Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Benim meselem…

Biz kendi sorunlarımıza, mesellerimize toplum olarak hep uzak kalmışsızdır. Dün böyleydi, Bugünde böyleyiz, zanımca yarında ayın olacağız. Bir Ulus kendi iç sorunları ile uğraşmıyorsa, Çözümü için bir caba içine girmiyorsa; orada çözümsüzlük adı her zaman önlerde olur. Sorunlar konuşarak gündeme getirilir. Bir eylem takvimi dahilinde çözüm yolları aranır. Güzelim Ülkemde ne yazık ki bundan çok uzak bir tavır var. Başka Ülkelerin veya Milletlerin sorunların kendi sorunumuzmuş gibi kabul ederiz. Örneğin, Filistin de, Bosna Hersek, Kosova, Mısır, ırak ve son olarak Suriye de, yaşanan bir ölümlü vaka günlerce bizim izin tartışmak konumuz olur. Çözüm için farklı alternatifler sunarız. Üzülürüz; hayıflanırız; insan olarak tepkimizi ortaya koymaya çalışırız. Kendi Ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara aynı üzüntü direnci göstermeyiz. Ulurdere 34 savunmasızı insan savaş uçaklarına kurban gitti. Tepkimiz hiç olmadı hatta çoğu aydın geçinen ukala zibidiler “kaçakçılık yapıyorlardı, hak ettiler.” Bunu bile söyleyen onlarca insan oldu. Antep’te terör saldırısında 10 kişi oldu, toplum aydınlardan ses yok. Önceki gün canlı bomba İstanbul’un göbeğinde Karakola girip kendi patlattı. Toplum ve aydınlardan tık yok Kendi sorunlarımızdan bihaberiz kısaca Bu tablo oldukça üzücü bir tablo kendi, sorunumuza, toplum olarak, Devlet ve Hükümet olarak çok kolayca sırt dönebiliyoruz, Vaktı Zamanında Yılmaz Güney’e sormuşlar “nerelisin” diye “ benim babam Siverekli” demiş “Orası neresi “ diye sormuşlar “napolinin bir kazası “demiş Adamlar “Nopaliyi çok iyi biliriz, Siverek diye bir ilçesi yok” demişler. Yılmaz Güney “Siverek Urfanın ilçesi “ deyince adamlar şaşırmışlar. Siverek İtalyada olsa adamlar bileceklerdi. Ama Urfanın ilçesi olduğunu bilmiyorlardı İtalyanın Napoli ilçelerini bilen vatandaşlarımız, kendi öz memleketlerin tanımıyorlar İşte kendi vatanımıza uzaklığımız bu , aynı şekilde kendi sorunlarımıza oldukça uzağız, Doğu her gün insanlar ölür, Batıda yine öyle . Kimse çıkıp bu insanlarımız neden ölüyor diye kendine sormuyor. Demek ki insan sevgimiz bu kadarmış Kendimize oldukça yabacı; başkasına oldukça perver Falanıstan yada başka meselenistanları beynimize kazımışız. Kendi sorunlarımıza kendimiz kapatmışız!... Şimdi kanımca böyle Türkiyede yaşıyoruz. Yurdunun bilmeden … Başka yurtları ezberleyen neslimize “Hoş geldin” diyelim…
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2015 - Perşembe

Benim meselem…

Biz kendi sorunlarımıza, mesellerimize toplum olarak hep uzak kalmışsızdır.

Dün böyleydi, Bugünde böyleyiz, zanımca yarında ayın olacağız.

Bir Ulus kendi iç sorunları ile uğraşmıyorsa, Çözümü için bir caba içine girmiyorsa; orada çözümsüzlük adı her zaman önlerde olur.

Sorunlar konuşarak gündeme getirilir. Bir eylem takvimi dahilinde çözüm yolları aranır. Güzelim Ülkemde ne yazık ki bundan çok uzak bir tavır var.

Başka Ülkelerin veya Milletlerin sorunların kendi sorunumuzmuş gibi kabul ederiz.

Örneğin, Filistin de, Bosna Hersek, Kosova, Mısır, ırak ve son olarak Suriye de, yaşanan bir ölümlü vaka günlerce bizim izin tartışmak konumuz olur.

Çözüm için farklı alternatifler sunarız.

Üzülürüz; hayıflanırız; insan olarak tepkimizi ortaya koymaya çalışırız.

Kendi Ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara aynı üzüntü direnci göstermeyiz.

Ulurdere 34 savunmasızı insan savaş uçaklarına kurban gitti. Tepkimiz hiç olmadı hatta çoğu aydın geçinen ukala zibidiler “kaçakçılık yapıyorlardı, hak ettiler.” Bunu bile söyleyen onlarca insan oldu.

Antep’te terör saldırısında 10 kişi oldu, toplum aydınlardan ses yok.

Önceki gün canlı bomba İstanbul’un göbeğinde Karakola girip kendi patlattı.

Toplum ve aydınlardan tık yok

Kendi sorunlarımızdan bihaberiz kısaca

Bu tablo oldukça üzücü bir tablo kendi, sorunumuza, toplum olarak, Devlet ve Hükümet olarak çok kolayca sırt dönebiliyoruz,

Vaktı Zamanında Yılmaz Güney’e sormuşlar “nerelisin” diye “ benim babam Siverekli” demiş

“Orası neresi “ diye sormuşlar

“napolinin bir kazası “demiş

Adamlar “Nopaliyi çok iyi biliriz, Siverek diye bir ilçesi yok” demişler.

Yılmaz Güney “Siverek Urfanın ilçesi “ deyince adamlar şaşırmışlar.

Siverek İtalyada olsa adamlar bileceklerdi.

Ama Urfanın ilçesi olduğunu bilmiyorlardı

İtalyanın Napoli ilçelerini bilen vatandaşlarımız, kendi öz memleketlerin tanımıyorlar

İşte kendi vatanımıza uzaklığımız bu , aynı şekilde kendi sorunlarımıza oldukça uzağız,

Doğu her gün insanlar ölür, Batıda yine öyle .

Kimse çıkıp bu insanlarımız neden ölüyor diye kendine sormuyor.

Demek ki insan sevgimiz bu kadarmış

Kendimize oldukça yabacı; başkasına oldukça perver

Falanıstan yada başka meselenistanları beynimize kazımışız.

Kendi sorunlarımıza kendimiz kapatmışız!...

Şimdi kanımca böyle Türkiyede yaşıyoruz.

Yurdunun bilmeden …

Başka yurtları ezberleyen neslimize

“Hoş geldin” diyelim…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.