Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Araziler Ranta Gidiyor

Dünkü Gazetemizin Manşetinde "Tarım Arazileri Peşkeş Çekiliyor" haberi var.Türkiye geneline baktığımızda Tarım arazileri koruma altına alınırken, Maalesef Urfada, tarım arazilerine karşı hunharca bir kıyım olduğu apaçık ortada.Tehlike boyutu her geçen günü büyüyorÖrneğin, Konyada, Aksaray da, Karaman, Çanakkale, Edirne gibi Şehirlerde Tarım arazileri titizlikle koruma altına alınırken, bu araziler üzerinde hiçbir yapılanmaya izin verilmiyor.Beldiye bu konuda oldukça hassas davranıyorGAP'ın Başkenti Konumunda olan Urfa'da ise durum tam tersine, Tarım için Urfanın en güzel arazileri maalesef Büyükşehir Belediyemiz tarafından imara açılıyor, bu güzelim arazilerde betonlaşama süreci hızla başlamış oluyor.Karaköprü, Kısas, Uğurlu ve Konuklu bölgeleri, bunlara ek olarak, Harran İlçesi yerleşkesinin etrafı, Akçakelenin etrafı, Tarım arazilerinin en güzel, elverişli ve verimli olduğu yerlerdir.Özelikle, bu Bölgelerde yapılaşma ve betonlaşma faaliyetleri tam hız devam ediyor. Güzelim topraklar heba ediliyorBu tablo Urfa için oldukça tehlikeli bir tablodur.Süreç böyle devam ederse, 5-6 yıl içerinde Güneyde Harran Ovası, Kuzeyde, Fıstık, zeytin bahçelerinden eser kalmayacak. Araziler Ranta gidiyor…Çünkü bu bölgelerde betonlaşma süratle devam ediyor.Buralarda tehlike canların çalışını görmemek, kafayı kuma gömmekten, acizlikten başka bir şey değildir.Burada Başta Büyükşehir Belediye Başkanına ilçe Belediye Başkanlarına çok iş düşüyor. Kıyıma ancak onlar "dur " diye bilir.Urfa Valisi Küçük ise tarım arazilerin heba edilmesin diye, Belediye arasından koordinasyon görevini sağlayabilir.Gapın Başkenti, yarın Beton yığını Başkentine dönerse Urfa kayıp etmiş olacak.Yapılaşma, gelişim, kalkınma, elbette Urfa için öncelikli olmalı, bunu yaparken Şehrin Doğusunu, Güneydoğunun, Güneydoğusunu çok rahatlıkla imara açıp yapılaşma için kullanmak mümkündürBenden hatırlatması Bu arada Tarım arazilerinin betonlaşmasından vatandaşlarda bizim gibi oldukça rahatsız olmuşlar.Umarım başka rahatsız olanlarda çıkar!Temennimiz budur.
Ekleme Tarihi: 16 Eylül 2014 - Salı

Araziler Ranta Gidiyor

Dünkü Gazetemizin Manşetinde "Tarım Arazileri Peşkeş Çekiliyor" haberi var.
Türkiye geneline baktığımızda Tarım arazileri koruma altına alınırken, Maalesef Urfada, tarım arazilerine karşı hunharca bir kıyım olduğu apaçık ortada.
Tehlike boyutu her geçen günü büyüyor
Örneğin, Konyada, Aksaray da, Karaman, Çanakkale, Edirne gibi Şehirlerde Tarım arazileri titizlikle koruma altına alınırken, bu araziler üzerinde hiçbir yapılanmaya izin verilmiyor.
Beldiye bu konuda oldukça hassas davranıyor
GAP'ın Başkenti Konumunda olan Urfa'da ise durum tam tersine, Tarım için Urfanın en güzel arazileri maalesef Büyükşehir Belediyemiz tarafından imara açılıyor, bu güzelim arazilerde betonlaşama süreci hızla başlamış oluyor.
Karaköprü, Kısas, Uğurlu ve Konuklu bölgeleri, bunlara ek olarak, Harran İlçesi yerleşkesinin etrafı, Akçakelenin etrafı, Tarım arazilerinin en güzel, elverişli ve verimli olduğu yerlerdir.
Özelikle, bu Bölgelerde yapılaşma ve betonlaşma faaliyetleri tam hız devam ediyor. Güzelim topraklar heba ediliyor
Bu tablo Urfa için oldukça tehlikeli bir tablodur.
Süreç böyle devam ederse, 5-6 yıl içerinde Güneyde Harran Ovası, Kuzeyde, Fıstık, zeytin bahçelerinden eser kalmayacak. Araziler Ranta gidiyor…
Çünkü bu bölgelerde betonlaşma süratle devam ediyor.
Buralarda tehlike canların çalışını görmemek, kafayı kuma gömmekten, acizlikten başka bir şey değildir.
Burada Başta Büyükşehir Belediye Başkanına ilçe Belediye Başkanlarına çok iş düşüyor. Kıyıma ancak onlar "dur " diye bilir.
Urfa Valisi Küçük ise tarım arazilerin heba edilmesin diye, Belediye arasından koordinasyon görevini sağlayabilir.
Gapın Başkenti, yarın Beton yığını Başkentine dönerse Urfa kayıp etmiş olacak.
Yapılaşma, gelişim, kalkınma, elbette Urfa için öncelikli olmalı, bunu yaparken Şehrin Doğusunu, Güneydoğunun, Güneydoğusunu çok rahatlıkla imara açıp yapılaşma için kullanmak mümkündür
Benden hatırlatması
Bu arada Tarım arazilerinin betonlaşmasından vatandaşlarda bizim gibi oldukça rahatsız olmuşlar.
Umarım başka rahatsız olanlarda çıkar!
Temennimiz budur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.