Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Nerdesiniz STK’lar….

Şöyle 20 ay öncesine baktığımızda Urfa’da Sivil Toplum Örgütlerin dönemin Urfa Valisi Celalettin Güvenç’i Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için adeta figan feryad içindelerdi. Güvenç’in Başkan olması demek; STK’lar için Urfa’nın 2. Kurtuluşu olarak gösteriliyordu. İsim sıralıyorum… Bu STK temsilcileri kimlerdi...? Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri ERTEKİN Borsa Başkanı Mehmet KAYA Esnaf ve Sanatkar Başkanı Şerif BAKAY Müsiad Başkanı Abdurrahman Yetkin Hal pazarı Başkanı FARUK AKBAŞ Bir grup arsa Baronu AKP’nin o dönemki iL Başkanı Yusuf EĞİLMEZ Urfa görülmeyen hizmeti ile var olan Bakan Faruk Çelik İrili Ufaklı 120 yakın STK temsilcisi Güvenç’in Büyükşehir Belediye Başkanı olması için elinden gelini yaptılar… Hatta heyetler oluşturarak Ankara’ya kaç defa gittiler Güvenç’i batmakta olan Geminin en son kaptanı olarak gördüler… Gelinen nokta… Güvenç istifa etti; ona destek olan 120 STK temsilcisinden hiçbirinin haberi olmadı. Ben bile istifa haberini onlardan çok önce aldım… Şimdi bu 120 STK dönüp Urfa halkından ve Dönemin Belediye Başkanı olan FAKIBABA’dan bence zaruri olarak özür dilemelidir. Urfa Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı sıralamasında 2. seçilen Ahmet Fakıbaba’nın yanında arkasında duramadı. FAKIBABA bugün Başkan olmuş olsaydı, Urfa kim bilir nasıl gelişmişlik gösterirdi. STK’la ve arsa Baronları “ Güvenç” dedi… Urfa’nın 2 yılı böylece heba oldu. Büyükşehir Belediyesinde hala oturmuş bir sistem yok. ŞUSKİ’de hakeza; başıboşluk başını almış gidiyor… Hal böyleyken Urfa’ya yeni bir kaos daha… Kim Büyükşehir Belediye Başkanı olacak?. İçine düştüğümüz duruma bakın… 81 İl içerisinde acınacak duruma geldik Çok başarılı STK’larımız sayesinde… Bakarsınız STK’larımız bu kez de Faruk Çelik’in Başkan olması için çaba içine girerler, mevzuata göre Çelik belki Başkan olamaz; eminim güçlü irade sahibi olan STK’larımız ona da  bir formül bulurlar!.. Hadi beyler bir özür sesi duyalım sizden önce…
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2015 - Perşembe

Nerdesiniz STK’lar….

Şöyle 20 ay öncesine baktığımızda Urfa’da Sivil Toplum Örgütlerin dönemin Urfa Valisi Celalettin Güvenç’i Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için adeta figan feryad içindelerdi.

Güvenç’in Başkan olması demek; STK’lar için Urfa’nın 2. Kurtuluşu olarak gösteriliyordu.

İsim sıralıyorum…

Bu STK temsilcileri kimlerdi...?

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri ERTEKİN

Borsa Başkanı Mehmet KAYA

Esnaf ve Sanatkar Başkanı Şerif BAKAY

Müsiad Başkanı Abdurrahman Yetkin

Hal pazarı Başkanı FARUK AKBAŞ

Bir grup arsa Baronu

AKP’nin o dönemki iL Başkanı Yusuf EĞİLMEZ

Urfa görülmeyen hizmeti ile var olan Bakan Faruk Çelik

İrili Ufaklı 120 yakın STK temsilcisi Güvenç’in Büyükşehir Belediye Başkanı olması için elinden gelini yaptılar…

Hatta heyetler oluşturarak Ankara’ya kaç defa gittiler

Güvenç’i batmakta olan Geminin en son kaptanı olarak gördüler…

Gelinen nokta…

Güvenç istifa etti; ona destek olan 120 STK temsilcisinden hiçbirinin haberi olmadı.

Ben bile istifa haberini onlardan çok önce aldım…

Şimdi bu 120 STK dönüp Urfa halkından ve Dönemin Belediye Başkanı olan FAKIBABA’dan bence zaruri olarak özür dilemelidir.

Urfa Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı sıralamasında 2. seçilen Ahmet Fakıbaba’nın yanında arkasında duramadı.

FAKIBABA bugün Başkan olmuş olsaydı, Urfa kim bilir nasıl gelişmişlik gösterirdi.

STK’la ve arsa Baronları “ Güvenç” dedi… Urfa’nın 2 yılı böylece heba oldu.

Büyükşehir Belediyesinde hala oturmuş bir sistem yok.

ŞUSKİ’de hakeza; başıboşluk başını almış gidiyor…

Hal böyleyken Urfa’ya yeni bir kaos daha…

Kim Büyükşehir Belediye Başkanı olacak?.

İçine düştüğümüz duruma bakın…

81 İl içerisinde acınacak duruma geldik

Çok başarılı STK’larımız sayesinde…

Bakarsınız STK’larımız bu kez de Faruk Çelik’in Başkan olması için çaba içine girerler, mevzuata göre Çelik belki Başkan olamaz; eminim güçlü irade sahibi olan STK’larımız ona da  bir formül bulurlar!..

Hadi beyler bir özür sesi duyalım sizden önce…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.