Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMİN PROVOKATÖRLERİ İŞ BAŞINDA

Günlerdir kıyametler kopmaya başladı. Aman seçimden sonra dolar yükselecek iç piyasada dolar yok kimse dolar bozmuyor. Parası olan dolar alıyor yaygarası fiyasko manifesto iş piyasada dolaşmaya başlamıştır. Bakın bakın bazı kendilerine göre uzman bazılarının da kendilerine göre bilgin gösteren kişileri bu gelişmelere karşıt olan yerlerde adeta ağız birliği ile böylesi sözde program ve yayınlar yapmaktadırlar. Şimdi ben o kişilere sorarım. Sizin hangi ülkede yaşayıp hangi ülkenin savunmasını yaptığınızı bir açıklayınız. Ülkenin gelişmesi adı altında yapılan hamleler ile dışa bağımlılık ile ithalatı durdurma aşamasına getirmiş duruma gelindiği bir durumda iken ülkede gelişen güzel durumları görmeyen şahsiyetlere şimdi ne demeli. Bakın yerli ve milli aracımız için düğmeye basıldı. Halk olarak dışa döviz aktarmadan milli  olarak kendi ürünümüz olacak olan yerli otomobili benimseyip yaygınlaştırmakla ülkemin büyük döviz kurunu dışa akıtılmasını engellemiş olacağız. Ülkemin yaklaşık bir asırdır. Geç kaldığı demir yolları projeleri ile gelişme sağlaması ile dışa bağımlı olduğumuz şehirler arası çalışan araçların sesiz olarak yıllık olarak büyük bir döviz rezervlerimizi dışa akışını sağlayan pazarında kapanması anlamına gelinmektedir. Akabinde ülkemde bir zamanlar her ürünü ithal eden ülke konumunda iken başta savunma sistemlerinden başlayarak bir çok alanda artık ihracat eder konuma gelen ülke durumuna çıkmaktayız. Gelecek nesillere artık ağır iş makınaları ve sanayi ürünlerine ağırlık verecek şekilde ürünler ihracat edecek konuma gelmemiz artık ramak kalmış iken böylesi gelişmelerin yaşandığı ülkemde böylesi piyasalara provokatörlük edenlerin gelecekte ne düşüneceklerini çok merak eder olmaktayım. Şimdi böylesi kişilere sorsanız ülkeyi satmış, yok efendim köprüyü satmış, hava limanını satmış, şatmışta, satmış derler. Yahu bunların işletmecilik ruhları yok ki! Benim elimde iş tarzlı, kazançlı bir iş kolum var ise bekleyip yüksek kar edeceğime seni ortak edip yıllarca bekleyerek yapacağım kazancı peşin olarak sana satarım senden yıllarca bekleyip yapacağım kazancımı senden peşin alırım. Sürem dolarsa paraya ihtiyaç duymasam zaten senin süren dolduğundan senin işletmede hiç bir hakkın ve alacağın olmadığından senle işim bitmiş demektir. Böylesi işletmecilik ruhuyla ülkemde çığır açan bir devri kapatıp gelişmiş büyümüş büyük ekonomi bir Pazar ile dünyanın gelişmiş ülkelerin arasına girmeyi niyetlenmişler karalamak sadece provokatörlüktür.  
Ekleme Tarihi: 06 Şubat 2019 - Çarşamba

ÜLKEMİN PROVOKATÖRLERİ İŞ BAŞINDA

Günlerdir kıyametler kopmaya başladı.

Aman seçimden sonra dolar yükselecek iç piyasada dolar yok kimse dolar bozmuyor. Parası olan dolar alıyor yaygarası fiyasko manifesto iş piyasada dolaşmaya başlamıştır.

Bakın bakın bazı kendilerine göre uzman bazılarının da kendilerine göre bilgin gösteren kişileri bu gelişmelere karşıt olan yerlerde adeta ağız birliği ile böylesi sözde program ve yayınlar yapmaktadırlar.

Şimdi ben o kişilere sorarım.

Sizin hangi ülkede yaşayıp hangi ülkenin savunmasını yaptığınızı bir açıklayınız.

Ülkenin gelişmesi adı altında yapılan hamleler ile dışa bağımlılık ile ithalatı durdurma aşamasına getirmiş duruma gelindiği bir durumda iken ülkede gelişen güzel durumları görmeyen şahsiyetlere şimdi ne demeli.

Bakın yerli ve milli aracımız için düğmeye basıldı.

Halk olarak dışa döviz aktarmadan milli  olarak kendi ürünümüz olacak olan yerli otomobili benimseyip yaygınlaştırmakla ülkemin büyük döviz kurunu dışa akıtılmasını engellemiş olacağız.

Ülkemin yaklaşık bir asırdır. Geç kaldığı demir yolları projeleri ile gelişme sağlaması ile dışa bağımlı olduğumuz şehirler arası çalışan araçların sesiz olarak yıllık olarak büyük bir döviz rezervlerimizi dışa akışını sağlayan pazarında kapanması anlamına gelinmektedir.

Akabinde ülkemde bir zamanlar her ürünü ithal eden ülke konumunda iken başta savunma sistemlerinden başlayarak bir çok alanda artık ihracat eder konuma gelen ülke durumuna çıkmaktayız.

Gelecek nesillere artık ağır iş makınaları ve sanayi ürünlerine ağırlık verecek şekilde ürünler ihracat edecek konuma gelmemiz artık ramak kalmış iken böylesi gelişmelerin yaşandığı ülkemde böylesi piyasalara provokatörlük edenlerin gelecekte ne düşüneceklerini çok merak eder olmaktayım.

Şimdi böylesi kişilere sorsanız ülkeyi satmış, yok efendim köprüyü satmış, hava limanını satmış, şatmışta, satmış derler. Yahu bunların işletmecilik ruhları yok ki! Benim elimde iş tarzlı, kazançlı bir iş kolum var ise bekleyip yüksek kar edeceğime seni ortak edip yıllarca bekleyerek yapacağım kazancı peşin olarak sana satarım senden yıllarca bekleyip yapacağım kazancımı senden peşin alırım. Sürem dolarsa paraya ihtiyaç duymasam zaten senin süren dolduğundan senin işletmede hiç bir hakkın ve alacağın olmadığından senle işim bitmiş demektir.

Böylesi işletmecilik ruhuyla ülkemde çığır açan bir devri kapatıp gelişmiş büyümüş büyük ekonomi bir Pazar ile dünyanın gelişmiş ülkelerin arasına girmeyi niyetlenmişler karalamak sadece provokatörlüktür.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.