Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

BURSA GEZİSİ VE İZLENİMLER

Enbiyalar diyarında, evliyalar diyarına yol eyledik geçen hafta, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün koordine ettiği, Şanlıurfa BYEGM İl Müdürü Erdoğan Güvel’’in bize eşlik ettiği 3 günlük bir Bursa gezisi yaptık. Bu Geziye katılan arkadaşların hepsi gazete veya Televizyon sahibi ya da Genel Müdürlüğü düzeyinde, güzel bir katılım sağlandı. Oldukça yoğun ve koordineli bir program oldu. Normal gezilerin dışında; Bursa gezisi tamamen, tarihi, Turistik ve Kültürel yerlerini kapsayan bir gezi oldu. Bu gezi kapsamında: Ulucami: buram, buram tarihi ve ecdat kokan bir mekan; üç büyük kapısı, içindeki şadırvanı, 45 tablosu ile deha bir yapı. 1399 yılında Dönemin Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafında yaptırılmış, mimar Ali Neccar; bu Cami Somuncu Baba olarak bilinen zatta; bu Caminin cemaatinde uzun yıllar yer almış. Yine bu camide çok keramet yaşanmış…  Yeşil cami, 1419 yılında çelebi Mehmet sultan tarafından yapılmış görkemli bir eser; Külliye olarak tasarlanmış, içinde bilimsel olarak her şeyi barındırıyor. Emir Sultan cami; Yıldırım Beyazıt’tın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından; kocası Emir Sultanın ölümünde sonra; 15. Yüzyılda yapılmış kapsamlı bir Külliye.. Osman Gazi,  Osmanlı İmparatorluğunun koruyucusu; oldukça başarılı bir padişah Orhan Gazi: Osman gaziden sonraki padişah, Aynı zamanda Osman gazinin oğlu…  Mudanya mütareke müzesi:11 Ekim 1922 yılında Yunanistan, İngiltere, Fransa ve Türkiye arasında Barış anlaşmasının olduğu yer  Tireli; doğa ve denizi muhteşem mutlaka görülmeli, ziyaret edilmeli. Uludağ; tam bir Turizm cenneti; insan sirkülasyonun en fazla olduğu yerlerden birisidir. 2543 metre yüksekliğinde olan bu dağ; doğa sporların en güzel yapıldığı bir yer. Bizler gittik gördük yazıyoruz. Gidilmesi görülmesi gerenken harika yerler var. Tabii; Bursa’da Eski Bakan ve Şanlıurfa Milletvekili Sayın Faruk Çelik bizi kaldığımız Otelde ziyaret etti, kendisiyle yaptığımız görüşmede, çok sıcak bir ortamda geçti, Sayın Bakan’la 4 Saat’e yakın Urfa’yı ve Ülkemizi konuştuk. Burada emeği geçen, Başta Basın yayın Enformasyon Genel müdürlüğü olmak üzere; Şanlıurfa BYSGM İl Müdürü Erdoğan Güvel’e, Şube Müdürü Zikrullah Karabulut’a, ve Bursa BYEGM İl Müdürü,  Ali Fuad Gölbaşı’na, Utku beye çok teşekkür ederiz Her bir köşe ecdattan kalan tarihi kokan Bursa gezimiz, kültürel anlamda bizlere çok katkı sağladı. Bu tür gezilerimizin devamı her anlamda fayda sağlamaktadır. Biz bu Gezide Bursa’yı böyle gördük.  
Ekleme Tarihi: 03 Ocak 2018 - Çarşamba

BURSA GEZİSİ VE İZLENİMLER

Enbiyalar diyarında, evliyalar diyarına yol eyledik geçen hafta, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün koordine ettiği, Şanlıurfa BYEGM İl Müdürü Erdoğan Güvel’’in bize eşlik ettiği 3 günlük bir Bursa gezisi yaptık.

Bu Geziye katılan arkadaşların hepsi gazete veya Televizyon sahibi ya da Genel Müdürlüğü düzeyinde, güzel bir katılım sağlandı.

Oldukça yoğun ve koordineli bir program oldu.

Normal gezilerin dışında; Bursa gezisi tamamen, tarihi, Turistik ve Kültürel yerlerini kapsayan bir gezi oldu.

Bu gezi kapsamında:

Ulucami: buram, buram tarihi ve ecdat kokan bir mekan; üç büyük kapısı, içindeki şadırvanı, 45 tablosu ile deha bir yapı. 1399 yılında Dönemin Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafında yaptırılmış, mimar Ali Neccar; bu Cami Somuncu Baba olarak bilinen zatta; bu Caminin cemaatinde uzun yıllar yer almış.

Yine bu camide çok keramet yaşanmış…

 Yeşil cami, 1419 yılında çelebi Mehmet sultan tarafından yapılmış görkemli bir eser; Külliye olarak tasarlanmış, içinde bilimsel olarak her şeyi barındırıyor.

Emir Sultan cami; Yıldırım Beyazıt’tın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından; kocası Emir Sultanın ölümünde sonra; 15. Yüzyılda yapılmış kapsamlı bir Külliye..

Osman Gazi,  Osmanlı İmparatorluğunun koruyucusu; oldukça başarılı bir padişah

Orhan Gazi: Osman gaziden sonraki padişah, Aynı zamanda Osman gazinin oğlu…

 Mudanya mütareke müzesi:11 Ekim 1922 yılında Yunanistan, İngiltere, Fransa ve Türkiye arasında Barış anlaşmasının olduğu yer

 Tireli; doğa ve denizi muhteşem mutlaka görülmeli, ziyaret edilmeli.

Uludağ; tam bir Turizm cenneti; insan sirkülasyonun en fazla olduğu yerlerden birisidir. 2543 metre yüksekliğinde olan bu dağ; doğa sporların en güzel yapıldığı bir yer.

Bizler gittik gördük yazıyoruz.

Gidilmesi görülmesi gerenken harika yerler var.

Tabii; Bursa’da Eski Bakan ve Şanlıurfa Milletvekili Sayın Faruk Çelik bizi kaldığımız Otelde ziyaret etti, kendisiyle yaptığımız görüşmede, çok sıcak bir ortamda geçti, Sayın Bakan’la 4 Saat’e yakın Urfa’yı ve Ülkemizi konuştuk.

Burada emeği geçen, Başta Basın yayın Enformasyon Genel müdürlüğü olmak üzere; Şanlıurfa BYSGM İl Müdürü Erdoğan Güvel’e, Şube Müdürü Zikrullah Karabulut’a, ve Bursa BYEGM İl Müdürü,  Ali Fuad Gölbaşı’na, Utku beye çok teşekkür ederiz

Her bir köşe ecdattan kalan tarihi kokan Bursa gezimiz, kültürel anlamda bizlere çok katkı sağladı.

Bu tür gezilerimizin devamı her anlamda fayda sağlamaktadır.

Biz bu Gezide Bursa’yı böyle gördük.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.