Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Sağlığımız Tehlikede

Kaçak hayvan kesimleri son zamanlarda başını aldı gidiyor.Birileri birkaç kuruş para kazansın diye halkın sağlığını hiçe sayıyor. Gazete olarak Daha önce Kaçak Hayvan kesimlerini birkaç kez gündeme getirdik; yaptığımız haberler vatandaşlar tarafından ilgi gördü. İşin enteresan tarafı ilgili Kurumlar bu haberleri hiç dikkate almadı.Bu nasıl başıboşluk bunu anlamak mümkün değil.Birçok Kasap hayvan pazarı civarında, Küçükbaş, büyük baş hayvan kesimi yapıyor.Burası sözde Büyükşehir Belediyesinin denetiminde olan bir yer; fakat hiçbir Resmi Kurula ve hijyen kurula dikkate alınmadan, kasaplar burada Hayvan kesimi yapıp, hiçbir şey yokmuş gibi, götürüp, tezgahlarında halka satıyorlar.Bir lokantada yada, çiğercide yediğimiz, et, ciğer'i gönül rahatlığıyla, Ailemize misafirimize yedirebiliyor muyuz?Yada gönül rahatlığıyla gittiğimiz kaç lokantamız var.Bu hayvan kaçakçıları tarafından İnsan sağlığı, insan hayatı hiçe sayılıyor.Başta Tarım, Hayvan İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, tüm yetkililer aciz duruma seyirci kalıyorlar.İşin dahada vahimi, Hayvan pazarının dışında Esnaf kendi keyfine göre, Mahalle aralarında, Yenişehir gibi bir Semtte cadde ortasında Küçükbaş, yada büyükbaş hayvanı kesip; sonra satışa sunuyor.Bu hayvanların hiçbir şekilde sağlık denetimi yok, Küpeleri (Numarası) yok. Nereden geldiği belli değil, veteriner kontrolü yok.Kesimi gönül rahatlığıyla yapan kasap; etini insanların satışına sunuyor.Sadece Urfa merkeze baktığınızda % 55 oranında kaçak hayvan kesimiz var. Buna İlçeler ve Beldeleri'de (şimdiki büyük köyleri) dahil ederseniz, kaçak hayvan kesimi % 70 civarında..Birileri kendi adına cin gözlük yapıp, yüz binlerce insanın sağlığıyla oynamaya kalkıyor.Başta Tarım İl Müdürlüğü ve Urfa Büyükşehir olmak üzere seyirci kalıyor.Zanımca bu Urfaya ve halka ihanettirBirçok besici bile bu durumdan rahatsız Başka iL'lerde böyle bir tablo hiç mümkün değil.Son umut olarak vatandaşlar Urfa Valisi İzzetin KÜÇÜK' ÜN kaçak hayvan kesimini engellemesi için devreye girmesini istiyor.Bana sorarsanız; Görev Vali beyin değil, lakin eğer ilgili kurumlar görevini yerine getirmiyorsa, o kurumlara görevlerini hatırlatacak olanda, İL'in mülki amirdir.Rakamlar ortada, hatta Valilik eğer somut rakamlar isterse, Mezbaha ortamında, hijyenik koşullarda Kasap Esnafı ne kadar hayvan kesimi yapıyor, kendileri eğer bulamazlarsa biz bu verileri verebiliriz.Urfanın bu ayıp ortamından biran önce kurtulması gerekir.İnsan sağlığı ve hayatını basit gören Tarım İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi bu konuda ciddi bir şekilde uyarılmalıdır.
Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2014 - Salı

Sağlığımız Tehlikede

Kaçak hayvan kesimleri son zamanlarda başını aldı gidiyor.
Birileri birkaç kuruş para kazansın diye halkın sağlığını hiçe sayıyor.
Gazete olarak Daha önce Kaçak Hayvan kesimlerini birkaç kez gündeme getirdik; yaptığımız haberler vatandaşlar tarafından ilgi gördü. İşin enteresan tarafı ilgili Kurumlar bu haberleri hiç dikkate almadı.
Bu nasıl başıboşluk bunu anlamak mümkün değil.
Birçok Kasap hayvan pazarı civarında, Küçükbaş, büyük baş hayvan kesimi yapıyor.
Burası sözde Büyükşehir Belediyesinin denetiminde olan bir yer; fakat hiçbir Resmi Kurula ve hijyen kurula dikkate alınmadan, kasaplar burada Hayvan kesimi yapıp, hiçbir şey yokmuş gibi, götürüp, tezgahlarında halka satıyorlar.
Bir lokantada yada, çiğercide yediğimiz, et, ciğer'i gönül rahatlığıyla, Ailemize misafirimize yedirebiliyor muyuz?
Yada gönül rahatlığıyla gittiğimiz kaç lokantamız var.
Bu hayvan kaçakçıları tarafından İnsan sağlığı, insan hayatı hiçe sayılıyor.
Başta Tarım, Hayvan İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, tüm yetkililer aciz duruma seyirci kalıyorlar.
İşin dahada vahimi, Hayvan pazarının dışında Esnaf kendi keyfine göre, Mahalle aralarında, Yenişehir gibi bir Semtte cadde ortasında Küçükbaş, yada büyükbaş hayvanı kesip; sonra satışa sunuyor.
Bu hayvanların hiçbir şekilde sağlık denetimi yok, Küpeleri (Numarası) yok. Nereden geldiği belli değil, veteriner kontrolü yok.
Kesimi gönül rahatlığıyla yapan kasap; etini insanların satışına sunuyor.
Sadece Urfa merkeze baktığınızda % 55 oranında kaçak hayvan kesimiz var.
Buna İlçeler ve Beldeleri'de (şimdiki büyük köyleri) dahil ederseniz, kaçak hayvan kesimi % 70 civarında..
Birileri kendi adına cin gözlük yapıp, yüz binlerce insanın sağlığıyla oynamaya kalkıyor.
Başta Tarım İl Müdürlüğü ve Urfa Büyükşehir olmak üzere seyirci kalıyor.
Zanımca bu Urfaya ve halka ihanettir
Birçok besici bile bu durumdan rahatsız
Başka iL'lerde böyle bir tablo hiç mümkün değil.
Son umut olarak vatandaşlar Urfa Valisi İzzetin KÜÇÜK' ÜN kaçak hayvan kesimini engellemesi için devreye girmesini istiyor.
Bana sorarsanız; Görev Vali beyin değil, lakin eğer ilgili kurumlar görevini yerine getirmiyorsa, o kurumlara görevlerini hatırlatacak olanda, İL'in mülki amirdir.
Rakamlar ortada, hatta Valilik eğer somut rakamlar isterse, Mezbaha ortamında, hijyenik koşullarda Kasap Esnafı ne kadar hayvan kesimi yapıyor, kendileri eğer bulamazlarsa biz bu verileri verebiliriz.
Urfanın bu ayıp ortamından biran önce kurtulması gerekir.
İnsan sağlığı ve hayatını basit gören Tarım İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi bu konuda ciddi bir şekilde uyarılmalıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.