Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Kendi Değerlerimiz…

Biz Urfalı olarak oldukça vefasız bir halkız.Kendi içimizde yetişmiş en derya insan bile saygı göstermez; hatta onu aşağılamaya çalışırız. Unvanı ne olursa olsun…Bu içimize sinmiş bir tavır şeklidir.Doğrumudur, elbette değildirKöylü tabiriyle emeği emekçiye vermek lazımBiz onu yapmıyoruz.Hiç liyakati olmayan 5 kuruş etmeyen bir adamı herhangi bir yerde yönetici olarak seçip, önünde bükülme Hastalığımız varBu tür adamlar Ankara’dan, istanbuldan, Adanada, Maraş tan ve Çanakkale’den, Urfa’ya geliyor peşinde yüzlerce hatta bazen binlerce insan toplanıyor.Çoğu kez iltifat yerine fırça yiyor aynı kalabalık.Yine en ufak tepki yokBenim Urfalı o fırçayı bile sineye çekiyor Padişahım çok yaşa anlayışı var!.Atılan fırçaya bile bazen farkında olmadan alkış tutuyorlar.Urfa’da tavır koyamıyoruz.Kendimizi savunamıyoruz.Kendimizi anlatamıyoruz.Bu tanımlar olmayınca birileri gelip, bize sahiplik ediyor. Anlatımda, ifadede sorun yaşıyoruz.Oysa Urfa’lı yetişmiş ne değerler var.Kadın, erkek fark etmez.Onlara bakıyoruz, kendi memleketinde yabancı gibiler. Hiçibr yerde, cemaatte isimleri yokBazen Dünyanın konuştuğu Urfalıyı, bir değeri, bizim Urfalı oturduğu yerde onu eleştirme haddini kendinden bulur! Bu kadar basit düşünen insanlarımız var.Bunlar güzel şeyler değil.Bugün sizlere Urfanın yetiştirdiği değerleri sıralasam inanın bu sütunlar yetmez. Her biri kendi alanında bir deha…Öz değerlerimizi bir kenara itiyoruz..Ankara’ya kızakta olan Urfalı Bürokratlara bakın… Çoğu köşesine çekilmişler; siyasi erkin onlara sahip çıkmasını bekliyorlar. Beklenti her zamanki gibi boş!...Aslında değer verdiğimiz adamı tanısak.Nüfuzuna bakmadan, kalıbına baksak. Daha sonra birazda mazisinin araştırsak Ne güzel olur o zaman değilmi; kime ne değer verdiğimizi bilmiş oluruz.Yine urfanın bir tabiri İle “Urfalının terazisi Urfalıyı hafif dartar…” gerçektenden öyledir. Bu söz kim tarafından söylenmiş bilmiyorum. Lakin çok doğru ve yerinde söylenmiş bir sözdür.Umarım bundan sonra vefayı ararız…Kimden olursa olsun, önce liyakat; sonra değerlerimizi sunmalıyız sahaya…Gelişimi, kalkınmayı ancak o zamana yakalarız… Güzelim Urfam adına….
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2015 - Perşembe

Kendi Değerlerimiz…

Biz Urfalı olarak oldukça vefasız bir halkız.
Kendi içimizde yetişmiş en derya insan bile saygı göstermez; hatta onu aşağılamaya çalışırız. Unvanı ne olursa olsun…
Bu içimize sinmiş bir tavır şeklidir.
Doğrumudur, elbette değildir
Köylü tabiriyle emeği emekçiye vermek lazım
Biz onu yapmıyoruz.
Hiç liyakati olmayan 5 kuruş etmeyen bir adamı herhangi bir yerde yönetici olarak seçip, önünde bükülme Hastalığımız var
Bu tür adamlar Ankara’dan, istanbuldan, Adanada, Maraş tan ve Çanakkale’den, Urfa’ya geliyor peşinde yüzlerce hatta bazen binlerce insan toplanıyor.
Çoğu kez iltifat yerine fırça yiyor aynı kalabalık.
Yine en ufak tepki yok
Benim Urfalı o fırçayı bile sineye çekiyor
Padişahım çok yaşa anlayışı var!.
Atılan fırçaya bile bazen farkında olmadan alkış tutuyorlar.
Urfa’da tavır koyamıyoruz.
Kendimizi savunamıyoruz.
Kendimizi anlatamıyoruz.
Bu tanımlar olmayınca birileri gelip, bize sahiplik ediyor. Anlatımda, ifadede sorun yaşıyoruz.
Oysa Urfa’lı yetişmiş ne değerler var.
Kadın, erkek fark etmez.
Onlara bakıyoruz, kendi memleketinde yabancı gibiler. Hiçibr yerde, cemaatte isimleri yok
Bazen Dünyanın konuştuğu Urfalıyı, bir değeri, bizim Urfalı oturduğu yerde onu eleştirme haddini kendinden bulur! Bu kadar basit düşünen insanlarımız var.
Bunlar güzel şeyler değil.
Bugün sizlere Urfanın yetiştirdiği değerleri sıralasam inanın bu sütunlar yetmez.
Her biri kendi alanında bir deha…
Öz değerlerimizi bir kenara itiyoruz..
Ankara’ya kızakta olan Urfalı Bürokratlara bakın… Çoğu köşesine çekilmişler; siyasi erkin onlara sahip çıkmasını bekliyorlar.
Beklenti her zamanki gibi boş!...
Aslında değer verdiğimiz adamı tanısak.
Nüfuzuna bakmadan, kalıbına baksak.
Daha sonra birazda mazisinin araştırsak
Ne güzel olur o zaman değilmi; kime ne değer verdiğimizi bilmiş oluruz.
Yine urfanın bir tabiri İle “Urfalının terazisi Urfalıyı hafif dartar…” gerçektenden öyledir. Bu söz kim tarafından söylenmiş bilmiyorum.
Lakin çok doğru ve yerinde söylenmiş bir sözdür.
Umarım bundan sonra vefayı ararız…
Kimden olursa olsun, önce liyakat; sonra değerlerimizi sunmalıyız sahaya…Gelişimi, kalkınmayı ancak o zamana yakalarız… Güzelim Urfam adına….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.