Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ULAŞIM BİR MEDENİYETLİKTİR

Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı büyük uğraşla özveri ile çalışmalar gösterirken bu çalışmalara çelme takan yerel yönetimler ve yerel idareciler büyük engel teşkil etmektedir. Ulaşım iletişim insanların varlığına varlık katan bir durumdur. Dünya kurulalı iletişim ve ulaşım bir medeniyet bir gelişim bir cağdır. Böylesi güzel bir durumu geliştirmek için özelikle ulaşım bakanımızın geçmişten bu konuda bayağı tecrübeli olması çok güzel sonuçlar vermeye başlamıştır. Öyle ki bunu kendine yediremeyen bir kendini bilmez bir seçilmiş çok bilmiş olan bir başkan aklınca alay eder gibi benim eski elemanım diyerek aklınca hor görme göstermesi ne kadar güldürdü beni bu seçilmiş çok bilmiş olan şahsiyetin ne kaybettiğini ülkem neler kazandırıldığını bilemeyecek kadar kendini beğenmişlik yapması gerçekten gülüp geçtim. Ulaşım denilince akla il olarak zaman geliyor. Ulaşım denilince iletişim geliyor. Ulaşım denilince medeniyetlerin birleşmesi demektir. Böylesi bir güzel tanımı olan ulaşımın ülkemizde en büyük sıkıntı olan enerji kaynakları ve bu enerji kaynakların da artık sonlarına gelindiği gibi enerjilerimizi üretecek sistemlerin tüm kaynakları araştırılmaktır. Özelikle ülkemizin birçok yolları ve özelikle tren hatların çeşit yollarına gelecekte üstleri enerji panelleri ile döşenip raylı sistemlerin tüketeceği enerjilerini kendi yolarında ürettikleri enerjileri tüketecek olmasını sağlayacak çalışmaların gündemde olması için büyük çalışmalar yapılmaktadır. Özelikle şehirler arası yüksek hızlı tren cihazların ülkemizin milli ve yerli araçlarını üretimlerinin hızlı bir şekilde devam etmesi ve altyapı çalışmaları hızla devam eden raylı sistemlere dönüşüm büyük bir çalışma içersinde devam etmektedir. Tüm bunlar yapılırken özelikle buna büyük engeller hükümeti küçümsemeye halka hükümeti karalamaya çalışan yerel yönetimler ve kurumlar. Ülkemin hükümeti özelikle gazilere yaşlılara ve engeli vatandaşla katkı olsun diye Aile sosyal bakanlığına bağlı bir birimden kartlar verilen engeli vatandaşlarımıza değişik illerden değişik yönetimlerden büyük engel teşkil edilmektedir. Hükümetimizin devletimizin engeli kardeşlerimize bir nebzede olsa onlara yardım olması için hak tanınması ve bu hakkı olan vatandaşlarımızın zaten genelinde İstanbul başta olmak üzere Ankara ve daha diğer illerde bulunan hava meydanlarına ulaşım yapan araçların engeli vatandaşlarımıza hak tanımaması bakanlığın vermiş olduğu kartları bile bu bizde geçmez demektedirler. Bursa ili ulaşımında bunu tanımadığı ne yazık ki bu ilimizin yerel yönetimi hükümetimizin partisinden olması dahası acı vermektedir. Kendi partisinin hükümeti bana bu hakkı verirken engeli kardeşlerimize yardımcı olurken kendileri bu hakları tanımıyor. Aynı zamanda bu kartı tanımıyor denilmesi ne kadar manidarlık ne kadar çarpıklığı sergilemiş olmaktadırlar. Ulaşım bakanımın gerçekten işi zor Allah yar ve yardımcınız olsun.
Ekleme Tarihi: 30 Ağustos 2022 - Salı

ULAŞIM BİR MEDENİYETLİKTİR

Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı büyük uğraşla özveri ile çalışmalar gösterirken bu çalışmalara çelme takan yerel yönetimler ve yerel idareciler büyük engel teşkil etmektedir.
Ulaşım iletişim insanların varlığına varlık katan bir durumdur. Dünya kurulalı iletişim ve ulaşım bir medeniyet bir gelişim bir cağdır. Böylesi güzel bir durumu geliştirmek için özelikle ulaşım bakanımızın geçmişten bu konuda bayağı tecrübeli olması çok güzel sonuçlar vermeye başlamıştır. Öyle ki bunu kendine yediremeyen bir kendini bilmez bir seçilmiş çok bilmiş olan bir başkan aklınca alay eder gibi benim eski elemanım diyerek aklınca hor görme göstermesi ne kadar güldürdü beni bu seçilmiş çok bilmiş olan şahsiyetin ne kaybettiğini ülkem neler kazandırıldığını bilemeyecek kadar kendini beğenmişlik yapması gerçekten gülüp geçtim.
Ulaşım denilince akla il olarak zaman geliyor. Ulaşım denilince iletişim geliyor. Ulaşım denilince medeniyetlerin birleşmesi demektir.
Böylesi bir güzel tanımı olan ulaşımın ülkemizde en büyük sıkıntı olan enerji kaynakları ve bu enerji kaynakların da artık sonlarına gelindiği gibi enerjilerimizi üretecek sistemlerin tüm kaynakları araştırılmaktır.
Özelikle ülkemizin birçok yolları ve özelikle tren hatların çeşit yollarına gelecekte üstleri enerji panelleri ile döşenip raylı sistemlerin tüketeceği enerjilerini kendi yolarında ürettikleri enerjileri tüketecek olmasını sağlayacak çalışmaların gündemde olması için büyük çalışmalar yapılmaktadır.
Özelikle şehirler arası yüksek hızlı tren cihazların ülkemizin milli ve yerli araçlarını üretimlerinin hızlı bir şekilde devam etmesi ve altyapı çalışmaları hızla devam eden raylı sistemlere dönüşüm büyük bir çalışma içersinde devam etmektedir.
Tüm bunlar yapılırken özelikle buna büyük engeller hükümeti küçümsemeye halka hükümeti karalamaya çalışan yerel yönetimler ve kurumlar.
Ülkemin hükümeti özelikle gazilere yaşlılara ve engeli vatandaşla katkı olsun diye Aile sosyal bakanlığına bağlı bir birimden kartlar verilen engeli vatandaşlarımıza değişik illerden değişik yönetimlerden büyük engel teşkil edilmektedir.
Hükümetimizin devletimizin engeli kardeşlerimize bir nebzede olsa onlara yardım olması için hak tanınması ve bu hakkı olan vatandaşlarımızın zaten genelinde İstanbul başta olmak üzere Ankara ve daha diğer illerde bulunan hava meydanlarına ulaşım yapan araçların engeli vatandaşlarımıza hak tanımaması bakanlığın vermiş olduğu kartları bile bu bizde geçmez demektedirler.
Bursa ili ulaşımında bunu tanımadığı ne yazık ki bu ilimizin yerel yönetimi hükümetimizin partisinden olması dahası acı vermektedir. Kendi partisinin hükümeti bana bu hakkı verirken engeli kardeşlerimize yardımcı olurken kendileri bu hakları tanımıyor. Aynı zamanda bu kartı tanımıyor denilmesi ne kadar manidarlık ne kadar çarpıklığı sergilemiş olmaktadırlar.
Ulaşım bakanımın gerçekten işi zor Allah yar ve yardımcınız olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.