Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

TURİZM İLİNDE TURİZMLE İLGİLİ BİRİMLERİN YOKLUĞU

Geçmiş yazılarımda dile getirmiştim. Yine söylüyorum. Yine söylemeye devam edeceğim. Kültürün, medeniyetin, insanlığın başkenti Şanlıurfa ilinde turizm ile ilgili hiçbir birim kurum yoktur. Var diyen çıkıp bana kanıtlasınlar. İlimdeki tarihi dokuların tarihe ışık olan şehrime gelen turist sayısı ile gözler önündedir. Komşu ilimiz Mardin bizden daha çok turist ağırlarken hemen yanı başımızda Gaziantep ha keza Adıyaman aynı durum. Şimdi sizlere sorarım o ilerdeki tarihsel kimliğe bakın birde ilimiz Şanlıurfa ilinin tarihsel kimliğine bakınız bakım. Siz idareciler yöneticiler sizler bu durumda nasıl olur böylesi bir aşamayı böylesi bir varlığı kulak arkası edersiniz? Yaklaşan seçim arifesinde ilimin belediye başkanları ilimde var olup ne iş yaptıkları bilinmeyen sözde ulusal kanallarımızın olması bu kanallar ekonomik olarak günü kurtarmaya çalışma çabası içersinde olduklarından nerde ise her gün illa ki bir belediye başkanını ve milletvekillerini konuk etmekle meşgul olmaktan ilimizin tanıtım ve anlatımını yapmaya zaman bulamıyorlar. İlimizin 14 olan milletvekili sayısına sorursanız bunların hiç biri Şanlıurfa ilimizin kültürel ve turizm açısından bilgileri yok ve bunların turizm ile uzaktan yakından bilgileri de olmadığını iyi biliyorum. İlimizin milletvekillerine ayrıca teşekkür ederim. Sırf Ankara’ya bile nezaket ziyaretlerini yapmaya gittiğim halde bir dönüş yapma zahmetlerinde bulunmayan kişiler kusura bakmasınlar onlar benim vekillerim değil onlar benim halkımın vatandaşımın sırtından kendilerine makam tayın eden şahsiyetlerden başka kişiler değildirler. Ben Şanlıurfa ilimin turizm tanıtımına çok önem veren biriyim. Şimdi sormak istiyorum, Sayın Şanlıurfa Milletvekilleri şehrimizin tanıtımı için ne yapmışlar? Hangi turizm çalıştayına hangi turizm toplantısına katılım gösterip şehrimizin turizm tanıtımı için ne tir bir görüşmeler yapmışlar merak ediyorum. Doğrusu bu kadar önemli tarihi değerlerimiz varken biz bunların öneminin, kıymetinin farkındayız mı? Dünyada insanlığın başlangıç noktası olan tarihi 12 bin yıllık olan Göbekli tepe diye tabir edilen bu önemli insanlığın doğduğu yerlerden birinin tanıtımını ne kadar yapıyoruz. Ne kadar buraya değer veriyoruz? Yılda bu önemli değerlerimize tanıtımı için ulusal veya uluslar arası boyutta ne kadar tanıtım yapıyoruz? Sorulacak birçok soru var ama bu sorduklarıma cevap verebilecek kapasitede, donanımda, bilgide ne kadar insan var merak ediyorum. İnşallah bu sorulara cevap gelir bende aydınlanmış olurum… İlimizin turizm aşamasında ülkemin en çok turist alacak en çok turist ağırlayacak konuma ve duruma müsait iken. İlimin turizm çalışmalarında yapılacak çalışmalarda artık inşallah halk ile esnaf kardeşlerimden bilgiler alarak büyük bir atak yaparak bu aşamada gelişme gösterim turizm il müdürlüğünü de artık Şanlıurfa ilinde varlığını en kısa zamanda görmeyi bizlere nasip eder ve artık ilim turizmde istenilen aşamaya gelmiş olur.
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2018 - Cuma

TURİZM İLİNDE TURİZMLE İLGİLİ BİRİMLERİN YOKLUĞU

Geçmiş yazılarımda dile getirmiştim. Yine söylüyorum. Yine söylemeye devam edeceğim.

