Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Gelişmişlik

Gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlara, ülkelere baktığınızda hepsinin temelinde üretime dayalı bir kalkınmanın olduğunun görürüz. Üretimin az yada yavaş olduğu Ülkelere baktığınızda oralarda belli alanlarda gelişimin yetersiz olduğunu görüyoruz…Üretim gelişim ve kalkınmanın ana temelidir. Gelişim ve kalitenin en önemli bir başka unsuru ise yapılan ve üretilen, halka arz edilen ürünün dürüstçe hazırlanıp piyasaya sunulmasıdır.Dürüstçe üretilen bir malın alıcısı her daha çok olur, o mal piyasada kendine çok raht pazarlama imkanı bulur.. öz kaynaklarla veya ham maddelerle işlevsel hale getirerek üretim sağladığınızda paralelinde gelişimi de sağlamış olursunuz…Üretimini biraz açarsak birçok alana yaymak mümkündür, Tarımda, sanayide, enerjide, Eğitimde, Bilimde, teknoloji ve daha birçok alanda bunları çoğalmak mümkündür.Dünyadan birkaç Örnek vermek gerekirse, Hollanda Tarım ve Hayvancılıkta, çin Elektronik Eşyada, Almanya Araba (BMW) ve Matbaa makinalarında (Roland), Amerika Savunma (Uçak; tank, Füze) ve Bilimde, İsrail teknoloji (İnternet, google) ve sağlıkta alanında (Kanser ilaçı, tarım ilaçlarının önemli kısmı) sıralamayı dahada uzatılabilir..Doğru ve yerinde bir Pazar bulmak ve dışa yayılmak tamamen ürettiğiniz ürünün kalitesine ve sağlamlığına bağlıdır. Hangi üretim alanında olursanız olun , düzgün, dürüst üretim yaptığınız zaman , ürettiğiniz ürünün pazarlanması o kadar kolay olacaktı.Hatta üretilen malın dış piyasasını da çok rahat kendiliğinde ortaya çıkmış olurÜretimin başında kalite gelir, kalite sağlamlığı ortaya koyar, sağlamlık Dürüst çalışmayı prensip hale getiri;Kendi çalışanlarının sosyal haklarını zamanında ödeyen bir üretici , çalışanlarında istediği ölçüde kaliteli üretim zamanında elde eder. Dürüstlük, akılcı üretimi ve Kaliteyi bir araya getirdiğinizde kalkınmanın önündeki tüm engeller kalkmış demektir.Almanda, Fransa, İtalya, İsveç, Hollanda ve Amerika V.S. gibi gelişen Ülkelere baktığımızda, üretimde Dürüstlük ve kalite aynı aynı paralelde gitmiştir.Böyle olmazsa kalkınma ayağı kırık masaya benzerBuda istenilen başarıyı üretimi her zaman getirmiş oluyorTürkiyede üretime ve gelişime baktığımızda Dünya ortalamasının çok çok altında.Dünya gelişim ve kalkınma ile uğraşırken…Türkiyedeki siyasi erk güncel olan olaylardan nemalanmak istiyor.Yani ileriye dönük, 100 yıllık, 200 yıllık bir projeden yoksunuzOlan projelerde siyasete malzeme ediliyor, 5 yıllık 10 yıllık göstermelik ..Gelişim ve kalkınma zor gididir bizde…
Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2015 - Çarşamba

Gelişmişlik

Gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlara, ülkelere baktığınızda hepsinin temelinde üretime dayalı bir kalkınmanın olduğunun görürüz. Üretimin az yada yavaş olduğu Ülkelere baktığınızda oralarda belli alanlarda gelişimin yetersiz olduğunu görüyoruz…
Üretim gelişim ve kalkınmanın ana temelidir.
Gelişim ve kalitenin en önemli bir başka unsuru ise yapılan ve üretilen, halka arz edilen ürünün dürüstçe hazırlanıp piyasaya sunulmasıdır.
Dürüstçe üretilen bir malın alıcısı her daha çok olur, o mal piyasada kendine çok raht pazarlama imkanı bulur..
öz kaynaklarla veya ham maddelerle işlevsel hale getirerek üretim sağladığınızda paralelinde gelişimi de sağlamış olursunuz…
Üretimini biraz açarsak birçok alana yaymak mümkündür, Tarımda, sanayide, enerjide, Eğitimde, Bilimde, teknoloji ve daha birçok alanda bunları çoğalmak mümkündür.
Dünyadan birkaç Örnek vermek gerekirse, Hollanda Tarım ve Hayvancılıkta, çin Elektronik Eşyada, Almanya Araba (BMW) ve Matbaa makinalarında (Roland), Amerika Savunma (Uçak; tank, Füze) ve Bilimde, İsrail teknoloji (İnternet, google) ve sağlıkta alanında (Kanser ilaçı, tarım ilaçlarının önemli kısmı) sıralamayı dahada uzatılabilir..
Doğru ve yerinde bir Pazar bulmak ve dışa yayılmak tamamen ürettiğiniz ürünün kalitesine ve sağlamlığına bağlıdır. Hangi üretim alanında olursanız olun , düzgün, dürüst üretim yaptığınız zaman , ürettiğiniz ürünün pazarlanması o kadar kolay olacaktı.
Hatta üretilen malın dış piyasasını da çok rahat kendiliğinde ortaya çıkmış olur
Üretimin başında kalite gelir, kalite sağlamlığı ortaya koyar, sağlamlık Dürüst çalışmayı prensip hale getiri;Kendi çalışanlarının sosyal haklarını zamanında ödeyen bir üretici , çalışanlarında istediği ölçüde kaliteli üretim zamanında elde eder.
Dürüstlük, akılcı üretimi ve Kaliteyi bir araya getirdiğinizde kalkınmanın önündeki tüm engeller kalkmış demektir.
Almanda, Fransa, İtalya, İsveç, Hollanda ve Amerika V.S. gibi gelişen Ülkelere baktığımızda, üretimde Dürüstlük ve kalite aynı aynı paralelde gitmiştir.
Böyle olmazsa kalkınma ayağı kırık masaya benzer
Buda istenilen başarıyı üretimi her zaman getirmiş oluyor
Türkiyede üretime ve gelişime baktığımızda Dünya ortalamasının çok çok altında.
Dünya gelişim ve kalkınma ile uğraşırken…
Türkiyedeki siyasi erk güncel olan olaylardan nemalanmak istiyor.
Yani ileriye dönük, 100 yıllık, 200 yıllık bir projeden yoksunuz
Olan projelerde siyasete malzeme ediliyor, 5 yıllık 10 yıllık göstermelik ..
Gelişim ve kalkınma zor gididir bizde…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.