Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Kamu Hastaneler Birliği Ve Sulhan

Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği sağlık alanındaki kurumsal alanların en önemlisi. Düşünün tüm Hastanelerin, her türlü hizmet alımında bu kurum sorumlu…Dolaysıyla ciddi olan bu durum yanlış yapma veya işleri ağırdan almaya kesinlikle yetkisi olamaz, olmamalı…Bu Kurumun başında bulunana Genel Sekreter Turhan Sulhan ve kurumla ilgili elimizde bir takım belgeler ve bilgiler var. Bunların bir kısmını belgesiz olarak Gazetemizde Cuma günü (08.05.2014) tarihinde yayınladık.Bundan sonrada kısım kısım yayınlamaya devam edeceğiz.Gazete olarak kamu görevi yapıyoruz. Bizim hiçbir zaman için kişi ve kişilerle işimiz olmaz.Haberimize konu olan Kurumun yöneticilerinden Başta Genel Sekreter Turhan Sulhan olmak üzere kimseyi tanımam, kanımca hiçbirisiyle de görüşmüşlüğüm olmamıştır.Bu Haber çıkana dekKurumda nahoş giden düzensiz bir gidişat iddiası önemli ölçüde var; elimizdeki belgeler ve bilgiler buna yeterince var zaten…Zaman zaman bunu kamuoyuyla paylaşacağızBirkaç örnek o iddiaları vermek gerekirsek:Birçok hizmet alımı ihalesinde birkaç firma yaklaşık maliyete çok yakın fiyat vermiş; işler dolaysıyla bu firmalara gitmiş.Yine Genel Sekreterlik tarafından bir firmaya 14 kalemden dolayı ihale giremez diye olumsuz yanıt verilmiş fakat her nedense 1 ay sonra 14 olumsuzluğu olan firma, siyasi baskı sonucu aynı ihaleyi alıyor.Ayrıca Kurumun davetiye usulüyle yaptığı işler varmı,yokmu?Bizim için bu ciddi iddiaların odağındaki tek isim Genel Sekreter Turhan Sulhan'dır.Diğer yetkili kişiler her kadar imzaları da olsalar; sorumlu değildir. Çünkü nihai imza Genel Sekreter Sulhan'a ait.Genel Sekreter Turhan Sulhan özel iki sorum var: 1. 20 ay içerisinde Ankara'ya kaç defa görevlendirme ile gittiniz?. 2. İl koordinasyon toplantısına şimdiye kadar genel Sekreter olarak kaç defa katıldınız?Bunlar a somut cevap verirse çok sevinirim…Turhan Hoca Ailevi nedenlerden dolayı veya başka nedenden dolayı eğer Urfa'da görev yapmak istemiyor olabilir; bunun çok kolay yolu vardır. Ya tayinini isteyecek, olmuyorsa çıkıp " benden bu kadar" deyip istifasını verip gitmelidir zanımca..Halk sağlığını yakından ilgilendiren kurumun başında bir kişinin ikide bir Görevlendirme ile oraya buraya gitmesini herhalde herkes doğru bulmaz.Bu Kurumun biran önce şaibeli ortamdan çıkması zorunludur.Ayrıca Cuma günü haberimizin bir kısmına konu olan Doktor Ahmet Bayatın; elimizdeki belge, bilgilerin hiçbir yerinde adı geçmemektedir.Tıbbı Hizmetleri Başkanlığı gibi ciddi bir konumda olan Bayatın isminin hiçbir belgede geçmemesi, kendisinin son derece dürüst bir Bürokrat olduğunu gösteriyor. Urfanın ve Benzeri kurumların Doktor Bayat gibi Bürokratlara, yöneticilere ihtiyacı vardır.Bu önemli ayrıntıyı'da sizle paylaşmak istedim…Son söz yine siz değerli Urfalılarındır.
Ekleme Tarihi: 12 Mayıs 2014 - Pazartesi

