Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

GELİŞİYORUZ!..

Gelişiyoruz Okuma, Yazma oranına baktığımızda Türkiye ortalamasında 79–80 sıradayız.  Genel olarak baktığımızda Şehirde (Urfa’da) 800 bin insan okur yazar değil. Milli Eğitime atanan Şube Müdürlerinin ve Okul Müdürlerinin çoğu liyakat sahibi değil, Valilik oluru ile görev yapıyorlar. Gelişiyoruz Yaşabilir kentler sırasında Urfa 70. Sırada, Kişi başına düşen yeşil alan, park ve spor salonları oldukça az. Gençliğe ve kültüre verilen değer yok gibi… Gelişiyoruz. Sağlık alanında tam bir batağın içindeyiz, Çocuk Hastanesinde, bir Odada 9 hasta çocuk yatıyor. Balıklıgöl Hastanesinde, 500 Yataklı Hastanede ve Tıp Fakülte Hastanesinde, birçok branşta doktor yok, Hemşire açığı var. Bunlara ek olarak günde onlarca hastamız dışarıya sevk ediliyor. Gelişiyoruz. 21. yüzyılda yaşıyoruz hala Urfa Merkez dâhil olmak üzere, ilçeler ve kırsal kesimlerde günde ortalama çoğu bölgeye elektrik verilemiyor. Son zamanlarda buna su kesilmeleri dâhil oldu. Gelişiyoruz. Tarım arazileri Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe Belediyeleri tarafından peşkeş çekiliyor. Kimsede ses seda çıkmıyor. Birçok tarım alanı arsa baronlarına ya peşkeş çekiliyor, ya da tarım alanları gittikçe betonlaşıyor. Gelişiyoruz. Bu çağda bile insanlar birçok yerde hala su bulamıyor. Devletin şefkatli elleri ne yazık ki onları bulmak istemiyor. Siverek, Hilvan, Viranşehir köylerinde hala eşeklerle içme suyunu vatandaş temin ediyor. Urfa’ya10 kmyakın köyde hala Elektrik yok! Gelişiyoruz Gençlerimiz ve kadınlarımızın rahat gidebileceği sosyal ortamlar yok denecek kadar az,. Büyükşehir Belediyesinin ve İlçe Belediyelerin bu konuda çabaları yok gibi… Gelişiyoruz Urfa’daki işsizlik sayısı Türkiye ortalamasında % 15 daha fazladır. Gençlerimizin çoğu kahve köşelerinde umutsuzca vakit öldürmenin peşindeler. Vekillerimiz Pastane, Lokanta açılışı yaparak Urfa’ya hizmettin geldiğinin satıyorlar vatandaşa! Gelişiyoruz Harran Üniversitesi yerinde sayıyor, gelişim ve kalkınma adına hiç bir şey yok. Sadece Hocalar Akademik Unvan için kullanılıyor. Harran ovasında ve Akçakale’de, çoraklaşan topraklardan bir haber, bir Üniversite… Gelişiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sırf vatandaş görsün diye sadece Atatürk Bulvarında iş yapıyor görüntüsü veriyor. Güzelim düzeni bozup kendince hizmet ediyor. Trafik allak, bullak, sadece 2 ayda 4 ölümlü kaza oldu. Gelişiyoruz Büyükşehir Belediye Başkanımız yabancı, Büyükşehir Genel Sekreterimiz yabancı, Rektörümüz, rektör yardımcılarımız yabancı, İl müdürlerimiz çoğu yabancı, Urfa’yı tanımayan yöneticiler Urfa’yı yönetiyor. Gelişiyoruz Sivil toplum örgütlerimiz İktidarın bastonu konumunda; kimseden çıt yok. Çoğu STK temsilcisi AKP’nin çeşitli kollarında görevli. Sayın Başbakanım size gelişen bir Urfa’nın özetini çıkarmaya çalıştım. Takdir ve yorum hakkı artık sizindir. Gelişen Urfa’ya Hoş Geldiniz…
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2015 - Cumartesi

GELİŞİYORUZ!..

