Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YİNE BİR YIL BAŞI GEÇTİ

Geldi geçti yalana benzer. Ömür dediğin işte böyle geçip gider pe ey zalim sen ne aldanıyorsun işte bu dünyadan göç edenlerin hepsi senin gibi düşünmüştü bak işte ibret al ne yaptılar. Şimdi uyuyorlar akıllarına gelince ruhlarına okunur bir Fatiha sen de git oku bari bir işe yara yoksa sende hiç olup gideceksin sıran geldiğinde mal, mülk hep yalan insan olup talan varıp baktım işte hepsi sesiz sedasız uyur olmuşlar ayakaltında hepsi olmuş yalan. İşte hayat böyle zaman geçip akarken bizler kendi muhasebemizi yapmalıyız. Biz kendimiz neler yaptık. Bu yıl ne işler yaptık. Kimlerin kalplerini kırdık. Bu yıl kimlerin kalplerini kazandık. Kimlere zarar verdik. Kimlere menfaatlerde bulunduk işte bu muhasebeyi yapan kimler. Hiç kimse bunu düşünmüyor. Ben bu yıl daha çok çalışım daha çık kazanayım daha çok malım mülküm olsun diyecekler. Kimileri bu yıl ben kaybettim ben zarar ettim kimlerin hakkını yedim kimlerine haksızlık ettim. Kimler benim malımı yediler. Derken kendi kendilerine oturup isyan edercesine feryat figan ediyorlar. Yahu geçin bunları bakın bir çevrenize kimler neler yaptı ne oldu. İşte bakın uyuyorlar sesiz sedasız kimse edemiyor feryadı figan hepsi olmuş bir mevta ehli kubur. Sen neyin peşindesin ey ehli dünya varsa bilgin ilmin yay yoksa sus dinle bak hak kitap ne söylüyor. İşte seni var eden seni yok edecek sen neyin peşindesin otur oturduğun yerde eyle şükrünü yap ibadetini sana burada verilmiş görevini ifa et ki öbür tarafta rahmet ile anılasın yoksa dua edileceğini o zaman göreceksin acizliğin biçareliğin ne kadar vahin olduğunu. Yılar gelip geçiyor. Kimileri yaşar kimileri göç etmiş olur. Yine yeni bir tarih yılı geldi geçti işte hayat böyle kimlerle kimler ne zaman bilinmez yaşanan yıllarda güzel yaşayalım dostlarımızı kırmayalım sevgimizi saygımızı varlığımızı daima mutlu etmek için elimizden geleni yapalım sevgimizi saygımızı yaşayıp yaşatalım.   Şimdiden gelecek yeni yıllar dileğiyle özelikle tüm okurlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutlar sağlıklı, mutlu, huzurlu, sıhhatli olmaları dileklerimle. 
Ekleme Tarihi: 10 Ocak 2022 - Pazartesi

YİNE BİR YIL BAŞI GEÇTİ

Geldi geçti yalana benzer.

Ömür dediğin işte böyle geçip gider pe ey zalim sen ne aldanıyorsun işte bu dünyadan göç edenlerin hepsi senin gibi düşünmüştü bak işte ibret al ne yaptılar.

Şimdi uyuyorlar akıllarına gelince ruhlarına okunur bir Fatiha sen de git oku bari bir işe yara yoksa sende hiç olup gideceksin sıran geldiğinde mal, mülk hep yalan insan olup talan varıp baktım işte hepsi sesiz sedasız uyur olmuşlar ayakaltında hepsi olmuş yalan.

İşte hayat böyle zaman geçip akarken bizler kendi muhasebemizi yapmalıyız. Biz kendimiz neler yaptık. Bu yıl ne işler yaptık. Kimlerin kalplerini kırdık. Bu yıl kimlerin kalplerini kazandık. Kimlere zarar verdik. Kimlere menfaatlerde bulunduk işte bu muhasebeyi yapan kimler.

Hiç kimse bunu düşünmüyor. Ben bu yıl daha çok çalışım daha çık kazanayım daha çok malım mülküm olsun diyecekler.

Kimileri bu yıl ben kaybettim ben zarar ettim kimlerin hakkını yedim kimlerine haksızlık ettim. Kimler benim malımı yediler. Derken kendi kendilerine oturup isyan edercesine feryat figan ediyorlar.

Yahu geçin bunları bakın bir çevrenize kimler neler yaptı ne oldu. İşte bakın uyuyorlar sesiz sedasız kimse edemiyor feryadı figan hepsi olmuş bir mevta ehli kubur.

Sen neyin peşindesin ey ehli dünya varsa bilgin ilmin yay yoksa sus dinle bak hak kitap ne söylüyor. İşte seni var eden seni yok edecek sen neyin peşindesin otur oturduğun yerde eyle şükrünü yap ibadetini sana burada verilmiş görevini ifa et ki öbür tarafta rahmet ile anılasın yoksa dua edileceğini o zaman göreceksin acizliğin biçareliğin ne kadar vahin olduğunu.

Yılar gelip geçiyor. Kimileri yaşar kimileri göç etmiş olur. Yine yeni bir tarih yılı geldi geçti işte hayat böyle kimlerle kimler ne zaman bilinmez yaşanan yıllarda güzel yaşayalım dostlarımızı kırmayalım sevgimizi saygımızı varlığımızı daima mutlu etmek için elimizden geleni yapalım sevgimizi saygımızı yaşayıp yaşatalım.

 

Şimdiden gelecek yeni yıllar dileğiyle özelikle tüm okurlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutlar sağlıklı, mutlu, huzurlu, sıhhatli olmaları dileklerimle. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.