Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Kobanililer Yaralı…

Bugün Kürtlerin İŞID belasından kaçışının 9. Günü, on binlerce insan Kobani'den büyük umutlarla, Suruç Mürşitpınar'dan ve diğer kapılardan giriş yaptı.Korkuda, malını, mülkünü, hayvanlarını, varlığını bırakıp canlarını kurtarma derdine düştüler; Türkiye'yi kendilerine umut kapısı, şefkat yolu olarak gördüler. Ateşten, canilerin bombalardan kaçan, Mazlum Kürt soydaşlarımıza ne yazık ki, bugüne kadar Devlet şefkat elini hala uzatmadı.Sayıları yüz bini geçen Kürt mültecilere, Suruç halkının dışında kimse sahip çıkmadı. Devlet tabiri yerinde ise Kürtleri kaderine bıraktı. Bugüne kadar AKP Hükümeti kayde değer hiçbir yardım girişiminde bulunmadı. Başbakan Davutoğlu'nun sözlerine bakılırsa, sınır kapılarının açılmasıyla beraber, tüm insanı yardımların yapıldığı, mültecilere barınma yerlerinin derhal sağlandığı hiçbir sorunun olmadığını her ortamda anlatıyor.DOĞRUSU BU DEĞİL! AKP biçare kalmış, kendine sığınmış, mağdur olmuş bu insanlara şimdiye kadar hiçbir şey yapmadı.Ama onların üzerinde yapmacık, yalan siyaseti çok iyi kurguluyor.Yazıktır, günahtır.Hafta sonu iki gün boyunca sınır boyunda kaldım, Devletin hiçbir yardımı gelmedi. Ne Kızılay vardı; Nede kendini Suriye için feda eden sözüm ona STK'lar vardı!Yardımı bir yana bırakın, Suruç ilçesine girmeyi bile yasakladılar; 11 Nisan Beldesinde, Suruç'a girişler bile nedense yasaklandı.Girişlerin yasak olduğu bir yere, yardımlar nasıl gidebilir!...Suriyeli Araplar için 1 günde 70- 80 bin kişiye Çadır Kampını kuran, o insanların temel ihtiyaçlarını gidermeleri için maddi yardımda bulunan AKP Hükümeti; Maalesef Kobani'den IŞİD canilerinden canını kurtaran Kürtler için aynısı yapmadı. Alenen AKP burada Din, Dil, Irk ayrımı yaptı. Daha dün AKP'ye ait birkaç Belediye akıl edip, biraz yardım malzemelerini götürdülerAKP Hükümeti, AKP'li Belediyeler ve AKP'ye yakın STK temsilcileri Suriyeli Kürtlerin dramına seyirci kaldı. Bunu tüm Türkiye çok net gördü.Diyarbakır Belediyesinin yardım kamyonları, Tır'ları Urfa'dan geçerken, bizim Büyükşehir Belediye Başkanı Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları için yaptığı Basın toplantısında "Bu Şehir Hz. İbrahimin Şehri, Hep fakirin, Mazlumun yanında olmuştur…." Diyordu. 40 KM ötede yangından kaçan, yüz binlerce insanın mağdur halini görmüyordu. Burada Suruç halkını yürekten kutlamak gerek, yüz binlerce insanı barındırmak için herkes elinden geleni yapıyor. Olağanüstü bir misafir perwerlik var. Urfa'dan ve Çevre ilerden binlerce Vatandaşın yardım eli Kobanililer için uzanıyor.Hükümet olmasa da, vatandaş kendine yetiyor.
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2014 - Çarşamba

Kobanililer Yaralı…

Bugün Kürtlerin İŞID belasından kaçışının 9. Günü, on binlerce insan Kobani'den büyük umutlarla, Suruç Mürşitpınar'dan ve diğer kapılardan giriş yaptı.
Korkuda, malını, mülkünü, hayvanlarını, varlığını bırakıp canlarını kurtarma derdine düştüler; Türkiye'yi kendilerine umut kapısı, şefkat yolu olarak gördüler. Ateşten, canilerin bombalardan kaçan, Mazlum Kürt soydaşlarımıza ne yazık ki, bugüne kadar Devlet şefkat elini hala uzatmadı.
Sayıları yüz bini geçen Kürt mültecilere, Suruç halkının dışında kimse sahip çıkmadı. Devlet tabiri yerinde ise Kürtleri kaderine bıraktı.
Bugüne kadar AKP Hükümeti kayde değer hiçbir yardım girişiminde bulunmadı. Başbakan Davutoğlu'nun sözlerine bakılırsa, sınır kapılarının açılmasıyla beraber, tüm insanı yardımların yapıldığı, mültecilere barınma yerlerinin derhal sağlandığı hiçbir sorunun olmadığını her ortamda anlatıyor.
DOĞRUSU BU DEĞİL!
AKP biçare kalmış, kendine sığınmış, mağdur olmuş bu insanlara şimdiye kadar hiçbir şey yapmadı.
Ama onların üzerinde yapmacık, yalan siyaseti çok iyi kurguluyor.
Yazıktır, günahtır.
Hafta sonu iki gün boyunca sınır boyunda kaldım, Devletin hiçbir yardımı gelmedi. Ne Kızılay vardı; Nede kendini Suriye için feda eden sözüm ona STK'lar vardı!
Yardımı bir yana bırakın, Suruç ilçesine girmeyi bile yasakladılar; 11 Nisan Beldesinde, Suruç'a girişler bile nedense yasaklandı.
Girişlerin yasak olduğu bir yere, yardımlar nasıl gidebilir!...
Suriyeli Araplar için 1 günde 70- 80 bin kişiye Çadır Kampını kuran, o insanların temel ihtiyaçlarını gidermeleri için maddi yardımda bulunan AKP Hükümeti; Maalesef Kobani'den IŞİD canilerinden canını kurtaran Kürtler için aynısı yapmadı. Alenen AKP burada Din, Dil, Irk ayrımı yaptı.
Daha dün AKP'ye ait birkaç Belediye akıl edip, biraz yardım malzemelerini götürdüler
AKP Hükümeti, AKP'li Belediyeler ve AKP'ye yakın STK temsilcileri Suriyeli Kürtlerin dramına seyirci kaldı. Bunu tüm Türkiye çok net gördü.
Diyarbakır Belediyesinin yardım kamyonları, Tır'ları Urfa'dan geçerken, bizim Büyükşehir Belediye Başkanı Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları için yaptığı Basın toplantısında "Bu Şehir Hz. İbrahimin Şehri, Hep fakirin, Mazlumun yanında olmuştur…." Diyordu. 40 KM ötede yangından kaçan, yüz binlerce insanın mağdur halini görmüyordu. Burada Suruç halkını yürekten kutlamak gerek, yüz binlerce insanı barındırmak için herkes elinden geleni yapıyor. Olağanüstü bir misafir perwerlik var. Urfa'dan ve Çevre ilerden binlerce Vatandaşın yardım eli Kobanililer için uzanıyor.Hükümet olmasa da, vatandaş kendine yetiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.