Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

KAMU HASTANELER VE SİYASİLER

Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Cihan Ekmen ve Yönetimini hatırlarsanız defalarca biz yazdık. Bizle beraber diğer yerel gazeteler ve siteler yazdı, çizdi. Tüm yazıların özetine sadece baktığınızda görevi ihmalden tutun, doğrudan teminden, tıbbi alımları ve cemaate yakın atamalarda liyakat sahibi olmayan kişilere kadar hepsi yazıldı. Bunların bir kısmı ciddi iddialar idi; önemli bir kısmı ise Belgelere dayalı ihmallerdiGazete olarak, mesele halkın sağlığı olunca; biz konuyu hep irdelemeye çalıştık. Belge ve bilgi sahibi olmaya çalıştık.Çok önemli bilgileri ve belgeleri yayınladık. İşin Hukuki boyundan, siyasi boyutundan ve Bürokrasi boyutundan herhangi bir gelişme olmadı. Edindiğimiz bilgilere göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Kamu Hastaneler birliği hakkında birkaç soruşturma açıldığı bize söylendi.Bu soruşturmaların akıbeti nedir bilmiyoruz.Kamu Hastaneler Birliğinde görev yapan Başta Genel Sekreter olmak üzere; diğer Başkan ve yöneticilerin bir cemaate yakın olduğu; cemaat aracılığıyla; açılan soruşturmaların kapatıldığı iddia ediliyor. Bu kadar görev aksatması ile gündeme gelen KHB. Başka bir il'de olmuş olsaydı; emin olun hiçbir yönetici bir ay bile görevinde rahat oturamazdı.Mesele Urfa olunca her yerde bir başıboşluk, neme lazımcılık almış başını gidiyor.Tabi burada siyasetinde basiretsizliği, takipsizliği; bazen siyasilerin tam olarak bu işin işinde olduğunu biliyoruz.Geçmişte bu örnekleri çok gördük.Bugün içinde bir Vekil bu kez, sendika ayağını kullanarak bu işlere parmak soktuğunu biliyoruz. Bakın Akif İnana Hastanesinin Eski Başhekim Abdülkadir Yetişkin yanlış, ve yanlı uygulamalarıyla birçok kez yerel basında ve Sağlıksen. Com'da haber yapıldı.Hakkında tutulmuş, kaç tane tutanak var. Urfa Kamuoyu Yetişkini görevden alınmasını beklerken; Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Cihan Ekmen, tüm bu olanları görmezden gelerek; Yetişikinin Kamu Hastaneler Birliği Mali İşleri Başkanlığına getirdi. Şimdi kendi Kurumunda başarısız olmuş; yanlış işlere imza attığı iddia edilen bir adamın KHB Mali İşleri Başkanlığına getirilmesi ne kadar doğru. Bu Sorunun cevabını Cihan Bey'e bırakıyorum.Biz yine yazmaya devam edeceğiz…Hatta bundan sonraki haberlerimizi belgelerle yayınlayacağız.Bakalım Cihan Bey; şeffaf yönetimi! Bu kez ne diyecek!...
Ekleme Tarihi: 08 Mart 2016 - Salı

KAMU HASTANELER VE SİYASİLER

Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Cihan Ekmen ve Yönetimini hatırlarsanız defalarca biz yazdık. Bizle beraber diğer yerel gazeteler ve siteler yazdı, çizdi.

Tüm yazıların özetine sadece baktığınızda görevi ihmalden tutun, doğrudan teminden, tıbbi alımları ve cemaate yakın atamalarda liyakat sahibi olmayan kişilere kadar hepsi yazıldı.

Bunların bir kısmı ciddi iddialar idi; önemli bir kısmı ise Belgelere dayalı ihmallerdi
Gazete olarak, mesele halkın sağlığı olunca; biz konuyu hep irdelemeye çalıştık. Belge ve bilgi sahibi olmaya çalıştık.
Çok önemli bilgileri ve belgeleri yayınladık.

İşin Hukuki boyundan, siyasi boyutundan ve Bürokrasi boyutundan herhangi bir gelişme olmadı.

Edindiğimiz bilgilere göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Kamu Hastaneler birliği hakkında birkaç soruşturma açıldığı bize söylendi.
Bu soruşturmaların akıbeti nedir bilmiyoruz.
Kamu Hastaneler Birliğinde görev yapan Başta Genel Sekreter olmak üzere; diğer Başkan ve yöneticilerin bir cemaate yakın olduğu; cemaat aracılığıyla; açılan soruşturmaların kapatıldığı iddia ediliyor.

Bu kadar görev aksatması ile gündeme gelen KHB. Başka bir il'de olmuş olsaydı; emin olun hiçbir yönetici bir ay bile görevinde rahat oturamazdı.
Mesele Urfa olunca her yerde bir başıboşluk, neme lazımcılık almış başını gidiyor.
Tabi burada siyasetinde basiretsizliği, takipsizliği; bazen siyasilerin tam olarak bu işin işinde olduğunu biliyoruz.
Geçmişte bu örnekleri çok gördük.
Bugün içinde bir Vekil bu kez, sendika ayağını kullanarak bu işlere parmak soktuğunu biliyoruz.

Bakın Akif İnana Hastanesinin Eski Başhekim Abdülkadir Yetişkin yanlış, ve yanlı uygulamalarıyla birçok kez yerel basında ve Sağlıksen. Com'da haber yapıldı.
Hakkında tutulmuş, kaç tane tutanak var.

Urfa Kamuoyu Yetişkini görevden alınmasını beklerken; Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Cihan Ekmen, tüm bu olanları görmezden gelerek; Yetişikinin Kamu Hastaneler Birliği Mali İşleri Başkanlığına getirdi.

Şimdi kendi Kurumunda başarısız olmuş; yanlış işlere imza attığı iddia edilen bir adamın KHB Mali İşleri Başkanlığına getirilmesi ne kadar doğru. Bu Sorunun cevabını Cihan Bey'e bırakıyorum.
Biz yine yazmaya devam edeceğiz…
Hatta bundan sonraki haberlerimizi belgelerle yayınlayacağız.
Bakalım Cihan Bey; şeffaf yönetimi! Bu kez ne diyecek!...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.