Ama bu işi yapabilecek Urfalı hekim; yönetici varmı

Evet, hemde çok

Benim bildiklerimi Sayın Bakanda biliyor inanıyorum gereğide öyle yapılacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.