Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Kamu Hastaneler Birliğine CEVAP

Urfa Kamu Hastaneler Birliğinin gönderdiği tekzip yazısı önceki gün elimize ulaştı. Gelen açıklamada; Kurum Gazetemizi ve yazarlarımızı tamamen töhmet altında bırakmak istemekte, Resmi bir üslupla yazılan bu kadar katı bir yazıyı ilk defa görüyorum… Gönderilen  tekzip yazısı hep hakaret içerikli.Genel Sekreter Vekili Cihan Ekmen'in imzasıyla gelen yazıda; Gazetemize konu olan haberlere belge ve bilgelerin hiçbirine cevap verilmemiş.Tekzip yazısının içeriği; karşı tarafa hakaret ederek susturma ve kismende tehdit yöntemiyle, baskı kurmaya yönelik kaleme alınmış.Durum Kamuoyuna ilettiğimiz gibidir.Elimizdeki belgeler, bilgiler mevcut hatta Kamu Hastaneler Birliğinden bir yetkiliye (ismi bizde saklı kalsın) bizdeki evrakların sayı numarasını bile verdik.Vermediklerimizde var tabii…Biz bu kadar iyi niyet içerisinde Gazetecilik yaparken bakın Urfa Kamu Hastaneler Birliği gönderdiği sözde tekzip yazısıyla bizler nasıl töhmet altına alıyor "… Herkes kendisini iyi bilir, sizde ne kadar vardır yada varmıdır bilemeyiz. Ama çok biliyoruzki bizim vicdanımız var…."Hakaretler bununla bitmiyor başka bir bölümde aynen şöyle deniliyor "…tüm haberlerini iddialara dayandırarak habercilik yaptığını zan eden, bizleri kendileriyle, karşılaştırarak "talimatla ihale" başlığa atarak habere konu yapmaya çalışan ve tek amacı kişi ve kurumları yıpratmak olan menfaat çevrelerinin borazanlığına soyuna herkesi iddialarını ispata davet ediyor. Aksi takdirde  tüm nezdinde müfteri ilan ediyoruz…" Deniliyor.Bunun gibi yazının birçok yerinde  nahoş, kırıcı bir üslup kullanılmış!...Böylesine ciddi bir kuruma hakaret dili yakışıyor mu? Bunu kaleme alan her kimse, onlara bir hatırlatma  "Bizim doğrudan teminle veya davet usulüyle hiçbir ihalemizin olmadığını; Gazetenin Kamu Kurumu olmadığını onlara hatırlatırım!..."Ben daha öncede yazdım; Kamu Hastane Birliğinin Yönetim Kademesinde görev olan hiçbirisini tanımam, bilmem; hiçbirisiyle benim kişisel ve kurumsal bir işim olmamıştır.Bunun Urfa Kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorumBaskı kurarak nezaket kurallarını aşarak hakaret etmeye kendileri belki alışıktır.Bizim böyle bir üslubumuz olamaz20 yıllık Gazetecilik hayatımda bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluş için Gazeteciliğimi, yazarlığımı kullanarak çamur atmadım, atmamda…Elimdeki belgeler bilgilerin eğer kayda değerliği varsa; onları da görevim gereği yayınlarım… Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan  ve Vekili Cihan EKMEN  beni bilenlere sorsunlar, öğrensinler… Nasıl biri olduğumu…   Hayatım boyunca hiç kimseye borazanlık yapmadım…Halk arasında bir laf vardır "kem söz sahibine aittir" Şahsen tekzip yazısını yazanla  empati kurmaya çalıştım, ama oda nafile…Bundan sonra gelecek belge ve bilgilere Vekil EKMEN nasıl cevap verecek.Onu şimdiden merak ediyorum…
Ekleme Tarihi: 21 Mayıs 2014 - Çarşamba

Kamu Hastaneler Birliğine CEVAP

Urfa Kamu Hastaneler Birliğinin gönderdiği tekzip yazısı önceki gün elimize ulaştı. Gelen açıklamada; Kurum Gazetemizi ve yazarlarımızı tamamen töhmet altında bırakmak istemekte, Resmi bir üslupla yazılan bu kadar katı bir yazıyı ilk defa görüyorum…
 Gönderilen  tekzip yazısı hep hakaret içerikli.
Genel Sekreter Vekili Cihan Ekmen'in imzasıyla gelen yazıda; Gazetemize konu olan haberlere belge ve bilgelerin hiçbirine cevap verilmemiş.
Tekzip yazısının içeriği; karşı tarafa hakaret ederek susturma ve kismende tehdit yöntemiyle, baskı kurmaya yönelik kaleme alınmış.
Durum Kamuoyuna ilettiğimiz gibidir.
Elimizdeki belgeler, bilgiler mevcut hatta Kamu Hastaneler Birliğinden bir yetkiliye (ismi bizde saklı kalsın) bizdeki evrakların sayı numarasını bile verdik.
Vermediklerimizde var tabii…
Biz bu kadar iyi niyet içerisinde Gazetecilik yaparken bakın Urfa Kamu Hastaneler Birliği gönderdiği sözde tekzip yazısıyla bizler nasıl töhmet altına alıyor
 "… Herkes kendisini iyi bilir, sizde ne kadar vardır yada varmıdır bilemeyiz. Ama çok biliyoruzki bizim vicdanımız var…."
Hakaretler bununla bitmiyor başka bir bölümde aynen şöyle deniliyor "…tüm haberlerini iddialara dayandırarak habercilik yaptığını zan eden, bizleri kendileriyle, karşılaştırarak "talimatla ihale" başlığa atarak habere konu yapmaya çalışan ve tek amacı kişi ve kurumları yıpratmak olan menfaat çevrelerinin borazanlığına soyuna herkesi iddialarını ispata davet ediyor. Aksi takdirde  tüm nezdinde müfteri ilan ediyoruz…" Deniliyor.
Bunun gibi yazının birçok yerinde  nahoş, kırıcı bir üslup kullanılmış!...
Böylesine ciddi bir kuruma hakaret dili yakışıyor mu?
Bunu kaleme alan her kimse, onlara bir hatırlatma  "Bizim doğrudan teminle veya davet usulüyle hiçbir ihalemizin olmadığını; Gazetenin Kamu Kurumu olmadığını onlara hatırlatırım!..."
Ben daha öncede yazdım; Kamu Hastane Birliğinin Yönetim Kademesinde görev olan hiçbirisini tanımam, bilmem; hiçbirisiyle benim kişisel ve kurumsal bir işim olmamıştır.
Bunun Urfa Kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum
Baskı kurarak nezaket kurallarını aşarak hakaret etmeye kendileri belki alışıktır.
Bizim böyle bir üslubumuz olamaz
20 yıllık Gazetecilik hayatımda bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluş için Gazeteciliğimi, yazarlığımı kullanarak çamur atmadım, atmamda…
Elimdeki belgeler bilgilerin eğer kayda değerliği varsa; onları da görevim gereği yayınlarım… Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan  ve Vekili Cihan EKMEN  beni bilenlere sorsunlar, öğrensinler… Nasıl biri olduğumu…   Hayatım boyunca hiç kimseye borazanlık yapmadım…
Halk arasında bir laf vardır "kem söz sahibine aittir" Şahsen tekzip yazısını yazanla  empati kurmaya çalıştım, ama oda nafile…
Bundan sonra gelecek belge ve bilgilere Vekil EKMEN nasıl cevap verecek.
Onu şimdiden merak ediyorum…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.