Kamu Hastaneler Birliği Ve Sulhan

Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği sağlık alanındaki kurumsal alanların en önemlisi. Düşünün tüm Hastanelerin, her türlü hizmet alımında bu kurum sorumlu…
Dolaysıyla ciddi olan bu durum yanlış yapma veya işleri ağırdan almaya kesinlikle yetkisi olamaz, olmamalı…
Bu Kurumun başında bulunana Genel Sekreter Turhan Sulhan ve kurumla ilgili elimizde bir takım belgeler ve bilgiler var.
Bunların bir kısmını belgesiz olarak Gazetemizde Cuma günü (08.05.2014) tarihinde yayınladık.
Bundan sonrada kısım kısım yayınlamaya devam edeceğiz.
Gazete olarak kamu görevi yapıyoruz.
Bizim hiçbir zaman için kişi ve kişilerle işimiz olmaz.
Haberimize konu olan Kurumun yöneticilerinden Başta Genel Sekreter Turhan Sulhan olmak üzere kimseyi tanımam, kanımca hiçbirisiyle de görüşmüşlüğüm olmamıştır.
Bu Haber çıkana dek
Kurumda nahoş giden düzensiz bir gidişat iddiası önemli ölçüde var; elimizdeki belgeler ve bilgiler buna yeterince var zaten…
Zaman zaman bunu kamuoyuyla paylaşacağız
Birkaç örnek o iddiaları vermek gerekirsek:
Birçok hizmet alımı ihalesinde birkaç firma yaklaşık maliyete çok yakın fiyat vermiş; işler dolaysıyla bu firmalara gitmiş.
Yine Genel Sekreterlik tarafından bir firmaya 14 kalemden dolayı ihale giremez diye olumsuz yanıt verilmiş fakat her nedense 1 ay sonra 14 olumsuzluğu olan firma, siyasi baskı sonucu aynı ihaleyi alıyor.
Ayrıca Kurumun davetiye usulüyle yaptığı işler varmı,yokmu?
Bizim için bu ciddi iddiaların odağındaki tek isim Genel Sekreter Turhan Sulhan'dır.
Diğer yetkili kişiler her kadar imzaları da olsalar; sorumlu değildir. Çünkü nihai imza Genel Sekreter Sulhan'a ait.
Genel Sekreter Turhan Sulhan özel iki sorum var:
 1. 20 ay içerisinde Ankara'ya kaç defa görevlendirme ile gittiniz?.
 2. İl koordinasyon toplantısına şimdiye kadar genel Sekreter olarak kaç defa katıldınız?
Bunlar a somut cevap verirse çok sevinirim…
Turhan Hoca Ailevi nedenlerden dolayı veya başka nedenden dolayı eğer Urfa'da görev yapmak istemiyor olabilir; bunun çok kolay yolu vardır. Ya tayinini isteyecek, olmuyorsa çıkıp " benden bu kadar" deyip istifasını verip gitmelidir zanımca..
Halk sağlığını yakından ilgilendiren kurumun başında bir kişinin ikide bir Görevlendirme ile oraya buraya gitmesini herhalde herkes doğru bulmaz.
Bu Kurumun biran önce şaibeli ortamdan çıkması zorunludur.
Ayrıca Cuma günü haberimizin bir kısmına konu olan Doktor Ahmet Bayatın; elimizdeki belge, bilgilerin hiçbir yerinde adı geçmemektedir.
Tıbbı Hizmetleri Başkanlığı gibi ciddi bir konumda olan Bayatın isminin hiçbir belgede geçmemesi, kendisinin son derece dürüst bir Bürokrat olduğunu gösteriyor. Urfanın ve Benzeri kurumların Doktor Bayat gibi Bürokratlara, yöneticilere ihtiyacı vardır.
Bu önemli ayrıntıyı'da sizle paylaşmak istedim…
Son söz yine siz değerli Urfalılarındır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.