Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

İÇLER ACISI PROJE...

Şanlıurfa ilinin en gözde yeri olan eski adı topçu meydanı benim koymuş olduğum isim ise demokrasi meydanı olan yerin durumu içler acısı içerisinde bir durum.Proje dahilinde oraya inşa edilen şehir merkezi ve şehir içinde bulunan merkez bahçeli evler semtinin otopark sorunu çözümleme getirir düşüncesiyle inşa edilen yerin kullanışsız ve biçimsiz bir şekilde projelendirildiğinden dolayı çözüm üretmesi beklenen yerin tam aksine bir enkaz olması ile yapı kalındı. O yapılan betonarme ile kalınması ve üstü esasa uygunlukta sağlanamadı. Orada meydan olması münasebetiyle yapılan çalışma yapılan ölçüm ağırlıkları hesaba katılarak yapılan üst zemin çalışmaları da yetersiz olması nedeniyle zemine döşenen yapay mermerlerin parçalanması ile tamamen bir enkaz durumda bir zemin oluşmuştur.Yeşil alan için ayırılan yerlerin çim ve çiçek olanı için ayrılan bölümlerin sulanması nedeniyle yapılan tavanın su algılamasından dolayı alt kattaki otoparka sular damlamakta ve betonarmeye tahriş edip binanın fiziki ömrünü erken çürütmekte idi. Buna önlem olarak sürekli yeşil alanları kısıp nerde ise yok etme aşamasına getirdiler. Tabi ki işin başından bunu düşünemeyecek kadar aciz ve bilgiden yoksun yönetim ve idareci ile işe koyulursan olacağı bu demekten öte bir şey değildir.Şimdi kalkıp yeşil alanın içerisine gidip ne paralar harcayıp boyalı bir ağaç kırıntısı alıp oraya size göre desen. Şehrimin merkezi olan bir alana günde binlerce insanın çocuğun geçtiği yere bunu yaparsanız. Oradan geçen çocuklar onun ne olduğunu ve etrafa saçmaktan başka zevk alamayacaklarının bir durumdan başka bir işe yaramadığının yapılan masrafında sadece bir heba edilen milli servetin olduğunu da unutmayacak kadar da gereksiz bir idarecilik olduğunun varlığı ile idare edildiğinin ne kadar vahin bir durumda olduğu şehrime resmen acıyorum.Şimdi size bu konuda bir bilgi vereyim az da olsa bilginiz artsın ufkunuz genişlesin. Şanlıurfa ili mozaik şehri şimdi size bu eserin sulardan kurtulup yeşil alan yerlerini orada bulunan toprakları sökün ve hemen o alanlara Şanlıurfa'mızın adına yakışır bir şekilde bu söz konusu olan alanlara. Mozaik eserlerin benzerlerinden mozaik eserlerin yapılması ve bu mozaik eserlerin çevresi yine korunup günlük olarak temizlik ve bakımlarının yapılması sağlansın.Bu yapılacak eserlerle hem güzel bir şekilde meydana gelen insanların o resim olan figürleri görmesini sağlamış olacağız. En önemlisi de meydanın altında bulunan otoparkın su akmasını sağlamış olacağız. Bu işlemle hem gelecekte sürekli halkımın parasını da gereksiz yere heba etmeden güzel bir eser meydana getirmiş olacağız.
Ekleme Tarihi: 14 Kasım 2016 - Pazartesi

İÇLER ACISI PROJE...

Şanlıurfa ilinin en gözde yeri olan eski adı topçu meydanı benim koymuş olduğum isim ise demokrasi meydanı olan yerin durumu içler acısı içerisinde bir durum.
Proje dahilinde oraya inşa edilen şehir merkezi ve şehir içinde bulunan merkez bahçeli evler semtinin otopark sorunu çözümleme getirir düşüncesiyle inşa edilen yerin kullanışsız ve biçimsiz bir şekilde projelendirildiğinden dolayı çözüm üretmesi beklenen yerin tam aksine bir enkaz olması ile yapı kalındı. O yapılan betonarme ile kalınması ve üstü esasa uygunlukta sağlanamadı. Orada meydan olması münasebetiyle yapılan çalışma yapılan ölçüm ağırlıkları hesaba katılarak yapılan üst zemin çalışmaları da yetersiz olması nedeniyle zemine döşenen yapay mermerlerin parçalanması ile tamamen bir enkaz durumda bir zemin oluşmuştur.
Yeşil alan için ayırılan yerlerin çim ve çiçek olanı için ayrılan bölümlerin sulanması nedeniyle yapılan tavanın su algılamasından dolayı alt kattaki otoparka sular damlamakta ve betonarmeye tahriş edip binanın fiziki ömrünü erken çürütmekte idi. Buna önlem olarak sürekli yeşil alanları kısıp nerde ise yok etme aşamasına getirdiler. Tabi ki işin başından bunu düşünemeyecek kadar aciz ve bilgiden yoksun yönetim ve idareci ile işe koyulursan olacağı bu demekten öte bir şey değildir.
Şimdi kalkıp yeşil alanın içerisine gidip ne paralar harcayıp boyalı bir ağaç kırıntısı alıp oraya size göre desen. Şehrimin merkezi olan bir alana günde binlerce insanın çocuğun geçtiği yere bunu yaparsanız. Oradan geçen çocuklar onun ne olduğunu ve etrafa saçmaktan başka zevk alamayacaklarının bir durumdan başka bir işe yaramadığının yapılan masrafında sadece bir heba edilen milli servetin olduğunu da unutmayacak kadar da gereksiz bir idarecilik olduğunun varlığı ile idare edildiğinin ne kadar vahin bir durumda olduğu şehrime resmen acıyorum.
Şimdi size bu konuda bir bilgi vereyim az da olsa bilginiz artsın ufkunuz genişlesin.
Şanlıurfa ili mozaik şehri şimdi size bu eserin sulardan kurtulup yeşil alan yerlerini orada bulunan toprakları sökün ve hemen o alanlara Şanlıurfa'mızın adına yakışır bir şekilde bu söz konusu olan alanlara. Mozaik eserlerin benzerlerinden mozaik eserlerin yapılması ve bu mozaik eserlerin çevresi yine korunup günlük olarak temizlik ve bakımlarının yapılması sağlansın.
Bu yapılacak eserlerle hem güzel bir şekilde meydana gelen insanların o resim olan figürleri görmesini sağlamış olacağız. En önemlisi de meydanın altında bulunan otoparkın su akmasını sağlamış olacağız.
Bu işlemle hem gelecekte sürekli halkımın parasını da gereksiz yere heba etmeden güzel bir eser meydana getirmiş olacağız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.