Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

GÜVENÇ VE STK'LAR

Allah nelere kadirdir, Celalettin Güvenç ne hengâmelerle geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.Bu yöntem kimler harcanmadı.Başta Ahmet Fakıbaba gibi Türkiye'nin en başarılı bir Belediye Başkanı harcandı.İktidar partisi tüm STK'ları kendi bünyesine aldı.Baskı yaptı; Güvenç'i isteyin isteyin dediler.Şimdi aynı baskı yine var; bu kez onlara" AKP'yi destekleyin …"Dün (yerel seçimlerde) Faruk Çelik böyle istemişti.Aynı Faruk Çelik bugün STK'lardan bunu istiyor.5 yıldızlı bir otel üst kullanılıyor.Fakıbaba aleyhine ne ahlaksızı propagandalar yapıldı.Halkın geneli itibarı ile sevdiği, çalışkan Başkana çamur atmak için her yolu denediler.Bunun çok iyi başardılar.Başarısız olan, hiçbir başarısı olmayan; zorunlu emekliliğine birkaç ay kalmış bir Valiyi STK'ların eliyle getirip başımıza Büyükşehir Belediye Başkanı yaptılar.Valilik yaptığı gibi, Belediyeyi de öyle yönetmeye çalıştı, Daire Başkanlarını karşısında esas duruşta dururdu.O (Güvenç) sormadan onlar konuşamazdı.Kendisiyle görüşmek için 25, 30 gün beklemek lazımdı.Bir Belediye Başkanın ifadesi "ben 45 gündür Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek istiyorum ama bir türlü randevu alamıyorum…."Belediye Başkanının görüşemediği Büyükşehir Belediye Başkanıyla, halk ya da STK'lar nasıl görüşecekti.19 ay boyunca hep atama ve Cumhurbaşkanı üzerinde siyaset yapan bir Başkanının Urfa'ya verdiğine baktığınızda ortada bir hiç olduğunu çok barız göreceksiniz.OLAN URFA'YA OLDU.Kayıp eden yine Urfa'ya oldu. Büyükşehir umudu ile sorunları çözüleceğinin bekleyen Urfa dağ gibi sorunlarla karşı karşıya kaldı.Daha önce Urfa bir Elektrikte arıza vardı.Şimdi su da arıza var, temizlik yok gibi, sivrisinek hiç bitmedi. Kırsal sorunları dağ gibi…Çözüm yerine kendi içerisinde çözümsüzlükle uğraşan bir Belediyeyi miras bıraktı.Şimdiki Başkanımız Nihat Çiftçi'nin işi oldukça zor; tamirat yapmak kolay olmayacak.Bunun biliyoruz... Tamiratta zorunlu gibi…Karaköprü'ye her köşesine başarı imzasını atan genç, başarılı ve dinamik Başkan Çiftçi; Büyükşehirde hızlı başladı, bunu çekemeyenler, eski sistemi ararlar!... Onlara söyleyelim, eski sistemin ruhu şad olsun… Bu hantal yapı bir müddet daha sürebilir, ama kısa olacaktır.Urfa kaderi artık hantal yapıya teslim olmayacak gibi görünüyor.Kayıp etmeye devam "dur " demenin zamanı gelmiştir. Bakalım Güvenç Maraş'ta nasıl kazanacak.Hep beraber göreceğiz.Haydi, STK'lar Maraş'a; Güvenç'i Vekil olması için size ihtiyacı var. Bir araçta STK'larımız için benden olsun…
Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2015 - Salı

GÜVENÇ VE STK'LAR

Allah nelere kadirdir, Celalettin Güvenç ne hengâmelerle geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
Bu yöntem kimler harcanmadı.
Başta Ahmet Fakıbaba gibi Türkiye'nin en başarılı bir Belediye Başkanı harcandı.
İktidar partisi tüm STK'ları kendi bünyesine aldı.
Baskı yaptı; Güvenç'i isteyin isteyin dediler.
Şimdi aynı baskı yine var; bu kez onlara" AKP'yi destekleyin …"
Dün (yerel seçimlerde) Faruk Çelik böyle istemişti.
Aynı Faruk Çelik bugün STK'lardan bunu istiyor.
5 yıldızlı bir otel üst kullanılıyor.
Fakıbaba aleyhine ne ahlaksızı propagandalar yapıldı.
Halkın geneli itibarı ile sevdiği, çalışkan Başkana çamur atmak için her yolu denediler.
Bunun çok iyi başardılar.
Başarısız olan, hiçbir başarısı olmayan; zorunlu emekliliğine birkaç ay kalmış bir Valiyi STK'ların eliyle getirip başımıza Büyükşehir Belediye Başkanı yaptılar.
Valilik yaptığı gibi, Belediyeyi de öyle yönetmeye çalıştı, Daire Başkanlarını karşısında esas duruşta dururdu.
O (Güvenç) sormadan onlar konuşamazdı.
Kendisiyle görüşmek için 25, 30 gün beklemek lazımdı.
Bir Belediye Başkanın ifadesi "ben 45 gündür Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek istiyorum ama bir türlü randevu alamıyorum…."
Belediye Başkanının görüşemediği Büyükşehir Belediye Başkanıyla, halk ya da STK'lar nasıl görüşecekti.
19 ay boyunca hep atama ve Cumhurbaşkanı üzerinde siyaset yapan bir Başkanının Urfa'ya verdiğine baktığınızda ortada bir hiç olduğunu çok barız göreceksiniz.
OLAN URFA'YA OLDU.
Kayıp eden yine Urfa'ya oldu. Büyükşehir umudu ile sorunları çözüleceğinin bekleyen Urfa dağ gibi sorunlarla karşı karşıya kaldı.
Daha önce Urfa bir Elektrikte arıza vardı.
Şimdi su da arıza var, temizlik yok gibi, sivrisinek hiç bitmedi. Kırsal sorunları dağ gibi…
Çözüm yerine kendi içerisinde çözümsüzlükle uğraşan bir Belediyeyi miras bıraktı.
Şimdiki Başkanımız Nihat Çiftçi'nin işi oldukça zor; tamirat yapmak kolay olmayacak.
Bunun biliyoruz... Tamiratta zorunlu gibi…
Karaköprü'ye her köşesine başarı imzasını atan genç, başarılı ve dinamik Başkan Çiftçi; Büyükşehirde hızlı başladı, bunu çekemeyenler, eski sistemi ararlar!... Onlara söyleyelim, eski sistemin ruhu şad olsun… Bu hantal yapı bir müddet daha sürebilir, ama kısa olacaktır.
Urfa kaderi artık hantal yapıya teslim olmayacak gibi görünüyor.
Kayıp etmeye devam "dur " demenin zamanı gelmiştir. Bakalım Güvenç Maraş'ta nasıl kazanacak.
Hep beraber göreceğiz.
Haydi, STK'lar Maraş'a; Güvenç'i Vekil olması için size ihtiyacı var. Bir araçta STK'larımız için benden olsun…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.