Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Erken Seçim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkeyi seçim sürecine resmen soktu.Süreç işlenmeye başlandı.Gönül isterdiki tüm Avrupa Ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de birkaç bir araya gelip koalisyon Hükümetinin kurmamsıydı.CHP bir ortaklık Hükümetinin oluşması için elinden gelini yaptı.Hatta kendi ilkelerinden bile çok taviz verdi.Kılıçdaroğlu “ Biz masaya hiç pazarlıkla oturmadık. Seçim Hükümeti değil, Türkiye’yi düze çıkaracak güçlü bir Hükümet için masaya oturduk. Ama muhatabımız (AKP) bize hep seçim Hükümetini önerdi” diyor.MHP kanadında buna benzer açıklamalar var. MHP her kadar kendince kırmızı çizgi oluşdurduysada , onlara uzun süreli bir Hükümetin kurulmasında yana açıklamalar yaptılar.AKP Hükümet çalışmalarına başlamadan önce zaten HDP’yi sildi.Tabiri yerinde ise yok saydı.Her Fırsatta “ Halkın iradesi” üzerinde siyaset yaparak halka ılımlı mesajlar vermeye çalışan Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu kez 6 Milyon dan fazla seçmenin oy verdiği partiyi yok sayıyor.Demokrasi, Hürriyet bunun neresinde Allah aşkına….AKP’ye göre “ben varsam, Demokrasi, insan hakları, etnik haklar var. Ben yoksan kan şiddet, gözyaşı var “ diyor… Başbakan yardımcısı Akdoğan açıkça söylüyor “AKP tek başına iktidar olsaydı bunlar (Bölgede yaşanan çatışmalar ) olmazdı “ diyor.Demekki ; anti Demokrasi için bir düğmeye basmak Türkiye’de çok basitmiş.AKP’de tereddüt etmeden bunu seçmiş.Bir Ülke düşünün Cumhurbaşkanı istiyor diye 2 ayda Erken seçime gidiyor.Başbakan Hükümet kurmadan yana tavır almaya çalışırken.Cumhurbaşkanı “erken seçim “ diyor.Halk istemiyor, CHP istemiyor, MHP istemiyor, HDP istemiyor, AKP açıklamasada Başbakanın Seçim istemediğini AKP’ye yakın kaynaklar söylüyor.Ama Cumhurbaşkanı istiyor diye seçime gidiyoruz.Bence seçim tek mağlubu AKP olacak .Benden şimdiden söylemesi…
Ekleme Tarihi: 01 Eylül 2015 - Salı

Erken Seçim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkeyi seçim sürecine resmen soktu.
Süreç işlenmeye başlandı.
Gönül isterdiki tüm Avrupa Ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de birkaç bir araya gelip koalisyon Hükümetinin kurmamsıydı.
CHP bir ortaklık Hükümetinin oluşması için elinden gelini yaptı.
Hatta kendi ilkelerinden bile çok taviz verdi.
Kılıçdaroğlu “ Biz masaya hiç pazarlıkla oturmadık. Seçim Hükümeti değil, Türkiye’yi düze çıkaracak güçlü bir Hükümet için masaya oturduk. Ama muhatabımız (AKP) bize hep seçim Hükümetini önerdi” diyor.
MHP kanadında buna benzer açıklamalar var.
MHP her kadar kendince kırmızı çizgi oluşdurduysada , onlara uzun süreli bir Hükümetin kurulmasında yana açıklamalar yaptılar.
AKP Hükümet çalışmalarına başlamadan önce zaten HDP’yi sildi.
Tabiri yerinde ise yok saydı.
Her Fırsatta “ Halkın iradesi” üzerinde siyaset yaparak halka ılımlı mesajlar vermeye çalışan Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu kez 6 Milyon dan fazla seçmenin oy verdiği partiyi yok sayıyor.
Demokrasi, Hürriyet bunun neresinde Allah aşkına….
AKP’ye göre “ben varsam, Demokrasi, insan hakları, etnik haklar var. Ben yoksan kan şiddet, gözyaşı var “ diyor…
Başbakan yardımcısı Akdoğan açıkça söylüyor “AKP tek başına iktidar olsaydı bunlar (Bölgede yaşanan çatışmalar ) olmazdı “ diyor.
Demekki ; anti Demokrasi için bir düğmeye basmak Türkiye’de çok basitmiş.
AKP’de tereddüt etmeden bunu seçmiş.
Bir Ülke düşünün Cumhurbaşkanı istiyor diye 2 ayda Erken seçime gidiyor.
Başbakan Hükümet kurmadan yana tavır almaya çalışırken.
Cumhurbaşkanı “erken seçim “ diyor.
Halk istemiyor, CHP istemiyor, MHP istemiyor, HDP istemiyor, AKP açıklamasada Başbakanın Seçim istemediğini AKP’ye yakın kaynaklar söylüyor.
Ama Cumhurbaşkanı istiyor diye seçime gidiyoruz.
Bence seçim tek mağlubu AKP olacak .
Benden şimdiden söylemesi…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.