Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

İŞKUR Ne Yapıyor?

İŞKUR’la ilgili Yerel ve Ulusal basında defalarca haber yapıldı.Urfa İŞKUR’daki olumsuzlukları AKP Milletvekillerine; İŞKUR yetkililerine mevcut Belediye Başkanlarına bile defalarca söyledik. Fakat bugüne kadar hiçbir değişkenlik olmadı.Hatta daha artarak devam etti.Bundan önceki İŞKUR’la ilgili haberlerimiz, manşetlerimiz mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Bir grup vatandaşın Gazetemize yaptığı ziyaretin haberi, tabi biz haber sadece vatandaşa dayandırmadık Haber merkezimizin yaptığı bir çalışma neticesinde İŞKUR, işler düzende yürümediğini, torpilli olmayanların yıllarca beklemeden sonra yine işe giremediğini biliyoruz.Aslında İŞKUR yerine AKP’nin 2. Şubesi tabelası asılasa zanımca yeridir.İşler tamamen siyasete kurgulanmış vaziyette devam ediyor.Bu yapılanma siyasetten uzak kalan ve AK partiye Muhalif olan siyasetçiler için “Siz hiç İŞKUR’un Kapısından İçeri girmeyin “ demektir.Böyle bir yaklaşım biçimi çok yanlıştır. Hem vatandaşlara hemde kendi izlenimlerimden yola çıkarak söylüyorum. “O Kurum herkese eşit mesafede olmalı….” Orada bütün Urfanın ve Urfa’da yaşayan, İşe ihtiyacı olan herkesin hakkı var. İşe gireceklerin listesinin Ak parti il ve ilçe binalarında hazırlanıp, İŞKUR yetkilileri gidip teslim aldığını, bizde biliyoruz; artık sokaktaki vatandaşta biliyor.Bakın Önceki gün CHP Milletvekili Adayı Hasan OĞUL; çıktığı bir Televizyon programında İŞKUR Marifeti ile Yenişehir halk Eğitim Merkezine ve Halilliye halk Eğitim Merkezine Yüzlerce kişinin girdiğini, bu kişilerin ise hepsini AKP Görev yaptığının belgesini gösterdi.Kimi genlik kollarında, kimi kadın kollarında V.S.İŞŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevdada tık yok.Adam Instagram’la twiter’le Uğraşıyor. Nasılsa kurumda İşler yolunda Parti iş’i yapıyor…Ona sadece onay kalıyorUrfanın tabiri ile İŞKUR’da vicdan takaya atılmış durumda…Bürokrasinin, siyasetin arka bahçesi olduğunu ilk defa Türkiye’de, urfa’da böyle ne görüyoruz.Liyakatın, bilginin, yönetme kapasitesinin olmadığı; sadece siyasi güçle koltukların işgal edildiğinin rahatlıkla her kurumda görmek mümkün.İŞKUR’da bu Kurumların başında…İŞKUR Müdürü Karasevda’ya listelerin nasıl gittiğini, hatta önceki dönemlerdeki işçi Kuralarındaki Ali Cengiz Oyunlarınıda çok iyi biliyorum…Yazıktır , Günahtır, hak yemenin yedirmenin vebali büyüktür.Orası (İŞKUR) fakir , fukara için Kurulmuş bir kurum.Bu kurumunda ensesi kalınların çocukları eğer işe gitmeden maaş alıyorlarsa bu günahın hesabı hep kucağınızda olur; er geç sorulur…Oturduğunuz koltuklarda yeterince sahip çıkmayacağınızı adım gibi biliyorum..Ama en azında Yüzde 20; 30 da olsa fakirin işin gürün….AKP’nin sizle göreceği hesap; Allahın hesabından daha zor olamaz.İŞKUR dosyasını açarsak; kimlerin nasıl atandığını, ne işler çevirdiğinide Gazete olarak biliyoruz. Biraz daha seyre devam… Onlar kendine gelmezse; biz halkmıza nelerin olduğunu burada yada TV programlarından söyleriz. Orası kimsenin Babasının çiftliği değildir; olmayacakta!.
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2015 - Perşembe

İŞKUR Ne Yapıyor?