Kültürün, medeniyetin, insanlığın başkenti Şanlıurfa ilinde turizm ile ilgili hiçbir birim kurum yoktur. Var diyen çıkıp bana kanıtlasınlar.

İlimdeki tarihi dokuların tarihe ışık olan şehrime gelen turist sayısı ile gözler önündedir.

Komşu ilimiz Mardin bizden daha çok turist ağırlarken hemen yanı başımızda Gaziantep ha keza Adıyaman aynı durum. Şimdi sizlere sorarım o ilerdeki tarihsel kimliğe bakın birde ilimiz Şanlıurfa ilinin tarihsel kimliğine bakınız bakım.

Siz idareciler yöneticiler sizler bu durumda nasıl olur böylesi bir aşamayı böylesi bir varlığı kulak arkası edersiniz?

Yaklaşan seçim arifesinde ilimin belediye başkanları ilimde var olup ne iş yaptıkları bilinmeyen sözde ulusal kanallarımızın olması bu kanallar ekonomik olarak günü kurtarmaya çalışma çabası içersinde olduklarından nerde ise her gün illa ki bir belediye başkanını ve milletvekillerini konuk etmekle meşgul olmaktan ilimizin tanıtım ve anlatımını yapmaya zaman bulamıyorlar.

İlimizin 14 olan milletvekili sayısına sorursanız bunların hiç biri Şanlıurfa ilimizin kültürel ve turizm açısından bilgileri yok ve bunların turizm ile uzaktan yakından bilgileri de olmadığını iyi biliyorum. İlimizin milletvekillerine ayrıca teşekkür ederim. Sırf Ankara’ya bile nezaket ziyaretlerini yapmaya gittiğim halde bir dönüş yapma zahmetlerinde bulunmayan kişiler kusura bakmasınlar onlar benim vekillerim değil onlar benim halkımın vatandaşımın sırtından kendilerine makam tayın eden şahsiyetlerden başka kişiler değildirler.

Ben Şanlıurfa ilimin turizm tanıtımına çok önem veren biriyim. Şimdi sormak istiyorum, Sayın Şanlıurfa Milletvekilleri şehrimizin tanıtımı için ne yapmışlar? Hangi turizm çalıştayına hangi turizm toplantısına katılım gösterip şehrimizin turizm tanıtımı için ne tir bir görüşmeler yapmışlar merak ediyorum. Doğrusu bu kadar önemli tarihi değerlerimiz varken biz bunların öneminin, kıymetinin farkındayız mı?

Dünyada insanlığın başlangıç noktası olan tarihi 12 bin yıllık olan Göbekli tepe diye tabir edilen bu önemli insanlığın doğduğu yerlerden birinin tanıtımını ne kadar yapıyoruz. Ne kadar buraya değer veriyoruz? Yılda bu önemli değerlerimize tanıtımı için ulusal veya uluslar arası boyutta ne kadar tanıtım yapıyoruz? Sorulacak birçok soru var ama bu sorduklarıma cevap verebilecek kapasitede, donanımda, bilgide ne kadar insan var merak ediyorum. İnşallah bu sorulara cevap gelir bende aydınlanmış olurum…

İlimizin turizm aşamasında ülkemin en çok turist alacak en çok turist ağırlayacak konuma ve duruma müsait iken. İlimin turizm çalışmalarında yapılacak çalışmalarda artık inşallah halk ile esnaf kardeşlerimden bilgiler alarak büyük bir atak yaparak bu aşamada gelişme gösterim turizm il müdürlüğünü de artık Şanlıurfa ilinde varlığını en kısa zamanda görmeyi bizlere nasip eder ve artık ilim turizmde istenilen aşamaya gelmiş olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.