Gelişiyoruz

Okuma, Yazma oranına baktığımızda Türkiye ortalamasında 79–80 sıradayız.  Genel olarak baktığımızda Şehirde (Urfa’da) 800 bin insan okur yazar değil.

Milli Eğitime atanan Şube Müdürlerinin ve Okul Müdürlerinin çoğu liyakat sahibi değil, Valilik oluru ile görev yapıyorlar.

Gelişiyoruz

Yaşabilir kentler sırasında Urfa 70. Sırada, Kişi başına düşen yeşil alan, park ve spor salonları oldukça az. Gençliğe ve kültüre verilen değer yok gibi…

Gelişiyoruz.

Sağlık alanında tam bir batağın içindeyiz, Çocuk Hastanesinde, bir Odada 9 hasta çocuk yatıyor. Balıklıgöl Hastanesinde, 500 Yataklı Hastanede ve Tıp Fakülte Hastanesinde, birçok branşta doktor yok, Hemşire açığı var.

Bunlara ek olarak günde onlarca hastamız dışarıya sevk ediliyor.

Gelişiyoruz.

21. yüzyılda yaşıyoruz hala Urfa Merkez dâhil olmak üzere, ilçeler ve kırsal kesimlerde günde ortalama çoğu bölgeye elektrik verilemiyor. Son zamanlarda buna su kesilmeleri dâhil oldu.

Gelişiyoruz.

Tarım arazileri Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe Belediyeleri tarafından peşkeş çekiliyor. Kimsede ses seda çıkmıyor. Birçok tarım alanı arsa baronlarına ya peşkeş çekiliyor, ya da tarım alanları gittikçe betonlaşıyor.

Gelişiyoruz.

Bu çağda bile insanlar birçok yerde hala su bulamıyor. Devletin şefkatli elleri ne yazık ki onları bulmak istemiyor. Siverek, Hilvan, Viranşehir köylerinde hala eşeklerle içme suyunu vatandaş temin ediyor.

Urfa’ya10 kmyakın köyde hala Elektrik yok!

Gelişiyoruz

Gençlerimiz ve kadınlarımızın rahat gidebileceği sosyal ortamlar yok denecek kadar az,. Büyükşehir Belediyesinin ve İlçe Belediyelerin bu konuda çabaları yok gibi…

Gelişiyoruz

Urfa’daki işsizlik sayısı Türkiye ortalamasında % 15 daha fazladır. Gençlerimizin çoğu kahve köşelerinde umutsuzca vakit öldürmenin peşindeler. Vekillerimiz Pastane, Lokanta açılışı yaparak Urfa’ya hizmettin geldiğinin satıyorlar vatandaşa!

Gelişiyoruz

Harran Üniversitesi yerinde sayıyor, gelişim ve kalkınma adına hiç bir şey yok. Sadece Hocalar Akademik Unvan için kullanılıyor.

Harran ovasında ve Akçakale’de, çoraklaşan topraklardan bir haber, bir Üniversite…

Gelişiyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sırf vatandaş görsün diye sadece Atatürk Bulvarında iş yapıyor görüntüsü veriyor. Güzelim düzeni bozup kendince hizmet ediyor. Trafik allak, bullak, sadece 2 ayda 4 ölümlü kaza oldu.

Gelişiyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanımız yabancı, Büyükşehir Genel Sekreterimiz yabancı, Rektörümüz, rektör yardımcılarımız yabancı, İl müdürlerimiz çoğu yabancı, Urfa’yı tanımayan yöneticiler Urfa’yı yönetiyor.

Gelişiyoruz

Sivil toplum örgütlerimiz İktidarın bastonu konumunda; kimseden çıt yok. Çoğu STK temsilcisi AKP’nin çeşitli kollarında görevli.

Sayın Başbakanım size gelişen bir Urfa’nın özetini çıkarmaya çalıştım.

Takdir ve yorum hakkı artık sizindir.

Gelişen Urfa’ya Hoş Geldiniz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.