İŞKUR’la ilgili Yerel ve Ulusal basında defalarca haber yapıldı.
Urfa İŞKUR’daki olumsuzlukları AKP Milletvekillerine; İŞKUR yetkililerine mevcut Belediye Başkanlarına bile defalarca söyledik. Fakat bugüne kadar hiçbir değişkenlik olmadı.
Hatta daha artarak devam etti.
Bundan önceki İŞKUR’la ilgili haberlerimiz, manşetlerimiz mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Bir grup vatandaşın Gazetemize yaptığı ziyaretin haberi, tabi biz haber sadece vatandaşa dayandırmadık Haber merkezimizin yaptığı bir çalışma neticesinde İŞKUR, işler düzende yürümediğini, torpilli olmayanların yıllarca beklemeden sonra yine işe giremediğini biliyoruz.
Aslında İŞKUR yerine AKP’nin 2. Şubesi tabelası asılasa zanımca yeridir.
İşler tamamen siyasete kurgulanmış vaziyette devam ediyor.
Bu yapılanma siyasetten uzak kalan ve AK partiye Muhalif olan siyasetçiler için “Siz hiç İŞKUR’un Kapısından İçeri girmeyin “ demektir.
Böyle bir yaklaşım biçimi çok yanlıştır. Hem vatandaşlara hemde kendi izlenimlerimden yola çıkarak söylüyorum. “O Kurum herkese eşit mesafede olmalı….” Orada bütün Urfanın ve Urfa’da yaşayan, İşe ihtiyacı olan herkesin hakkı var. İşe gireceklerin listesinin Ak parti il ve ilçe binalarında hazırlanıp, İŞKUR yetkilileri gidip teslim aldığını, bizde biliyoruz; artık sokaktaki vatandaşta biliyor.
Bakın Önceki gün CHP Milletvekili Adayı Hasan OĞUL; çıktığı bir Televizyon programında İŞKUR Marifeti ile Yenişehir halk Eğitim Merkezine ve Halilliye halk Eğitim Merkezine Yüzlerce kişinin girdiğini, bu kişilerin ise hepsini AKP Görev yaptığının belgesini gösterdi.
Kimi genlik kollarında, kimi kadın kollarında V.S.
İŞŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevdada tık yok.
Adam Instagram’la twiter’le Uğraşıyor. Nasılsa kurumda İşler yolunda Parti iş’i yapıyor…
Ona sadece onay kalıyor
Urfanın tabiri ile İŞKUR’da vicdan takaya atılmış durumda…
Bürokrasinin, siyasetin arka bahçesi olduğunu ilk defa Türkiye’de, urfa’da böyle ne görüyoruz.
Liyakatın, bilginin, yönetme kapasitesinin olmadığı; sadece siyasi güçle koltukların işgal edildiğinin rahatlıkla her kurumda görmek mümkün.
İŞKUR’da bu Kurumların başında…
İŞKUR Müdürü Karasevda’ya listelerin nasıl gittiğini, hatta önceki dönemlerdeki işçi Kuralarındaki Ali Cengiz Oyunlarınıda çok iyi biliyorum…
Yazıktır , Günahtır, hak yemenin yedirmenin vebali büyüktür.
Orası (İŞKUR) fakir , fukara için Kurulmuş bir kurum.
Bu kurumunda ensesi kalınların çocukları eğer işe gitmeden maaş alıyorlarsa bu günahın hesabı hep kucağınızda olur; er geç sorulur…
Oturduğunuz koltuklarda yeterince sahip çıkmayacağınızı adım gibi biliyorum..
Ama en azında Yüzde 20; 30 da olsa fakirin işin gürün….
AKP’nin sizle göreceği hesap; Allahın hesabından daha zor olamaz.
İŞKUR dosyasını açarsak; kimlerin nasıl atandığını, ne işler çevirdiğinide Gazete olarak biliyoruz. Biraz daha seyre devam… Onlar kendine gelmezse; biz halkmıza nelerin olduğunu burada yada TV programlarından söyleriz. Orası kimsenin Babasının çiftliği değildir; olmayacakta!.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.